Середа, 08.05.2024, 02:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
Ярмолинецька ЦРБ приймає участь в циклі вебінарів, які протягом жовтня-листопада 2014 року проводить Регіональний тренінгів центр Хмельницької ОУНБ ім. М. Островського. Працівники районної та сільських бібліотек, користувачі мають змогу взяти участь в інформаційно-просвітницьких вебінарах за темою: «Бібліотеки і виборчий процес: навчаємо бібліотекарів та виборців реалізації конституційних прав».
Сьогодні, 7 жовтня пройшло перше заняття в якому наша бібліотека прийняла участь «Вибори, як елемент демократії. Виборчі права громадян України та механізми їх реалізації». Графік наступних вебінарів представлено на сайті.
В рамках заходів установ культури щодо реалізації концепції підвищення правової культури учасників виборчого процесу та референдумів в Україні в Ярмолинецькій ЦРБ оформлено тематичний стенд «Вибори до Верховної Ради України-2014» на якому представлено інформація, документи, матеріали щодо наступних виборів.
Переглядів: 601 | Додав: irusYa | Дата: 07.10.2014 | Коментарі (0)

Акції, що пройшли в Ярмолинцях 30 вересня у Всеукраїнський день бібліотек викликали інтерес та створили гарний настрій. Тому, що це було щось нове і сподіваємось, що стане гарною традицією наслідування не тільки бібліотеками, але й іншими установами району.
В день професійного свята бібліотечних працівників біля пам’ятника Т. Шевченку, 200-річний ювілей якого в цьому році відзначає увесь світ, зібрались шанувальники книги, місцеві поети, бібліотечні фахівці. Юні поетеси поклали квіти Великому Кобзареві, дирекція ЦБС привітала зібравшихся. Згадали важку ситуацію з бібліотечним обслуговуванням на сході України, де зруйновані приміщення книгозбірень, бібліотекарі залишились без роботи, а громада без центрів дозвілля та інформації.
На плакатах, що тримали учасники акції зображені разом з книгою татарка Лейла та українець Артем, а всі присутні озвучили гасло «Бібліотека – територія єдності».
Чудово в цей сонячний осінній день біля пам’ятника Великому Кобзарю звучали вірші поета та поезії присвячені йому, які читали юні поети ЗОШ №2 разом з бібліотекарем Дудою З. Ф. та учні профтехліцею.
А потім всі присутні посадили дерево відродження України – калину біля пам’ятника Т. Шевченка та прикрасили його патріотичними стрічками. І в день Віри, надії, Любові всім нам хочеться вірити у світле майбутнє України, її процвітання та відродження. Любіть Україну!
Переглядів: 565 | Додав: irusYa | Дата: 03.10.2014 | Коментарі (0)

Напередодні свого професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек працівники Ярмолинецької централізованої бібліотечної системи влаштували благодійний ярмарок на підтримку акції «Зігрій солдата» по збору коштів на зимові речі для бійців української армії. Торгували усім: молочними продуктами, яйцями, фруктами, овочами, випічкою, речами, які зроблені власними руками. Було продано абсолютно все. Від продажу реалізованої продукції виготовленої власноруч бібліотекарі отримали 4113 грн.
Виручені кошти було спрямовано до координаційного центру допомоги військовим Ярмолинеччини на придбання бушлатів для наших земляків.
Працівники районного Будинку культури організували музичний супровід.
Переглядів: 599 | Додав: irusYa | Дата: 03.10.2014 | Коментарі (0)

25 вересня під час проведення форуму бібліотекарів Хмельниччини в сквері ім. Шевченка було проведено ярмарок творчих ідей «Бібліотечні інновації для громади: створюємо майбутнє разом» ініціатором якого стала ОУНБ ім. М. Островського. На ярмарку був представлений кращий досвід бібліотек Хмельниччини у наданні нових бібліотечних послуг та їх ролі у розвитку громади.
Ярмолинецька центральна районна бібліотека представила виставку-інсталяцію «Розпочни свій шлях до успіху в бібліотеці», метою якої є розповсюдження досвіду роботи клубів за інтересами для громади селища Ярмолинці. Плакат яскраво показав всі послуги, які надають клуби за інтересами в бібліотеці («Майданчик для дискусій», «Юність і закон», «Автограф», «Шаховий клуб», «Ідеї для творчості», «Дачник»). А у вагончиках потягу, який ми назвали «Вперед у майбутнє» розміщена вся роздаткова, рекламна та видавнича продукція, яка популяризує ці послуги.
Виставка викликала цікавість та вся рекламна продукція була роздана відвідувачам цієї виставки.
Переглядів: 594 | Додав: irusYa | Дата: 03.10.2014 | Коментарі (0)

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. Островського підвела підсумки обласного конкурсу бібліотек на краще сприяння поширенню практик електронного урядування. Ярмолинецька центральна районна бібліотека отримала диплом переможця цього конкурсу серед районних бібліотек області.
Наша бібліотека визнана однією з кращих з організації доступу громадян до національних та регіональних послуг в онлайн-режимі, а також створення бібліотекою ресурсів і послуг щодо сприяння взаємодії населення з владою у електронному режимі, виявлення, узагальнення, та розповсюдження передового досвіду бібліотек.
Матеріали на конкурс підготувала та упорядкувала методист Ярмолинецької ЦРБ Слободян О. Л.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 521 | Додав: irusYa | Дата: 03.10.2014 | Коментарі (0)

19 вересня 2014 року в ЦРБ пройшов єдиний день інформування населення, присвячений подіям примусової депортації українців з території Польщі.
В рамках цього дня була влаштована книжкова виставка «70 років депортації» з книгами та матеріалами якої присутніх ознайомила бібліотекар І категорії Курятнік Л. М.
Для учнів професійного ліцею головний бібліограф-краєзнавець Москаленко В. М. провела бесіду «Немає народу, немає проблеми», де слухачі мали можливість більш детально вникнути в події тих часів, так як дана сторінка історії України ще мало відома для широкого загалу громадян.
Примусове переселення етнічних українців з їх споконвічних земель відбувалося згідно підписаної Угоди
про переселення між Польським Комітетом Національного визволення та Урядом УРСР  від 09. 09. 1944 р. Ця угода передбачала нібито добровільне переселення (а насправді то була брутальна насильницька депортація). Протягом 1944-46 р.р. з території Польщі до України було депортовано більше 500 тисяч українців.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 565 | Додав: irusYa | Дата: 23.09.2014 | Коментарі (0)

Користувачі бібліотеки ознайомились з виставкою інформаційних матеріалів. Дізнались про історію політичної партії НРУ, яка бере свій початок від громадсько-політичного руху та численних демократичних угрупувань. Найбільш значущими заходами Руху були «Живий ланцюг» до дня Злуки, заходи до 500-річчя запорізького козацтва, великі заходи під Берестечком, Батурином, в Лубнах і Хотині.
Першим лідером політичної партії "Народний Рух" став В`ячеслав Чорновіл, багатолітній політичний в’язень радянського режиму. Він разом з членами партії виступав за самостійну Україну, проти радянського режиму. Українська нація на початку 90-х років ХХ століття ще раз довела свою духовну силу, а Рух організував її політичну.
Протягом всіх років існування партії, її метою була боротьба за державну незалежність, відродження української нації, відтворення історії українського народу і державності. А особливу увагу в пропагандистській роботі «Народний Рух України: за перебудову» приділяв вихованню історією.
Переглядів: 474 | Додав: irusYa | Дата: 23.09.2014 | Коментарі (0)

Назва виставки «Людина та екологія» говорить сама за себе. Кажуть, що екологічна небезпека, якщо вона стає реальною – сильніша за війну, бо вбиває поступово, з прицілом на багато поколінь. І ми не можемо бути байдужими тому, що просить захисту наша природа.
Бібліотекар І категорії Л. Курятнік познайомила відвідувачів з новою літературою, яка надійшла по даній темі, привернула увагу учнів законодавством в сфері екології, яке широко представлене на виставці. Зацікавив розділ "Гарячі точки екологічних проблем", які мають відношення і до проблеми в сфері природи нашого району, і звичайно, більшу увагу відвідувачів привернули книги розділу «Про природу тихим словом», де представлені твори наших літераторів-земляків про красу та щедрість навколишнього середовища, багатства лісів, полів і рік.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 712 | Додав: irusYa | Дата: 19.09.2014 | Коментарі (0)

Темі героїзації подій патріотизму українських воїнів присвячено багато творчих доробок наших співвітчизників. Долучились до цього і мешканці нашого селища. Крім віршованих творів на виставці представлені фотодокументи подій на сході нашої держави. Особливу увагу бібліотечні працівники приділили галереї портретів воїнів-подолян, поклавши своє життя за єдність та незалежність нашої країни.
 
А я не вірю, як дивлюся в небо,
Що там, героїв, вже як зорь ясних!
Та як же жаль мені їх всіх!
Моя душа уже в скорботі…
Переглядів: 492 | Додав: irusYa | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

Клуб за інтересами «Автограф» існує в Ярмолинецькій ЦРБ вже майже 9 років. В його стінах багато відбувалося подій, цікавих зустрічей, незабутніх заходів, народжувались поети та створювались нові збірки. І кожне засідання клубу надавало натхнення, піднесеності та бажання творити.
Але остання зустріч в літературному об’єднанні, яка відбулась 12 вересня залишила не стільки тепло від зустрічі однодумців та друзів, а більш гіркоту, біль та скорботу. Тому, що темою засідання було те, що зараз хвилює кожного українця – війна, люди, героїзм. Звичайно, що і нові доробки наших поетів були проникнуті патріотизмом, любов’ю до України, вдячності наших захисникам і сумом за загиблими на сході нашої країни. Прем’єра пісні Л. Незбжицького «До бою, до бою» звучала у нас вперше і всіх розчулила до сліз. Темою сьогоднішніх подій проникнуті вірші Ж. Олійник, К. Бучуляк, М. Швеця, Л. Мазур. Дуже схвилювали вірші воїнів, які зараз перебувають в зоні АТО, які прозвучали з уст бібліотекаря с. Косогірка М. Боднар.
Радо "автографці" зустрічали поетів сіл Скаржинці та Правдівка - В. Туз, Л. Вовну, М. Горобця, Л. Жибутовську.
Також бібліотекарі ознайомили присутніх з книжково-ілюстративною виставкою «Дивлюся в небо, що там героїв!..».

 
Переглядів: 557 | Додав: irusYa | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 53 54 55 56 57 ... 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів