П`ятниця, 26.04.2024, 07:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
Немає в Україні зараз людини, яка не замислюється над питаннями, що робити взимку? Як вижити? Як заплатити за енергоспоживання за «космічними» цінами? Як взагалі зекономити? Ці питання хвилюють як пересічного мешканця, так й керівників влади, підприємств, бізнесу, сільських бібліотекарів, всіх, хто зібрався в читальному залі Ярмолинецької центральної районної бібліотеки на засідання круглого столу, щоб обговорити питання енергозбереження в побуті.
            Працівники бібліотеки ретельно підійшли до підготовці цього важливого та актуального на сьогоднішній день заходу: зроблено анонси в соціальних мережах, розроблено й розповсюджено роздаткові матеріали - календарики, флаєри, буклети про способи енергозбереження та кредитування на необхідні для цього товари, оформлено інформаційні стенди «Прості способи збереження енергоресурсів» та «Державна програма кредитування на придбання енергозберігаючих товарів». Проведено анкетування «Енергозбереження у Вашої оселі» з метою аналізування стану підготовки наших осель до зими та способів економії коштів на енергозберіганні…
За питанням «Енергозбереження – турбота про себе, свою сім’ю, навколишній світ» виступив Голова районної ради Шклярук М.М. , презентацію «Енергозбереження – шлях раціонального використання енергоресурсів» зробили начальник Управляння економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму РДА Драгомерецька І.П.
З великою увагою прослухали роз’яснення щодо державної Програми кредитування на придбання енергозберігаючих товарів керуючого Ярмолинецьким відділенням «Ощадбанку» Бердули П.Л. Щодо реалізації енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках розповів заступник селищного голови Чепрак Ю.В. Також виступили: директор КП «Теплокомуненерго Сивак В.В., ст.. інженер Ярмолинецької дільниці «Хмельницькгаз» Горбатенко Р.М., головний інженер електричних мереж ПАТ ЕК «Хмельницькобленерго» Петуліс В.О., які детально зупинились на економії газу, електрики, теплової енергії в побуті. Зацікавила всіх присутніх тема юриста ДП «Ярмолинецьке лісове господарство» Омбиша М.П. – «Дрова – єдиний вид твердого палива на Ярмолинеччині. Де придбати?» дуже корисну інформацію надали приватні підприємці Лишень О.Й., Рачек С., Швець М.Ф., які займаються реалізацією товарів з енергозбереження – котлів, терморегуляторних батарей, метало пластикових вікон, стінових теплоізолюючих матеріалів. Заінтрігувала тема директора ТОВ «Екотехнік – Ярмолинці» Григоришина В.М., якій ознайомив з досвідом встановлення сонячних батарей в приватних будинках на Україні та за кордоном. Перспектива заманлива, і сподіваємось, в недалекому майбутньому не буде для нас казатися фантастикою! В 2010 році вийшла в світ книга журналіста, краєзнавця, вчителя фізики П.А.Добрянського «Основи енергозберігання», яку автор презентував сьогодні. Наприкінці директор Ярмолинецької ЦБС Гриб М.А. ознайомила присутніх, а особливо бібліотечних працівників про заходи, спрямовані на популяризацію ідеї енергозбереження та використання енергоефективних технологій, які відбудуться в рамках Тижня енергоефективності в бібліотеках району.

 
Переглядів: 701 | Додав: irusYa | Дата: 17.06.2015 | Коментарі (0)

Вас ще не лякають нові тарифи? Ви знаєте, що зима приходить завжди несподівано - 1 грудня? Якщо  Ви замислились, як її пережити, аби заощаджувати власні кошти та енергоресурси  то Вам потрібно саме до нас, в бібліотеку!
   17 червня 2015 р. Ярмолинецька центральна районна бібліотека організовує
розширене засідання круглого столу «Енергозбереження в побуті»,яке відбудеться в читальному залі бібліотеки о 10 годині. Тут Ви ознайомитесь з державною Програмою кредитування енергозбереження, зустрінетесь з представниками регіональних органів влади, місцевого самоврядування, фінансових структур та підприємств, зацікавлених у впровадженні енергоефективних технологій.
   Приходьте до нас 17 червня 2015 р. і ми спробуємо вирішити проблему енергозбереження разом!

 
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 551 | Додав: irusYa | Дата: 15.06.2015 | Коментарі (0)

 22.05.2015 р. в Ярмолинецькій ЦРБ пройшло чергове засідання літературного клубу «Автограф», на якому була присутня відома на Поділлі поетеса Надія Вітвицька. Надія Володимирівна народилась в с. Томашівка в сім’ї педагогів. Але ще в дитинстві родина переїхала в м. Хмельницький. Багато чого довелось пережити в житті, але спасіння знайшла в поезії: вийшли друком вже десять збірок. Тематика віршів різноманітна – любов до Бога, про радість дитинства, кохання… Але, підкреслює поетеса на нашій зустрічі, саме більше вона любить Україну, і вся поезія пронизана вірою в краще майбутнє нашої Країни. Надія Володимирівна все життя присвятила людям - працювала хірургічною медсестрою, а коли вийшла на пенсію створила клуб «Струни душі» в територіальному центрі допомоги інвалідам, зараз волонтер в Будинку престарілих. Всім присутнім було цікаво познайомитись з нашою поетесою – землячкою, яка ще починаючим поетам надала поради щодо створення рим. Присутня на зустрічі  бібліотекар с. Томашівка домовилась  про творчу зустріч Надії Вітвицькой з мешканцями в рідному селі.
Також на захід вперше була запрошена поетеса Галина Колотило, яка з хвилюванням зачитала свої доробки, і , сподіваємось, буде постійним членом нашого клубу. Хвилиною мовчання вшанували «автографці»  пам’ять Юрія Борбуцького,  який загинув  нещодавно в зоні АТО. Його вірші зачитала завідуюча Новосільською бібліотекою Л. Жибутовська, якій Юрій постійно телефоном передавав свої віршовані рядки. Нові пісні виконав бард з м. Хмельницького Леонід Незжбицький і,  як зазначив поет Валентин Мазур, таких   сильних творів він вже давно не чув. Сам Валентин Васильович зачитав нові вірші, які вразили своїм змістом. Почули нові доробки Ж. Олійник, К. Бучуляк, О.Цибульської, П.Савицького, Л.Вовни, В.Туз, О.Лісничої, П.Добрянського. Презентував нову  пісню «Прикордонний марш» Є.Гжегожевський.
Переглядів: 602 | Додав: irusYa | Дата: 25.05.2015 | Коментарі (0)

  В Ярмолинецької ЦРБ з ініціативи районного центру зайнятості пройшло засідання круглого столу з профорієнтації молоді, в якому прийняли участь і працівники бібліотеки району.  Присутні на заході працівники центру зайнятості, Ярмолинецького професійного  ліцею, управління соціального захисту населення, управління агропромислового комплексу, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління освіти, молоді та спорту, управління економічного розвитку вирішували проблеми молодіжного безробіття, регулювання ситуації на ринку праці, профорієнтації в учбових та інших закладах соціального партнерства.
 У своєму виступі директор Ярмолинецької ЦБС М.А. Гриб зазначила, що з часом профорієнтаційна робота з молоддю набула іншого змісту, більш перейшла в інформаційну плоскість. В рамках традиційного Місячника абітурієнта, який проводять всі бібліотеки в березні – квітні щорічно, оформлюється виставка – стенд, на якої представлена інформація про навчальні заклади , професії, але акцент робиться на нові професії на ринку праці, відповідні сайти, видавничу продукцію. Обов’язково готуються та розповсюджуються по всіх бібліотеках інформаційні матеріали, такі як «Навчальні заклади Ярмолинеччини», «Навчальні заклади Хмельницької обл.», «Тобі, абітурієнте», «Нові професії на ринку праці».  Також директор ЦБС презентувала Діловий клуб «Заробіток для кожного селянина», інформаційну підтримку якому надає Ярмолинецька ЦРБ, і який в майбутньому надасть кожному мешканцю районну можливість заробити собі на життя.
Завідуюча Сутковецькою бібліотекою І.І.Білик розповіла про роботу бібліотеки з розвитку зеленого туризму в селі, інформаційну платформу якого створено на сайті  «Бібліотека для громади», презентувала відеоролик про відзначні місця Сутковеччини, та зазначила, що з  розвитком туризму на селі  молодь зможе реалізувати себе як духовно, так і матеріально.
Переглядів: 560 | Додав: irusYa | Дата: 25.05.2015 | Коментарі (0)

19 травня 2015 р. в Ярмолинецької ЦРБ пройшов інтелектуальний турнір «Європейська інтеграція очима молоді», на який були запрошені учні професійного ліцею та НВК . Ведучі  заходу - працівники бібліотеки Курятнік Л. та Денисюк С. розповіли про історію створення, Євросоюзу, його склад, символи та досягнення. Спеціаліст Управління економічного розвітку Райдержадміністрації  Ковришкін Д.Ю. доповів про кроки розвитку України на шляху до ЄС. Захід пройшов в інтерактивної формі, всі присутні долучились до бесіди, в рамках турніру пройшли вікторини «Галопом по Європі», «Чи знаєте ви  європейські міста?» та інші… Учасники проявили себе, як  найрозумніші і з якісною підготовкою. Мали змогу ознайомитись з відеофільмом про культуру наших європейських сусідів. Цікаво пройшла гра-побажання «Тепло долонь», де учасники заходу проявили себе толерантними і досвідченими в європейських цінностях життя. Бібліотекарі провели презентацію книжково – ілюстративної виставки, де представлені книги, плакати, фото  по даної темі.
 
Переглядів: 532 | Додав: irusYa | Дата: 19.05.2015 | Коментарі (0)

В Концепції якісних змін бібліотек задля забезпечення сталого розвитку України до 2025 р. зазначено, «…що бібліотеки здатні підтримувати розвиток сталого туризму, орієнтованого на інвестиції, мікрокредитування, створення нових робочих місць, що веде до підвищення добробуту місцевих громад». Саме про це говорилось на публічної дискусії «Сільська бібліотека – інформаційна платформа регіонального туризму», яку ініціювала й провела Сутковецька сільська бібліотека Ярмолинецької ЦБС. Де й розпочинати цю важливу справу – піднімати туристичну галузь на Ярмолинеччині, як ні в Сутківцях? Відома в світі Покровська церква – фортеця ХІV ст. давно приваблює сюди туристів не тільки наших – закордонних! А що ми ім. можемо запропонувати? Які послуги? А якщо врахувати важкий економічний стан країни й мешканцям села потрібно десь заробляти? А де взяти кошти на ремонт і реконструкцію Сутковецької історично – архітектурної пам’ятки? Питань більше, ніж відповідей…
Про це все й дискутувалось на заході, якому перед…… велика робота: завідуюча бібліотекою Івана Іванівна Білик створила сайт «Бібліотека для громади», де значне місце відведено рубриці «Туризм», підготовлені презентації про привабливі місця Сутковеччини та про послуги бібліотеки в цієї галузі, оформлено книжково – ілюстративні виставки та стенди, що широко висвітлюють особливості краю, підготовлено роздаткові матеріали та видавнича продукція про туризм на Ярмолинеччині.
Але слід відзначити особливу атмосферу заходу – тут зібрались люди небайдужі, активні, еліта , яка прагне відродити село, поставити його на особливу, вищу ступень розквіту. Багато говорилось про розвиток зеленого туризму на селі, недарма, що й жителі готові взятися за цю важливу справу. Всі присутні на заході представники районної влади – в.о. голови Ярмолинецької райдержадміністрації А.В.Шутяк, начальник  управління економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму райдержадміністрації Драгомерецька І.П., заступник директора районного центру зайнятості  Лукасевич С.І., начальник районного відділу культури Гжегожевський Є.Е. надали свої пропозиції та зауваження щодо розвітку туризму на селі. Підтримку та допомогу готові надати присутні  голови сільських рад сіл Сутківці, та Баранівки Білик О.М., Дорош І.Я. Слушні пропозиції прозвучали від приватних підприємців Королівського П., Паращина М., Побережного Л. З біллю говорив про проблеми церкві – фортеці отець Володимир. Були присутні на заході представники ЗМІ – газет, радіо, телебачення, директор Хмельницької  МЦБС Козицька Т.С.. Всі зійшлися в думці, що зерно посіяне в грунт сьогодні не пропаде даром, а обов’язково прорасте. З такою ініціативною бібліотекою  справа обов’язково зрушиться з місця!

 
Переглядів: 645 | Додав: irusYa | Дата: 18.05.2015 | Коментарі (0)

Напередодні 70-ої річниці Дня перемоги у Ярмолинецької ЦРБ пройшло засідання круглого столу, присвяченного Дню Памяті та Примирення - події, яку наша країна відзначає вперше, 8-го травня 2015 р. Мета заходу - відмова від радянських стереотипів та міфів у трактуванні історичних подій щодо ролі Українського народу у перемозі антигітлерівської коаліції над націзмом, забезпечення організації широкого інформування населення , представників громадськості, ветеранів про встановлення в Україні Дня пам'яті і примирення, переосмислення подій Другой світової війни, чесний діалог навколо складних сторінок минулого. Учасники заходу обговорили питання:чи був шанс уникнути світову війну, яким чином зароджувався фашизм в Німеччині, в чому полягає сучасний погляд на війну...
Переглядів: 523 | Додав: irusYa | Дата: 08.05.2015 | Коментарі (0)

В Ярмолинецькій ЦРБ  08.05.2015 р. пройшло чергове засідання представників громади в рамках проекту «Заробіток для кожного селянина».  Проект створено з ініціативи Мазура В.В. на базі фірми « Захід – насіння», яке береться поставляти всім бажаючим згідно заключених договорів в контори  заготзерна, з якими вона буде працювати, насіння трав, овочевих культур, сортової картоплі, міндобрив та ін.. набагато дешевше, ніж в інших торгових структурах… Таку послугу фірма надає не тільки фермерським господарствам, але й населенню і гарантує платити на 5 % більше при заготовці сільгосппродукції, ніж на базарі… Планується, що цей проект надалі буде супроводжувати центр зайнятості, пенсійний фонд. Є пропозиції, з часом буде розроблено бізнес – план для кожного, щоб в перспективі ця діяльність враховувалась у стаж роботи…
            Це пілотний проект в цьому році буде запускатись в Ярмолинецькому районі, зокрема, в селах Сутківці, Солобківці, Глушківці та в Ярмолинцях.
Ввів в курс справ присутніх генеральний директор фірми «Захід – насіння» Лісовський В.Ф. Він зауважив, що в цьому році в Ярмолинецькому районі фірма пропонує насіння квасолі, часнику, гарбузів. Надав консультацію щодо посіву,  вибору сортів, правильної обробки грунту та догляду за культурою задля отримання високого урожаю цих культур. Для інформації: кращі сорти квасолі – Лімонка, Ласточка, канадські сорти, це ті сорти, що затребувані в Турції, Венгрії, Грузії.. Готова продукція буде скуплятися в Ярмолинцях . Важливо! Цей проект розраховано не тільки для орендарів та аграрних господарств, але й для всього населення району, яке хоче заробити , обновити насіння, максимально корисно використати свою земельну ділянку…
На сьогоднішньому засіданні пройшло обговорення та обмін досвідом присутніх фахівців, заключені договори з орендарями, а також вирішено створити  Діловий клуб на базі Ярмолинецької центральної районної бібліотеки під аналогічною назвою «Заробіток для кожного селянина», а також розробити сторінку в Інтернеті, де всі бажаючі можуть отримати всю необхідну для них інформацію: контакти, послуги, ціни, а також зворотній зв'язок.
Такий проект вже діє в Польщі, і сподіваємось, що він просунеться з успіхом і в Ярмолинцях!

 
Переглядів: 580 | Додав: irusYa | Дата: 08.05.2015 | Коментарі (0)

 До цього заходу працівники районної бібліотеки підійшли творчо і з душею: гарно оформлено читальний зал – книжкова виставка «І пам'ять про війну нам книга залишає», стенд із фотодокументами земляків – визволителів, військова атрибутика…На заході були присутні учні НВК, вчителі, хор ветеранів «Журавка», культпрацівники. Ведучі, бібліотекарі Денисюк С.О. та Курятник Л.М. підготували сценарій, присвячений дітям, що пройшли страшне горнило Другої світової війни. Розчулив до сліз власне виготовлений фільм про жахи, що випали на долю дітей війни, який застерігає, що таке не може більше повторитися!. Також всім було цікаво подивитися презентацію «Наші ветерани» і ще раз згадати такі рідні обличчя… Хор ветеранів праці та дітей війни «Журавка» виконав пісні військової пори. Краєзнавець, письменник Петро Добрянський презентував свою нову книгу «Ветерани – наша гордість», де особливе місце займають спогади дітей війни. Катерина Крочак виконала вальс військової медсестри. Бібліотекарі звернули увагу присутніх до представленої на виставці літератури, присвячену даній тематиці.
Переглядів: 518 | Додав: irusYa | Дата: 07.05.2015 | Коментарі (0)

Під такою назвоюв Ярмолинецькій ЦРБ пройшла запланована творча лабораторія працівників системи. З аналізом роботи бібліотек в квітні 2015 р. виступила директор ЦБС Гриб М.А., яка дала об’єктивну оцінку діяльності книгозбірень, показала позитивне в роботі, викрила слабкі сторони та недоліки , а також скоординувала роботу бібліотек на травень, який дуже рясний на події та визначні дати і потребує особливої уваги працівників бібліотек.
 Консультацію «8 травня – День пам’яті та примирення в Україні» надала методист Ярмолинецької ЦРБ Слободян О.Л. , яка підготувала, видала друком  та розповсюдила для всіх працівників методичні поради до дня пам’яті та примирення, в яких детально викладені документи, роз’яснення, зразки книжкових виставок та масової роботи з населенням.
Головний бібліограф Ярмолинецької ЦРБ Москаленко В.М. надала консультацію про проведення районного огляду-конкурсу на кращий краєзнавчий посібник, який відбудеться в серпні цього року.
На нараді розглядались питання «PR в бібліотеці: як ми розказуємо про себе в соціальних мережах?» та працівники бібліотеки презентували нову методичну продукцію ЦБС.
На прохання бібліотекарів, до яких все частіше звертаються мешканці сіл  щодо субсидій на нараду були запрошені працівники Ярмолинецького центру соціального захисту населення, які надали детальну інформацію та відповіли на багаточисленні питання. Наприкінці наради всі бажаючі отримали  від бібліографа майстер – клас по виготовленню маків , які є символом Дня пам’яті
Переглядів: 512 | Додав: irusYa | Дата: 07.05.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів