Вівторок, 30.04.2024, 02:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
Під такою назвою, в рамках клубу «Юність і закон», в Ярмолинецькій ЦРБ пройшов урок-застереження на який було запрошено лікаря кабінету довіри Броварську З. М., яка провела бесіду з молоддю про профілактику та загрозу цієї «чуми ХХ століття».
Однією з найнебезпечніших хвороб світу є епідемія ВІЛ/СНІДу. У 1988 році Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Це пов’язано з тим, що синдром набутого імунодефіциту придбав масштаби пандемії. На даний час цим вірусом інфіковано понад 41 мільйон людей. Найбільше від нього страждає молодь. У всьому світі говорять про СНІД, про те яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія.
Також Зоя Миколаївна провела аналіз стану захворювання в Україні та в нашому районі, акцентувала увагу молоді на профілактиці захворювання та мірах безпеки при контакті з групами ризику.
Учасники заходу, учні Ярмолинецького НВК отримали буклети «Знайте правду про ВІЛ-інфекцію», бібліотекар І категорії Курятнік Л. М. зробила огляд літератури по книжково-тематичній виставці. Всі з увагою переглянули відеоролик «Чорна смерть. Правда про СНІД». Бесіда лікаря викликала інтерес та багато запитань.
Переглядів: 550 | Додав: irusYa | Дата: 04.12.2014 | Коментарі (0)

Нагадуємо, що в Ярмолинецькій ЦРБ продовжує роботу клуб вихідного дня. Кожної неділі тут збираються любителі шахової гри, майстри декоративно-прикладного мистецтва та користувачі інтернет-центру.
Особливо активно працює шаховий клуб. Його постійні учасники, можна сказати професіонали своєї справи, П. Добрянський, П. Савицький, В. Полонський, О. Кучерявий не тільки люблять самі пограти, але й дають майстер-класи гри починаючим шахістам. Також вже традиційним стало проведення шахових турнірів в нашій бібліотеці.
Для удосконалення та навчання шаховій грі бібліотека передплачує тематичні періодичні видання та влаштувала виставку з популяризації цієї древньої гри під назвою «Для вас, шахісти».
Переглядів: 565 | Додав: irusYa | Дата: 02.12.2014 | Коментарі (0)

28 листопада 2014 року в Ярмолинецькій ЦРБ пройшло чергове засідання клубу «Автограф» присвячене дню Гідності та Свободи.
До цього заходу була влаштована книжково-ілюстративна виставка на якій представлена література про революції 2004 року та 2014 року, фотоекспозиція Небесної Сотні.
Бібліотечні працівники провели обговорення нової повісті М. Рудневича «Я з Небесної Сотні». За минулий місяць наші поети написали багато віршів присвячених даній темі. Всіх зачепив вірш-враження Ж. Олійник про зустріч українського військового та волонтера з Канади. Вірші К. Бучуляк, молодої поетеси О. Лісничої, П. Савицького, Є. Трачук, О. Цибульської, М. Горобця не залишили нікого байдужим. Цікаве оповідання презентував М. Швець.
Вчителька літератури Антоновецької ЗОШ Я. Дзівановська принесла листи дітей, які приїхали з Луганської області, де вони згадують війну і найбільше бажання цих дітей – повернутися назад у свої домівки.
Начальник відділу культури, композитор Є. Гжегожевський представив нову пісню «Храми Поділля» та пісню «Про Україну» поетеси І. Валь. Стоячи слухали неперевершений твір на слова В. Олійника «Україна».
Переглядів: 728 | Додав: irusYa | Дата: 02.12.2014 | Коментарі (0)

Ювілей бібліотеки – чудовий привід для формування позитивного іміджу бібліотеки та привід пригорнути увагу як до закладу так і до його проблем.
27 листопада 2014 року свій 65-річний ювілей відсвяткувала бібліотека-філіал с. Глушківці. В святково прикрашеному залі зібрались багаточисельні гості: представники місцевої влади, бібліотекарі минулих років, запрошені бібліотечні працівники з інших сіл, вчителі, школярі, користувачі. Всі хто так чи інакше пов’язаний з книгою.
Прозвучали сторінки багатої історії бібліотеки. Колись у Глушківцях жило 2,5 тис. осіб, було 2 бібліотеки, фонд щорічно поповнювався тисячами книг. Одних тільки журналів передплачували 61 назву. Добрим словом згадували бібліотекаря з великої літери Тижа Ю. М., який більше 30 років працював завідуючим та збудував дане приміщення. Багато доброго прозвучало на адресу його дочки Тиж А. Ю., яка вже три десятки років очолює бібліотеку.
Окрасою свята став клуб за інтересами Глушковецької бібліотеки «Любава», який створила Алла Юхимівна і він став широковідомим в нашому районі. Учасники клубу «Любава» стали організаторами всіх подій та свят в рідному селі. В цей ювілейний день були подаровані і грамоти, і музичні вітання, і продемонстровано відеоролик про історію бібліотеки.
Голова сільської ради Гринчак М. В. завірив присутніх, що уже в 2015 році бібліотека отримає інше сучасне, просторе приміщення, де зараз ведеться ремонт та необхідне комп’ютерне обладнання.
Живи довго, книгозбірне!
Переглядів: 521 | Додав: irusYa | Дата: 01.12.2014 | Коментарі (0)

Вдарили морози і ми одразу стали думати, як там наші бійці. Але думати мало, потрібно діяти. Працівники Ярмолинецької ЦРБ цими днями зібрали і 26 листопада 2014 р. відправили в зону бойових дій посилки з теплими речами, продуктами харчування. Несли все: теплі штани, куртки, светри, носки, шапки. Не забули й про листи солдатам, які надали маленькі користувачі.
Також 28 листопада 2014 р. отримали посилку від волонтера з Канади П. Шкільника, який також передав для наших друзів-добровольців теплі речі, взуття, солодощі, які ми відразу відправили в зону АТО.
Ми уявляємо, як в таких умовах в яких перебувають наші військові їм важлива наша допомога та підтримка. Давайте разом зігріємо солдата!!!
Переглядів: 578 | Додав: irusYa | Дата: 01.12.2014 | Коментарі (0)

26 листопада 2014 року в Ярмолинецькій ЦРБ пройшло чергове навчання в рамках школи сучасного бібліотекаря. На цей раз 8 сільських бібліотекарів пройшли практикум «Інтеграція у віртуальний простір як складова успіху сучасної бібліотеки».
Присутні прослухали консультацію «Як створити ефективну працюючу медіа структуру в бібліотеці: соціальні мережі». Було проведено міні-тренінг «Реєстрація в соціальних мережах», де методисти надали допомогу в реєстрації сільських бібліотек в мережах «Одноклассники» та «Facebook». Також пройшов обмін досвідом щодо роботи бібліотек Ярмолинеччини з використанням соціальних медіа для популяризації своїх книгозбірень.
Переглядів: 531 | Додав: irusYa | Дата: 27.11.2014 | Коментарі (0)

Під такою назвою в Ярмолинецькій ЦРБ 19 листопада 2014 року проведено черговий захід в рамках тижня толерантності.
Бібліотекар Л. Курятнік за допомогою матеріалів інформаційної зони «Територія добра» ознайомила присутніх, учнів старших класів Ярмолинецького НВК, з поняттям толерантності. Подивились відеоролик «Милосердя» про одну з найголовніших рис толерантності, пройшли тест «Чи толерантна я людина?» за результатами якого виявилось, що більшості відвідувачів ще треба активно попрацювати над собою. Для прикладу заслухали вірші та притчі по темі, які розчулили та змусили задуматись.
Дуже сподобались вікторини та ігри, які були запропоновані як метод виявлення толерантності, наприклад: «5 добрих слів», «Поема про толерантність», «Квітка толерантності» та «Відгадай слово».
Захід пройшов цікаво, весело, активно та в атмосфері доброти та взаєморозуміння.
Переглядів: 607 | Додав: irusYa | Дата: 19.11.2014 | Коментарі (0)

В рамках тижня толерантності 17 листопада 2014 року в Ярмолинецькій ЦРБ пройшов урок доброти «Ти знаєш, що ти - людина», який провів настоятель УПЦ КП отець Миколай Ковалик. Він розповів про ті норми людяності, які заповідав нам Господь. Подумайте про що говорять світові релігії: «Не роби іншому того від чого боляче тобі. У всьому, як хочете щоб чинили з вами так само чиніть і ви з ними. Вважай успіх сусіда своїм успіхом, а втрату сусіда своєю втратою. У щасті і стражданні, у радості і горі ми повинні ставитись до всіх істот як ставимось до самих себе».
Про взаємоповагу, терпимість, милосердя, співчуття, розуміння говорив і начальник відділу культури Є. Гжегожевський. «Дуже важливо сприймати людей такими, якими вони є навіть коли їх вподобання відмінні від твоїх, але інколи ми стаємо сліпими і не хочемо прислухатися до чужої думки».
Бібліотекар Л. Курятнік зробила презентацію виставки-роздуму «Толерантність врятує світ» на якій представлені твори світової художньої літератури, які навчають любові та доброти до свого ближнього. Всі учасники отримали флаєри з планом проведення тижня доброти і бейджі «Будьмо толерантними!»
Переглядів: 498 | Додав: irusYa | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)

«Тепер, коли ми навчилися літати, як птахи, плавати підводою, як риби, нам не вистачає лише одного: навчитися жити на землі, як люди».
З метою навчитися жити, як люди Ярмолинецька ЦРБ традиційно щороку з 16 по 22 листопада проводить тиждень «Толерантність – шлях до миру» присвячений Всесвітньому дню привітань, доброти та дню толерантності.


Заплановані заходи:
16 листопада – презентація виставки-роздуму «Толерантність – це…» (11:00)
17 листопада – урок толерантності «Дорогою добра» (11:00)
18 листопада – година самовдосконалення «Толерантність. Що це?» (11:15)
19 листопада – бесіда-огляд «Милосердя на книжковій полиці» (11:00)
21 листопада – день привітань «Я вам кажу «Зрастуйте!» (11:00)

Толерантність – це вихованість, стриманість, рівність! Толерантність – це культура добрих манер та вчинків.
Запрошуємо в нашу бібліотеку на тиждень толерантності. Будемо вчитися людяності разом!
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 714 | Додав: irusYa | Дата: 14.11.2014 | Коментарі (0)

Фонди Ярмолинецької ЦРБ поповнились новими книгами, яких так чекали наші користувачі. Днями наші працівники мали змогу вибрати в книжкових магазинах літератури на суму 10 тис. грн., які отримали з місцевого бюджету.
Це і сучасна українська література: книги В. Шкляра, В. Шевчука, А. Кокотюхи, Н. Левітиної, О. Забужко, О. Робськи.
Для шанувальників зарубіжних авторів ми пропонуємо Д. Брауна, У. Еко, П. Коельо, Е. Джеймса, Ф. Ванденберга, Ф. Дюрренматта.
Поповнились необхідною літературою на допомогу освіті творами Ф. Достоєвського, Л. Українки, П. Куліша, Кафки, Бомарше.
З нетерпінням чекали нових книг шанувальники пригод, фентезі, жіночих романів. Їх порадуємо книгами В. Бужкова, Т. Полякової, Д. Донцової та інших.
Отримають новинки літератури і маленькі читачі: книжки-іграшки, казки для малюків та довгоочікувана література для дітей середнього та старшого шкільного віку: пригоди, історичні романи, фантастика.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 527 | Додав: irusYa | Дата: 14.11.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 51 52 53 54 55 ... 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів