Вівторок, 30.04.2024, 06:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
12 листопада 2014 року дирекція Ярмолинецької ЦБС побувала в сільських книгозбірнях району з метою надання методичної допомоги, а також здійснили комплексне вивчення роботи б/ф с. Проскурівка.
Об’їзд розпочали з бібліотеки с. Соколівка. Тут до роботи в зимових умовах готові: гарне, затишне, сучасно обладнане приміщення, багато відвідувачів інтернет-центру, ведеться масова робота з населенням.
Порадувала бібліотека с. Солобківці. Ця книгозбірня і раніше рахувалась найкращою. В цьому році перекрили дах, зробили новий ганок, пандус, внутрішній санвузол. В бібліотеці тепло. Інтернет-центр та бібліотека користуються попитом у громади села.
В бібліотеці с. Тарасівка теж зроблено ремонт, вставлені нові двері. В цьому році була закрита школа, але за багато років тут налагоджена тісна співпраця з дітлахами, які і нині відвідують улюблену книгозбірню.
Дуже цікава бібліотека в с. Стріхівці. Колись розпочиналась з однієї кімнати, а зараз займає весь другий поверх адмінприміщення. Гарні виставки, цікава дитяча кімната, а експонатів, які зібрані в музеї мабуть вже не має ніде в районі.
Комплексне вивчення бібліотеки с. Проскурівка ще раз довело, що завідуюча бібліотекою, яка пропрацювала на даній посаді вже майже 40 років завжди була на своєму місці.
Найвіддаленіше село – Корначівка. Невеличка бібліотека, але вона є центром громади. Тут організовуються цікаві заходи. З цього села вийшли такі відомі особистості як єпископ С. Широкорадюк та відома в області поетеса О. Ліснича, які не забувають рідну книгозбірню, допомагають їй.
Звичайно, для багатьох книгозбірень району основна проблема взимку – відсутність опалення, але бібліотечні працівники намагаються і в зимовий період налагодити роботу так, щоб населення мало змогу провести тут своє дозвілля змістовно, цікаво та затишно.
Переглядів: 703 | Додав: irusYa | Дата: 14.11.2014 | Коментарі (0)

. Під такою назвою в Ярмолинецькій ЦРБ пройшов тренінг для бібліотечних працівників ЦБС, мета якого надання бібліотекарям знань та навичок для надання консультаційних та інформаційних послуг переселенцям.
Директор ЦБС Гриб М. А. надала консультацію з яких напрямків складається робота з ВПО, де переселенці можуть отримати допомогу, щоб вирішити свої проблеми, дізнатися про необхідні для них служби.
Головний бібліограф Москаленко В. М. донесла інформацію до бібліотечних працівників про наявність переселенців в населених пунктах району, стан та проблеми їх проживання та можливості надання інформаційної та моральної підтримки ВПО бібліотеками нашого району. Підкреслила, що головне – донесення інформації про бібліотечні послуги до ВПО та запрошення переселенців до бібліотек.
Заступник директора ЦБС Черевуля А. Л. ознайомила присутніх з інформаційною зоною «Для тимчасово переміщених громадян» та розповсюдила бібліотекарям для подальшої роботи інформаційні буклети, флаєри та дорожні карти для ВПО.
Всі працівники одностайно підтримали ідею про необхідність допомоги для ВПО у бібліотеках району, щоб допомогти тим, хто опинився в складній ситуації.
Переглядів: 614 | Додав: irusYa | Дата: 10.11.2014 | Коментарі (0)

В нашій ЦБС є бібліотеки, де яскравою і вже необхідною є робота дозвіллєвих клубів за інтересами таких як «Любава» с. Глушківці, «Надвечір’я» с. Скаржинці, «Український віночок» с. Пасічна, які вже відомі на Ярмолинеччині та в області не тільки талановитими учасниками, але й тим, що «гастролюють» в інші села, клуби, бібліотеки. Про роботу таких клубів за інтересами знімали сюжети на обласному телебаченні.
А члени клубу «Мамина пісня» Вербецької сільської бібліотеки (завідуюча – Швець Л. Й.) часті та бажані гості не тільки на Ярмолинеччині, але й за її межами. З виступами вони побували в багатьох населених пунктах. До бібліотеки часто приїжджають збирачі етносу, фольклору, представники преси. Бібліотека вважається однією з найкращих в районі, вирізняється активним та творчим підходом до роботи з громадою.
Ось і наприкінці жовтня «Мамина пісня» була запрошена в Хмельницький обласний шпиталь інвалідів Великої Вітчизняної війни. Їх виступам, присвяченим 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників, багаточисельні слухачі були настільки вражені, що не відпускали кілька годин: звучали пісні, балади, вірші.
Наприкінці Л. Швець сказала: «Маємо палку надію, що нам вдалось повернути ваші літа хоч на частинку в молодість».
Переглядів: 739 | Додав: irusYa | Дата: 10.11.2014 | Коментарі (0)

28 жовтня 2014 року в Ярмолинецькій ЦРБ пройшов день Пам’яті присвячений 70-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників. До цієї дати у бібліотеці була влаштована розгорнута книжково-документальна виставка-меморіал «Тих днів не змовкне слава» на якій було представлено крім літератури архівні документи, фото, листи, подяки.
Присутні на заході учні Ярмолинецької ЗОШ №2 уважно прослухали розповідь бібліотекаря Курятнік Л. М. про визволення України в ті далекі часи, переглянули фільм про визволення Ярмолинеччини у 1944 році.
Краєзнавець, публіцист, історик, письменник П. А. Добрянський презентував свою нову книгу «Ветерани – золотий фонд». Тепло зустріли учасники заходу виступ відомої в області поетеси Ж. Олійник, яка у віршах розповіла справжню історію фронтового життя своїх батьків.
Цікаво учням було познайомитись з хмельницьким бардом Л. Незжбицьким, який виконав воєнні пісні В. Висоцького, а також презентував свої нові твори присвячені як темі Великої Вітчизняної війни так і сучасної неоголошеної.
Директор ЦБС Гриб М. А. зробила екскурсію по меморіальній виставці, а також подякувала організаторам заходу за їх неоціненний вклад задля збереження пам’яті ветеранів Великої Вітчизняної війни. Схиляємо голову низько, щоб шану героям-солдатам віддати. Схилимо голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшов у безсмертя.
Переглядів: 625 | Додав: irusYa | Дата: 28.10.2014 | Коментарі (0)

Видавнича робота бібліотек Ярмолинеччини є різноманітною, краєзнавчо та методично спрямованою, видається на власній комп’ютерній техніці та розповсюджується серед всіх бібліотек району.
З видань останніх місяців заслуговують на увагу збірка віршів «Поетична криниця ярмолинецької землі», яка зібрана за результатами загально районного заходу серед бібліотек Ярмолинецької ЦБС «Творчість наших земляків». Всі вірші про рідне село, ярмолинецький край (упорядник О. Слободян).
До 200-річчя Т. Шевченка Ярмолинецька бібліотека для дітей видала збірку поезій «У підніжжя пам’ятника Т. Шевченка», яка містить поезію поетів-початківців клубу «Первоцвіт» (упорядник А. Черевуля).
Також видана збірка поезій Д. Тимченко «Життям гортаю сторінки», який проживає в с. Круті Броди, що на Ярмолинеччині. Особливе місце посідають вірші про кохання та роздуми над життям (упорядник І. Білик).
Рясно поповнила краєзнавчий фонд головний бібліограф Москаленко В. М. З під її пера вийшов інформаційний довідник «Родові палаци та маєтки нашого краю», буклет «З думою про хліб» - до 150-річчя з дня народження нашого земляка, доктора технічних наук Ройтера І. М., довідник-путівник для ВПО «Ми раді вам допомогти».
Переглядів: 504 | Додав: irusYa | Дата: 23.10.2014 | Коментарі (0)

Протягом жовтня-листопада 2014 року Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Островського проводить цикл вебінарів для працівників та користувачів бібліотек області.
21 жовтня 2014 року фахівці та користувачі нашої бібліотеки були учасниками вебінару «Вибори народних депутатів до Верховної Ради України». Дана тема на даний час є найактуальнішою – вся країна готується зробити вибір у Верховну Раду 26 жовтня. Присутні мали змогу прослухати консультацію про права громадян України, права та вимоги до кандидатів у депутати, передвиборчу агітацію, виборчі округи, дільниці, комісії, умови голосування та ін.
Також в Ярмолинецькій ЦРБ влаштована інформаційна зона «Вибори до Верховної ради», де представлені всі матеріали по даній темі.
Переглядів: 555 | Додав: irusYa | Дата: 22.10.2014 | Коментарі (0)

Під такою назвою в Ярмолинецькій ЦРБ влаштовано куток інформації для внутрішньо переміщених осіб, які прибули з тимчасово окупованої території України.
До уваги користувачів довідник-путівник для ВПО «Ми раді вам допомогти» в якому подана інформація про всі необхідні служби в які потрібно звертатися для вирішення проблем та допомоги. Також бібліотека підготувала буклети, де розміщені дані про послуги бібліотеки, які безкоштовно надаються переселенцям.
Напередодні виборів до Верховної Ради стає питання для ВПО: "Як голосувати і де?" Роз’яснювальну інформацію містить буклет, який роздається всім переміщеним особам «Зроби всій вибір де б ти не був!». Також для вирішення питань соціального захисту та забезпечення першочергових потреб для внутрішньо переміщених людей в межах країни підготована та розповсюджується «Дорожня карта».
Для місцевих мешканців нагадуємо, що люди, які в силу трагічних обставин залишили свої рідні домівки, побачили та пережили справжню страшну війну потребують від нас чуйності, терпимості, доброти, турботи, поваги, розуміння та допомоги.
Переглядів: 571 | Додав: irusYa | Дата: 20.10.2014 | Коментарі (0)

10 жовтня 2014 року в Ярмолинецькій ЦРБ відбувся святковий вечір «Нивою життя народного» присвячений 115-річчю від дня народження нашого земляка, письменника К. Гордієнка.
Кость Гордієнко – лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, народився в с. Микитинці Ярмолинецького району Хмельницької області. Автор трилогії «Дівчина під яблунею», «Свою ниву жала», «Буймир», а також повістей «Заробітчани», «Рясне слово», «Вернися земле», які принесли йому найвищу нагороду та визнання. Письменник помер у 1993 році, але все життя він мав нерозривний зв’язок зі своїм селом, школою, Батьківщиною.
В день його ювілею в ЦРБ з’їхалися представники Михайлівської сільської ради, Будинку культури, які заспівали улюблені пісні письменника, представники шкіл, письменники нашого краю, в тому числі наш земляк, поет В. Г. Олійник, який безпосередньо спілкувався з К. Гордієнком та поділився з присутніми своїми спогадами про ці зустрічі. Начальник відділу культури Є. Гжегожевський розповів про літературну творчість нашого відомого земляка, працівники ЦРБ Р. Бабій та Л. Курятнік розповіли про вагомий вклад в національну культуру К. Гордієнка, про його життя та творчість. Директор ЦБС Гриб М. зробила огляд музейних та літературних експонатів відомого земляка, продемонструвала його особисті листи, автографи та речі з літературного музею письменника.
Переглядів: 642 | Додав: irusYa | Дата: 10.10.2014 | Коментарі (0)

Відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму започатковано у 1962 році саме у вересні, тому що на цей місяць припадають дві дати пов’язані з Другою світовою війною – день її початку та її повного завершення.
День пам’яті жертв фашизму – це День пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули в Другій світовій війні: мільйони солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але ще більше – мирних жителів, які гинули під бомбами, від хвороб та від голоду.
Україна входить до числа країн, найбільш постраждалих від фашизму в роки Другої світової війни – як воєнних дій, так і від військових злочинів. Прямі втрати населення – вбиті та померлі від поранень або голоду, зниклі безвісти – складають понад 8 мільйонів осіб.
Щорічно в Ярмолинецькій ЦБС проходить заходи, екскурси до пам’ятних знаків краю та діють виставки приурочені вшануванню пам’яті жертв фашизму. У Ярмолинецькій ЦРБ проведено урок пам’яті  «Допоки пам’ятаємо - живемо», де присутнім транслювали відео сюжет про початок Другої світової війни, розповіли про символ - червоний мак, який водночас є і українським, і європейським та представили книжкову виставку під назвою «І знову пам’ять оживає».
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 769 | Додав: irusYa | Дата: 08.10.2014 | Коментарі (0)

В рамках Тижня правової освіти присвяченого Дню юристу 7 жовтня в бібліотеці пройшло засідання клубу «Юність і закон» на тему «Права та обов’язки молоді України», яке провів начальник Ярмолинецького районного управління юстиції Заярний М. П.
Учні профліцею, які були запрошені на цей захід прослухали бесіду про особисті, політичні, економічні, соціальні та культурні права та свободи. Особливу зацікавленість викликали у аудиторії наступні вибори до Верховної ради. Слухачі виявились дуже активними, ставили багато питань. Також була проведена вікторина «Молодь та її права». Бібліотекар І категорії Курятнік Л. М. провела огляд книжкової виставки по даній темі та екскурсію по книгозбірні під час якої розповіла про новинки літератури та періодичних видань.
Переглядів: 458 | Додав: irusYa | Дата: 08.10.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 52 53 54 55 56 ... 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів