П`ятниця, 26.04.2024, 01:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
Ярмолинецька ЦРБ за останні 2 місяці видала на-гора ряд власної друкованої продукції методичного та художнього плану.
До уваги бібліотечних працівників методист Слободян О. Л. підготувала аналітично-статистичне видання «Аналіз діяльності бібліотек Ярмолинецької ЦБС за 2014 р.», який широко висвітлює роботу філіалів, їх основні показники, матеріально-технічну базу та участь в конкурсах і масових заходах.
Щоквартально видається бібліодайджест «Оголошені гранти, стажування, конкурси». В 3-му випуску 2015 року надається інформація про міжнародні та вітчизняні гранти, які допоможуть бібліотекам та громаді отримати кошти на покращення матеріально-технічної бази та поповнення фондів бібліотек.
Актуальний у ці дні методичний посібник «День пам’яті та примирення в Україні» в якому подані матеріали для використання бібліотечними працівниками в проведенні заходів та роз’яснювальної роботи серед населення.
Щорічні матеріали підготувала бібліограф Москаленко В. М.: бібліографічний покажчик «Офіційні неопубліковані документи районної ради та райдержадміністрації за 2014 р.» та покажчик «Видавнича діяльність бібліотеки за 2006-2014 р.р.»
Заслуговує уваги сценарій проведення краєзнавчої подорожі «Зелені скарби Ярмолинеччини», яку підготувала бібліотекар Денисюк С. О.
Повнотекстову базу друкованої продукції ви можете знайти на сайті Ярмолинецької ЦРБ у розділах «Методичний модуль» та «Видання бібліотеки».
Переглядів: 752 | Додав: irusYa | Дата: 24.04.2015 | Коментарі (0)

23 квітня 2015 року в Ярмолинецькій ЦРБ пройшла краєзнавча подорож «Природні скарби Ярмолинеччини» присвячена дню Землі. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день коли кожна людина повинна задуматись над тим, що земля потребує турботи та захисту. Спосіб життя, екологія тіла, екологія розуму, екологія душі – це поняття все частіше зустрічаються в літературі. Допомогти відродити землю і душу суспільства покликані бібліотеки, які по праву є центрами екологічної культури.
На заході присутні учні ЗОШ №2, які мали змогу ознайомитись з книжковою виставкою по даній тематиці, видавничою продукцією нашої бібліотеки про природу краю. Бібліотекар Денисюк С. О. провела екскурс по заповідних місцях Ярмолинеччини, цілющих джерелах та корисних копалинах, які є у нашому районі. Все це супроводжувалось відеослайдами чудової природи Ярмолинеччини. Пісню про наш край подарувала Лапчук Н., прозвучали вірші Соколової С.
Цікаво для присутніх була проведена вікторина «Природа Ярмолинеччини». Найактивніші отримали призи від дирекції ЦБС.
Переглядів: 573 | Додав: irusYa | Дата: 23.04.2015 | Коментарі (0)

16 квітня 2015 року в Ярмолинецькій ЦРБ пройшов молодіжний читацький форум «Молодь. Читання. Успіх». Захід пройшов напередодні Дня книги та авторського права і мета його привернути увагу молодіжної аудиторії до книги, бібліотеки, читання та вшанувати молодих лідерів читання у 2014-2015 р.р.
На захід запрошені крім шанувальників книги вчителі, представники ЗМІ, члени клубу «Автограф», поети-члени ВТС «Конгрес літераторів України».
Всім запрошеним були роздані календарики, шорт-листи «Модні імена. Топ-20», емблеми. Пригорнула увагу книжкова виставка «Молодь читає це…», яка влаштована за результатами моніторингу формулярів, виставка-інсталяція «Книга і кіно». Дуже сподобалось всім фотографуватися в рамці «Ярмолинеччина читає». Зал оформлено плакатами з висловами про книгу.
В рамках заходу присутні мали змогу подивитись танець з книгами у виконанні учнів ліцею, бібліотекарі підготували відеоролик «Молодіжний калейдоскоп в нашій бібліотеці», Л. Коваль подарувала пісню про бібліотеку, але головною подією заходу були виступи лідерів читання, активістів бібліотеки, які не тільки рецензували улюблені книги, але й поповнили полицю «Я пропоную» та стіннівку «Твій вибір, читач!»
Цікаво було послухати іменитих літераторів М. Цимбалюка, Ж. Олійник, К. Бучуляк, М. Швеця, які акцентували, що свого успіху вони добились завдяки книзі.
Всі присутні отримали цукерки-серця з висловами про книгу, а лідерів читання, на згадку, нагородили подяками та подарунками від майстрині Т. Ткачук. Спонсорами заходу виступили М. Козинець та М. Швець.
Захід настільки сподобався всім присутнім, що багато пропонованих молоддю книг були взяті для читання.
Переглядів: 867 | Додав: irusYa | Дата: 16.04.2015 | Коментарі (0)

14 квітня 2015 року виповнилось 70 років з дня народження відомого українського письменника-фантаста, кінорежисера, сценариста Сергія Дяченка. Народився письменник у 1945 році в м. Київ, закінчив Київський медичний інститут, працював лікарем-психіатром, кандидат біологічних наук. У 1989 році закінчив сценарний факультет ВДІК. Член Союзу кінематографістів, Союзу письменників, лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка. Автор кіносценаріїв до фільмів «Микола Вавілов», «Голод 33», «Гетьманські клейноди», «Академік Бєляєв» та ін.
До 2009 року жив і працював у Києві, потім переїхав до Москви. На загальноєвропейській конференції фантастів «Єврокон-2005» в Глазго разом з Мариною Дяченко визнаний кращим письменником-фантастом Європи. У співавторстві з нею написав 25 романів, десятки повістей та оповідань.
В Ярмолинецькій ЦРБ влаштована книжкова виставка «С. Дяченку-70», проведено перегляд літератури, тематична бесіда та вікторина по творчості письменника.
Наші юні користувачі добре знайомі з книгами М. та С. Дяченка так як в фондах бібліотеки є майже всі романи цих авторів.
Переглядів: 552 | Додав: irusYa | Дата: 15.04.2015 | Коментарі (0)

23 березня 2015 року відкрито районний Тиждень дитячої книги в б/ф с. Шарівка. В гарному, святково прибраному залі зібрались діти, вчителі, дирекція ЦБС та сільські бібліотекарі. Зав. бібліотекою-філіалом Борбуцька Н. В. розповіла про історію створення книги, через ігрові форми, вікторини популяризувала книги, читання та сучасних українських авторів. Про роль книги в житті людини змістовно розповів Є. Гжегожевський.
Діти розповідали вірші, дарували музичні вітання. головною прикрасою свята стала зустріч з відомою українською поетесою та уродженкою Шарівки Л. П. Савчук, яка розповіла про своє дитинство та творчий шлях. Дуже сподобалось маленьким користувачам грати з поетесою, вгадувати слова, казки, римувати рядки. Всі діти виявились знайомими з поезіями Л. Савчук, так як в бібліотеці є всі книги поетеси.
В рамках свята діти отримали майстер-клас від бібліотекаря по виготовленню журавликів для наших військових.
Директор ЦБС Гриб М. А. привітала юних читачів та вручила дипломи найкращим, а заступник директора Черевуля А. Л. розповіла про заходи в рамках Тижня дитячої книги.
Переглядів: 496 | Додав: irusYa | Дата: 23.03.2015 | Коментарі (0)

Під такою назвою в Ярмолинецькій ЦРБ пройшла презентація книжкової виставки присвяченої 120-річчю заснуванню міжнародної Нобелівської премії, названої на честь шведського інженера-хіміка, промисловця А. Нобеля.
Премія присуджується з 1901 року за значні досягнення в області хімії, фізики, медицини, літератури та у зміцненні миру. Але, якщо ці досягнення ідуть на користь та розвиток людства.
Бібліотечні працівники влаштували книжкову виставку «Письменники-лауреати Нобелівської премії» на якій представлена широка палітра авторів світової літератури. Треба відзначити, що у фондах Ярмолинецької ЦРБ є практично вся література "нобелівських" лауреатів. Великим попитом користуються книги серії «Українська книга», які надходять до бібліотеки протягом останніх 5 років і широко представляють кращі зразки світової літератури, особливо лауреатів цієї престижної премії. Шкода, що українські письменники жодного разу не були удостоєні цієї високої нагороди. Але протягом минулого століття 6 українських вчених були відзначені премією в області медицини, хімії та фізики.
Переглядів: 613 | Додав: irusYa | Дата: 20.03.2015 | Коментарі (0)

Запрошуємо всіх бажаючих прийняти участь у фотовиставці «Сучасна Ярмолинеччина», яку влаштовує Ярмолинецька центральна районна бібліотека у квітні 2015 р.

Приймаються аматорські і професійні фотороботи із сучасної історії нашого краю.
Теми: земляки, ветерани, молодь, діти, Революція Гідності, самооборона, участь в АТО, екологія краю, проблеми населених пунктів, культура, спорт, освіта, медицина…

Голосуванням глядачів кращі роботи будуть відзначені цінними призами. Впишемо свою сторінку в історію нашої Ярмолинеччини!
Переглядів: 496 | Додав: irusYa | Дата: 16.03.2015 | Коментарі (0)

Цей рік рясний на ювілеї наших поетів-автографців.  Ось і березень приніс 70-річчя з дня народження нашої славної поетеси з с. Савинці Статкевич Лесі Миколаївни, яка вже 7-й рік поспіль є активним членом клубу «Автограф».
Леся Миколаївна народилася в 1945 році в с. Чорноводи Городоцького району. Закінчила Кам’янець-Подільський пед. інститут ім. Затонського і все життя працювала вчителькою російської мови в Савинецькій школі.
В своєму селі вона відома не тільки як поетеса, але й своєю високохудожньою вишивкою, грою на баяні. Готує до друку поетичну збірку «Мій краю калиновий», написала гімн Ярмолинецького району «Чудова земле серцю мила, Ярмолинеччина моя».
Леся Миколаївна талановита поетеса. Багато своїх добірок присвячує ювілейним датам. Її вірші невигадливі, образні, щирі, мелодійні, легко запам’ятовуються, дохідливі, прості і мудрі.
Публікувалась в альманаху «Медобори» та районній газеті «Вперед».
«Автографці» тепло привітали Лесю Миколаївну. Підготували стіннівку, яка розповідає про її творчий шлях у клубі «Автограф», буклет-привітання, читали на її честь вірші, а гурт «Надвечір’я», що створений при бібліотеці-філіалі с. Скаржинці (художній керівник – поет Горобець М. А.) виконали для неї ряд музичних творів.
Переглядів: 739 | Додав: irusYa | Дата: 11.03.2015 | Коментарі (0)

4 березня 2015 року в Ярмолинецькій ЦРБ проведена мистецька година присвячена 200-річчю від дня народження відомого українського та польського композитора М. Вербицького.
М. Вербицький народився в 1815 році в с. Явірник-Руський на Лемківщині (сучасна Польща), отримав ґрунтовну музичну освіту, вчився в духовній семінарії, викладав спів, був диригентом хору. Написав чимало творів ліричного характеру, романсів, 11 симфоній, духовну та світську хорову музику. Писав твори на вірші М. Шашкевича, Ю. Федьковича. Це справжні перлини української музики, які заслуговують на те, щоб посісти належне місце в програмах сучасних концертів. Але світову славу М. Вербицькому приніс гімн України, 150-річчя створення якого відзначається цими днями.
Композитор написав патріотичну пісню, яка пустила глибоке коріння в свідомості українців «Ще не вмерла України і слава, і воля…» той факт, що слова написані на східній Україні, а музика на західній виглядає символічно і служить незаперечним доказом нерозривної єдності українського народу. Ця мелодія і слова «душу й тіло ми положим за нашу свободу» вже ніколи не залишають байдужим. З нею щодня вмирають українці і це вже не просто мелодія і слова – це наша гордість, біль і багато-багато сліз.
Ведуча заходу, бібліотекар Денисюк С. розповіла про життєвий та творчий шлях композитора, історію виникнення та поширення гімну України. Присутні учні 6-го гімназійного класу НВК прослухали пісню-хор «Ангел вопіяше». Бібліотекарі зробили відеонарізку гімну України у дитячому виконанні, на Майдані, в зоні АТО… Закінчився захід виконанням гімну всіма присутніми.
До уваги користувачів облаштовано книжкову виставку до ювілею творця на якій представлена література про композитора, ноти його творів та фотоілюстрації.
Переглядів: 566 | Додав: irusYa | Дата: 04.03.2015 | Коментарі (0)

26 лютого 2015 року на базі Ярмолинецької ЦРБ проведено тренінг-навчання працівників сільських бібліотек з впровадження електронної системи моніторингу мережі публічних бібліотек. Система моніторингу буде використовуватись українськими публічними бібліотеками для якісної звітності та найбільш ефективного управління бібліотеками.
Міні-тренінг «Електронні системи моніторингу» провела методист Ярмолинецької ЦРБ Слободян О. Л. це радикально нове для сільських бібліотек і викликало багато усмішок, здивувань та нерозуміння, але головне щоб всі бібліотеки були інформатизовані та працівники мали навики роботи на ПК, а сучасні форми звітності нам ніяк не обійти. Вирішено з метою найбільш ефективного практичного навчання провести одноденні тренінги з групами працівників бібліотек-філіалів.
Головний бібліограф Москаленко В. М. пройшла навчання в ОТЦ по електронному урядуванню в бібліотеках і надала консультацію щодо ролі бібліотеки у запровадженні е-урядування в громаді населених пунктів.
Незабаром в бібліотеках району буде проходити тиждень дитячої та юнацької книги. Щодо організації його проведення проінформувала присутніх заступник директора по роботі з дітьми Черевуля А. Л.
У березні в закладах культури планується перевірка щодо ведення та збереження архівів. Директор ЦБС Гриб М. А. надала консультацію і провела практикум «Організація діловодства та архівної справи в бібліотеках-філіях системи». Також проаналізували діяльність бібліотек за січень-лютий 2015 року та скоординували роботу бібліотек на березень поточного року.
Наприкінці семінару фотокореспондент газети «Вперед» Широкий В. П. провів майстер-клас «Вчись правильно фотографувати».
Переглядів: 659 | Додав: irusYa | Дата: 27.02.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 48 49 50 51 52 ... 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів