П`ятниця, 26.04.2024, 20:02
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
26 лютого 2015 року на базі Ярмолинецької ЦРБ проведено тренінг-навчання працівників сільських бібліотек з впровадження електронної системи моніторингу мережі публічних бібліотек. Система моніторингу буде використовуватись українськими публічними бібліотеками для якісної звітності та найбільш ефективного управління бібліотеками.
Міні-тренінг «Електронні системи моніторингу» провела методист Ярмолинецької ЦРБ Слободян О. Л. це радикально нове для сільських бібліотек і викликало багато усмішок, здивувань та нерозуміння, але головне щоб всі бібліотеки були інформатизовані та працівники мали навики роботи на ПК, а сучасні форми звітності нам ніяк не обійти. Вирішено з метою найбільш ефективного практичного навчання провести одноденні тренінги з групами працівників бібліотек-філіалів.
Головний бібліограф Москаленко В. М. пройшла навчання в ОТЦ по електронному урядуванню в бібліотеках і надала консультацію щодо ролі бібліотеки у запровадженні е-урядування в громаді населених пунктів.
Незабаром в бібліотеках району буде проходити тиждень дитячої та юнацької книги. Щодо організації його проведення проінформувала присутніх заступник директора по роботі з дітьми Черевуля А. Л.
У березні в закладах культури планується перевірка щодо ведення та збереження архівів. Директор ЦБС Гриб М. А. надала консультацію і провела практикум «Організація діловодства та архівної справи в бібліотеках-філіях системи». Також проаналізували діяльність бібліотек за січень-лютий 2015 року та скоординували роботу бібліотек на березень поточного року.
Наприкінці семінару фотокореспондент газети «Вперед» Широкий В. П. провів майстер-клас «Вчись правильно фотографувати».
Переглядів: 659 | Додав: irusYa | Дата: 27.02.2015 | Коментарі (0)

В Ярмолинецькій ЦРБ 25 лютого 2015 року проведено презентацію виставки витинанок майстрині В. П. Удовенко. На виставці представлені роботи глибокі за змістом та складні за виконанням. Залишається незбагненною її безмежна фантазія та майстерність завдяки якій Валентина Павлівна звичайний папір перетворює на справжній витвір мистецтва.
Наша майстриня народилася 1 листопада 1949 року. Навчалася у Вербецькій школі, закінчила Михайлівську середню школу і в 1966 році вступила до Хмельницького педагогічного училища. У 1969 році вступила до Кам’янець-Подільського педагогічного інституту ім. Затонського. Працювала у рідному селі Вербка вчителем. У 1989 році нагороджена знаком «Відмінник народної освіти». Зараз знаходиться на заслуженому відпочинку. Вже 5-й рік є керівником колективу «Мамина пісня», який працює при Вербецькій сільській бібліотеці.
Валентина Павлівна дуже вдало поєднала витинанку з піснею. На цей захід приїхали учасники клубу за інтересами с. Вербка «Мамина пісня», які ілюстрували своїм виконанням творчість В. Удовенко. До представлених витинанок про звучали пісні про вербу, калину, журавлі та кохання.
Майстриня детально розповіла про історію виникнення витинанки, про створення своїх робіт, яких було презентовано на виставці понад півтори сотні і в кожну вкладено велику працю та душу. Її хвилюють різні теми. Є цикли робіт «Тварини», «Птахи», «Дерева», «Квіти», «Собори», «Ангели» і всі неповторні як за змістом так і за технікою виконання. Присутні на заході учні НВК, вчителі, працівники Будинку школяра, культпрацівники району із задоволенням прослухали і чудовий спів гурту «Мамина пісня», і розповідь про витинанку.
Провела майстриня також майстер-клас зі створення витинанки. І на очах у глядачів з її рук вийшли чудові дерева, калина, птахи, бо шлях у світ витинанки лежить через працю. У наш тривожний час в нашій книгозбірні знаходиться острівець таланту та фантазії, який створив дух світла та весни.
Виставка витинанки буде експонуватись в нашій бібліотеці до 8 березня. Запрошуємо всіх у цей дивовижний світ!
Переглядів: 729 | Додав: irusYa | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

Під такою назвою в Ярмолинецькій ЦРБ пройшов вечір-реквієм присвячений роковинам розстрілу мирних протестувальників на Майдані Незалежності в Києві 18-22 лютого 2014 року.
Присутні учні та вчителі ЗОШ №2 мали можливість ознайомитись з фотодокументами та літературою присвячених подіям тих буремних днів представлених на виставці «94 дні революції гідності». Для наочності на виставці були представлені предмети, які символізують Майдан: шини, бруківка з Хрещатика, пляшки з коктейлями Молотова.
Бібліотечні працівники, котрі вели захід відобразили хронологію подій Євромайдану, продемонстрували відеофільм «Революція гідності: зима, що нас змінила». Зворушливо прозвучала пісня «Розстелились тумани», яка прозвучала у виконанні працівника Будинку школяра Л. Коваль.
На захід були запрошені активні учасники Євромайдану В. Боднар та Л. Габрух, які розповіли про бої на Інститутській, протистояння «Беркуту» та страшні відчуття коли втрачаєш побратимів. Тут на заході В. Боднар, який нещодавно прибув із зони бойових дій на сході України зустрівся із школяркою Іванкою, яка надіслала лист в батальйон «Айдар». Як говорить Віктор, читаючи це послання всі бородаті чоловіки плакали…
Уважно слухали присутні розповідь про хмельничан, які поклали своє життя за волю і свободу у лютому 2014 року.
Наприкінці заходу присутні стоячи зі свічками у руках вшанували пам’ять всієї Небесної сотні під гімн Майдану «Пливе кача», що стало зворушливим акордом і викликало сльози скорботи і важких спогадів.
Переглядів: 610 | Додав: irusYa | Дата: 20.02.2015 | Коментарі (0)

Напередодні Дня всіх закоханих в рамках клубу «Майданчик для дискусій» в Ярмолинецькій ЦРБ було проведено диспут «Кохання з фінансовим підтекстом».
Мета заходу – ознайомити молодь селища з негативними і позитивними сторонами нового ще для нас, а вже часом необхідного шлюбу за контрактом. На диспут був запрошений фахівець, провідний спеціаліст районного управління юстиції Козловець Віктор Васильович, який ознайомив присутніх з відповідними статтями Сімейного Кодексу України, відповів на багаточисельні питання та став арбітром в складних життєвих ситуаціях, які запропонували розіграти наші бібліотекарі.
Також присутні розібрали ситуацію методом «займи позицію»: ставлення до цивільного та юридичного шлюбів, вирішили правові задачі та пройшли тест «Сімейне право». Аналіз тесту показав, що наша молодь вже добре орієнтується в правових питаннях на яких будуються сімейні стосунки, але укладати шлюбний договір вони утримуються тому, що на їх переконання, шлюб будується на коханні та довірі.
Переглядів: 553 | Додав: irusYa | Дата: 13.02.2015 | Коментарі (0)

«Фундація Дарини Жолдак» продовжує свій проект поповнення фондів сільських бібліотек «Вільний простір-2015». В рамках проекту Фундація збирає нові книги, або книги в найкращому стані та розсилає бібліотекам-номінантам.
На минулому тижні Ярмолинецька ЦБС отримала книги від «Фундації Дарини Жолдак». Щасливчиками стали бібліотеки-філіали сіл Сутківці, Коритна, Корначівка, Іванківці, Михайлівка, Волудринці. Це по 30-35 чудових дитячих книг українських та зарубіжних авторів, книжки для найменших – казки та книжки-іграшки.
«В цей нелегкий час тільки спільними зусиллями можна втілити задумане. Будемо раді якщо книжкова скринька від Фундації стане в пригоді дітям, подарує їм впевненість у своїх силах і віру в те, що все в цьому світі можливо» - підкреслює керівник Фундації Світлана Сом.
Переглядів: 800 | Додав: irusYa | Дата: 09.02.2015 | Коментарі (0)

09. 02. 2015 року в Ярмолинецькій ЦРБ проведено школу бібліотекаря-початківця для працівників сільських бібліотек-філіалів, які нещодавно приступили до виконання своїх обов’язків і не мають всіх необхідних навиків в бібліотечній професії.
Консультацію щодо правил бібліотечного етикету надала директор ЦБС Гриб М. А., яка детально зупинилась на рисах, що мають бути притаманні сучасному бібліотекарю.
Методист ЦРБ Слободян О. Л. прочитала міні-лекцію «Кодекс етики бібліотекаря». Використавши нагоду заст. директора по роботі з дітьми Черевуля А. Л. надала консультацію з організації масової роботи для дітей. Практичне заняття «Ведення краєзнавчої картотеки та ДБА в бібліотеці» провела бібліограф Москаленко В. М. Годину теорії та практики з правильної розстановки фонду провела провідний редактор відділу УФКФіК Гриб Л. М.
Заняття школи видалось змістовним та результативним. Наприкінці методичного дня було проведено анкетування «Кодекс етики і ми», роздані методичні листи і консультації.
А девіз школи «Етика сучасного бібліотекаря» був такий: «сучасному бібліотекарю, щоб досягти результату слід повністю віддаватися своїй справі. Лише так можна щось змінити для справи, для користувачів, просто для себе».
Переглядів: 586 | Додав: irusYa | Дата: 09.02.2015 | Коментарі (0)

Поетеса К. Бучуляк ось уже 10 років відома не тільки у нашому районі, але й за його межами. Ще в 2005 році переступила Катерина Фадіївна поріг Ярмолинецької ЦРБ, де стала постійним та одним з найактивніших членів клубу «Автограф». Тут і розквітнув її талант: пишуться вірші, виходять з під пера поетеси збірки. Вже 5 років, як вона прийнята в ВТО «Конгрес літераторів України». Її вірші ліричні, жіночі, мелодійні. На її поезії пише пісні І. Пустовий. Збірки поезії «Мозаика души», «Осенние мотивы», «Прошу казку розказати» є в кожній книгозбірні та користуються великим попитом в читачів.
06. 02. 2015 року в Ярмолинецькій ЦРБ зібрались члени клубу «Автограф», шанувальники поезії щоб привітати нашу уславлену поетесу К. Ф. Бучуляк з 60-річним ювілеєм. В цей день для неї звучали вірші, пісні та слова вшанування таланту.
Бібліотечні працівники підготували відеопривітання та фоторепортаж її життя та творчості. Приємним подарунком стала брошура «Талант у творчому злеті» присвячена 60-річному ювілею поетеси.
Переглядів: 550 | Додав: irusYa | Дата: 09.02.2015 | Коментарі (0)

В Ярмолинецькій ЦРБ пройшло чергове засідання клубу «Юність і закон» в рамках якого пройшла година правового виховання про негативні наслідки статевих відносин підлітків. На зустріч запрошено лікаря-дерматовенеролога Ярмолинецької центральної районної лікарні Кулая О. Я.
Сама тема була підказана даних фахівцем. Причина – занепокоєння статистикою в районі венеричних захворювань серед юнаків та їх необдуманості в питанні ранніх статевих відносин.
Учасники заходу – учні професійного ліцею з увагою прослухали лікаря, який детально зупинився на актуальних проблемах сексуального виховання підлітків, відповів на запитання присутніх.
Бібліотекар читального залу Денисюк С. О. підготувала та анонсувала книжково-інформаційну виставку. Всім учасникам заходу роздали ознайомлювальний буклет «Я піклуюся про своє здоров’я. Що в цьому дивного?»
До даного засідання бібліотекою підготовано методичний посібник «Знати, щоби жити» в якому містяться списки літератури та уся бібліографія по даній темі, сценарії заходів.
Також було продемонстровано науково-документальні фільми «Вся правда про ВІЛ-інфекцію і СНІД» та «Обережно: аборт!»
.
Переглядів: 664 | Додав: irusYa | Дата: 06.02.2015 | Коментарі (0)

29 січня 2015 року з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут в Ярмолинецькій ЦРБ пройшли інформаційні бесіди по даній темі в рамках яких бібліотекарі розповідали присутнім користувачам про події січня 1918 року.
Було влаштовано книжкову виставку «Крути. Пам’ятай їх подвиг» на якій представлено літературу художнього та документального плану.
Бібліотекар Бабій Р. С. провела бесіду по книзі «Крути. Січень 1918 року» та продемонструвала фільм «Героїка крутянських подій».
Тема битви під Крутами дуже актуальна. Недарма деякі історики проводять паралель між подіями 1918 та 2014 років. Битва під Крутами відбувалась на залізничній станції поблизу селища Крути за 130 кілометрів від Києва. Бій тривав 5 годин між 4-х тисячною більшовицькою армією М. Муравйова та трьомастами київськими студентами, що захищали підступи до Києва. У свідомості багатьох вона набула особливого значення завдяки героїзму української молоді, яка загинула в нерівному бою біля Крут.
Переглядів: 579 | Додав: irusYa | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

В центральній районній бібліотеці вийшли друком нові методичні та ювілейні видання, які підготувала бібліограф-краєзнавець В. Москаленко.
Насамперед накладом 40 екземплярів видано бібліодайджест, підготований до 80-річчя видатного українського поета В. Симоненка «Ти на землі людина», де вміщені матеріали з життя та творчості поета.
Також до ювілею нашої землячки, поетеси, члена клубу «Автограф» К. Бучуляк видано біобібліографічний посібник «Талант у творчому злеті». Книга розрахована на читачів, бібліотекарів, вчителів. У книзі вміщено доробки біографічного характеру, огляд книг поетеси, вірші та бібліографія її творів та критичних матеріалів.
На допомогу бібліотечним працівникам підготовано та розповсюджено інформаційний кейс «Інформаційна культура користувачів», де пропонується цикл занять з популяризації бібліотечно-бібліографічних знань серед учнів 1-11-х класів.
Для кращого інформування населення про події в краї, видатних людей, ювілейних та літературних дат та з метою підвищення іміджу бібліотек району працівники бібліотек постійно висвітлюють свою діяльність на сторінках газет. Центральна районна бібліотека щорічно доповнює і видає бібліографічно-інформаційне видання «Ярмолинецька ЦБС на сторінках періодичних видань 2006-2014 р.р.»
Переглядів: 525 | Додав: irusYa | Дата: 29.01.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 49 50 51 52 53 ... 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів