Неділя, 05.05.2024, 15:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
 
          В рамках відзначення 24-ї річниці Незалежності України, Ярмолинецькою центральною  бібліотечною системою 21 серпня 2015 року на площі 600 – річчя Ярмолинець проведено Ярмарок соціальних ініціатив «Бібліотечні інновації для розвитку громад».
Мета ярмарку: Представлення кращого досвіду бібліотек Ярмолинеччини у наданні нових інноваційних бібліотечних послуг та їх ролі у розвитку громади.
Завдання: знайомство з новими формами роботи, інформування громади про нові бібліотечні послуги, посилення співпраці бібліотек та місцевих органів влади, пошук та реалізація інноваційних ідей.
Для участі у ярмарку соціальних ініціатив було підготовлено експозиції  інноваційних бібліотечних послуг впроваджених у 2015 році та запланованих для реалізації найближчим часом за темою «Бібліотечні інновації для розвитку громад».
. Прийняли участь майже всі бібліотеки системи. Готувались ретельно, вклали душу, вміння та професіоналізм. Громаді району продемонстрували послуги з електронного урядування, клубів за інтересами, нові форми популяризації книги і читання,  бібліотечного краєзнавства, розвитку туризму, видавничої діяльності бібліотек…
Буде визначена найкреативніша, найпереконливіша бібліотека  в представленні на Ярмарку інноваційних послуг для своєї громади на основі використання інформаційно-комунікаційних технологій, просуванні читання, організації дозвілля громади, наданні е – послуг та ін., про яку буде оголошено під час святкуванні Всеукраїнського Дня бібліотек 30 вересня 2015 р.

 
Переглядів: 867 | Додав: irusYa | Дата: 25.08.2015 | Коментарі (0)

В Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці проведено нараду зі всіма бібліотечними працівниками району щодо організації Ярмарку-конкурсу соціальних бібліотечних ініціатив «Бібліотеки Ярмолинеччини - місцевим громадам», яка буде проводитись 21 серпня 2015 р. на площі 600 – річчя Ярмолинець на честь 24-ой річниці Незалежності України. На нараді обговорено мета та завдання Ярмарку, проведено майстер – клас з виготовлення постерів. Присутні ознайомились з досвідом проведення аналогічних заходів в інших публічних бібліотеках країни.
Також підняли питання поповнення «Бібліотечки українського воїна», проведено аналіз видавничої продукції бібліотек на конкурс «Кращий краєзнавчий посібник», підготовки до районного конкурсу «Читач- 2015», інформатизації бібліотек та інші…

 
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 513 | Додав: irusYa | Дата: 25.08.2015 | Коментарі (0)

Літературний клуб "Автограф"  вирішив розширити географію, кудись поїхати, з кимось познайомитись, інших послухати, себе показати…. Звідки розпочнемо? Звичайно з Сутковець! Ще пак! Перлина нашого району Покровська церква ,яку мало хто з «автографців» бачив…І бібліотека одна з найкращих. Теж хай подивляться… І поїхали! Розпочали з бібліотеки і були здивовані: невже сільська бібліотека надає такі послуги?! Яка краса! Гарно оформлено, комп’ютери, нові книги… А господиня! Іванна Білик, знаний у нас на Хмельниччині професіонал бібліотечної справи, розповіла про свої мрії і сподівання щодо розвитку громади та туризму, а щоб підтвердити ділом поїхали селом… Церква - фортеця, горби,зсуви, річки,криниці, водоспади, гідроелектростанція, чудові краєвиди… Микола Швець розповів про зруйнованій маєток, про який місцеві й не чули… А у нас вражень! Влаштували пікнік - читали вірші, співали, згадували молодість і цікаві історії з життя. Емоцій море! До нових поетичних та краєзнавчих зустріч, друзі, в Солобківцях, Скаржинцях та інших чудових місцях нашої Ярмолинеччини!
Переглядів: 548 | Додав: irusYa | Дата: 11.08.2015 | Коментарі (0)

29 липня в Ярмолинецькій  центральній районній бібліотеці  пройшов захід, присвячений вшануванню пам’яті видатної особистості в історії України – Русі та всього православного світу – князя Володимира Великого,  видатного державного та політичного діяча, князя Київського, творця середньовічної європейської держави Руси-України. Князь Володимир Святославович увійшов у історію нашого народу як князь-Святитель, який  у 988 році охрестив Україну-Русь і ввів її в християнську цивілізацію. Цими днями в Україні відзначають 1027-му річницю хрещення Київської Русі-України. Цьогорічне святкування збігається з 1000 роковинами від часу упокоєння Святого рівноапостольного Володимира, Великого Князя Київського.
 До цієї відзначної події бібліотечні працівники провели презентацію книжково – ілюстративної виставки «Володимир святий в історичній пам’яті нащадків»та ознайомили присутніх  на заході  працівників культури  зі сторінками життя та величезного вкладу князя Володимира в історію православ’я. Було продемонстровано відеофільм «Хрещення Русі Володимиром святим», читались вірші, анонсовано художню, історичну та документальну літературу по даній темі.  Акцент зроблено на книзі С.Скляренко «Володимир» та «Повість минулих літ»
З особливим інтересом прослухали розповідь про події 988 року отця Миколая, настоятеля Української православної церкві, який доніс до слухачів про те, як Володимир Великий боровся за святу Київську Русь-Україну  і ми всі зараз боремося за єдину і незалежну Україну.

 
Переглядів: 453 | Додав: irusYa | Дата: 29.07.2015 | Коментарі (0)

Увага!!!
            У  Ярмолинецькій   центральній   районній  бібліотеці  набирається нова група на  безкоштовні   курси  комп’ютерної  грамотності .
      Учасники  зможуть оволодіти навичками користування комп’ютером, вдосконалити свої вміння.
Дата початку навчання – 28  липня  2015 року.
За довідками звертатися за телефонами 2-15-67 (абонемент), та 0967883081
 Запрошуємо   всіх  бажаючих!
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 516 | Додав: irusYa | Дата: 24.07.2015 | Коментарі (0)

29 липня 2015 р. виповнюється 150 років з дня народження митрополита Української  Греко-Католицької  Церкви, громадського діяча, мецената Андрея Шептицького. Народився в 1865 році в с.Прилбичі, неподалік Явора на Львівщині.
За час свого служіння значно розбудував греко-католицьку церкву як в Україні так і за кордоном. Будучи одним із найбагатших людей Галичини щедро спонсорував українські культурно-просвітницькі товариства, надавав стипендії молодим митцям. У 1905 заснував Національний музей у Львові і придбав для нього велику к-сть експонатів. Підтримував українську економічну діяльність, сприяв відкриттю кооперативів. Як Галицький митрополит був депутатом Віденського парламенту та Галицького сейму, які однак не часто відвідував.
Зазнавав утисків більшовиків. Зокрема у 1939 році НКВДисти розстріляли його брата Лева і всю його сім'ю у родинному маєтку Шептицьких в Прилбичах. Помер 1 листопада 1944 року у Львові .
Бібліотеки Ярмолинецької ЦБС організовують низку заходів з відзначення 150 – річчя митрополита А.Шептицького:  влаштовують книжкові виставки, проводять масові заходи. В Ярмолинецькій ЦРБ підготовлено та вийшов друком посібник «Митрополит Андрей Шептицький» (методичні матеріали для використання у проведенні інформаційно – розяснювательної роботи серед населення ). Книга вийшла накладом 50 екз. та розповсюджена по всіх бібліотеках району . Крім біографічних даних посібник містить інформацію про політичну діяльність ,  Шептицький в український культурі, благо чинність та меценатство  діяча, діяльність митрополита за радянської та нацистської окупації. Тут ви зможете взнати про Проект «Зателефонуйте Шептицькому», ознайомитись з відомою Молитвою «За Україну і український нарід», про 101 причину любити Україну від владики А.Шептицького. Для бібліотечних працівників пропонуються форми та назви заходів приурочених відзначенню ювілею Шептицького та сценарій вечора – реквієма «Слідами Митрополита». В Ярмолинецькій ЦРБ до уваги відвідувачів оформлено книжково – ілюстративну виставку «Життя і чин для України»

 
Переглядів: 642 | Додав: irusYa | Дата: 20.07.2015 | Коментарі (0)

16.07.2015 р. в день відзначення 25-ої річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України бібліотечні працівники району прийняли участь у велопробізі Ярмолинці – Ясенівка.  Готувались загодя: придумували гасла, плакати, оформлення колони, а головне – велосипеди! Всі бажали, щоб його «велік» був най – най…патріотичний, привабливий і креативний. Чого не було тільки на наших «конях» - стрічки, кульки, плакати, букети, квіти, прапорці і іграшки… Запросили й наших поетів – членів клубу «Автограф» Жанну Олійник та Леоніда Незжбицького, які благословили марафон віршованими строками про чудову і велику Україну. Було організовано збір коштів для пораненого бійця з с. Ясенівка і після виконання гімну України вирушили у дорогу на село, яке славиться не тільки своїми людьми, здобутками, сонячними батареями та природою, але й чудовими закладами культури й його працівниками. Десять кілометрів пролетіли, як один – в такій компанії та с таким настроєм ця подорож стала в задоволення. В с. Ясенівка нас зустріли короваєм, піснями, танцями, які підготувала справжній професіонал, директор БК Богданова Н.А.. Жителі села принесли речі для відправки в зону АТО. До уваги гостей завідуюча бібліотекою Огороднік О.М. підготувала захід з історії села. Дирекція ЦБС провела нараду з бібліотечними працівниками району, де вирішувались питання щодо районних та обласних конкурсів, «Бібліотеки українського воїна», участі у вебінарі з децентралізації 23.07.2015 р., обговорювали Маніфест УБА «Бібліотеки в умовах кризи». На цьому не закінчили… Сіли на велосипеди і поїхали милуватися краєвидами села!
 
Переглядів: 579 | Додав: irusYa | Дата: 17.07.2015 | Коментарі (0)

Президія Української бібліотечної асоціації 7 липня 2015 р. прийняла Маніфест УБА «Бібліотеки в умовах кризи»,  у якому представлено бачення місії та ролі бібліотек, їхньої цінності для українського суспільства, яке наразі долає кризові явища та впроваджує реформи. Посилання на маніфест  http://ula.org.ua/images/documents/3133/manifest_last.pdf
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 521 | Додав: irusYa | Дата: 10.07.2015 | Коментарі (0)

Програма «Бібліоміст» спільно з  Асоціацією міст України (АМУ) (проект «Діалог»/Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні): http://www.auc.org.ua/ планує проведення вебінару з  питань реформи децентралізації 23 липня (четвер), 17:00-19:00, на базі Американського дому в Києві: http://www.americahousekyiv.org/
Вебінар, безумовно, стане в нагоді бібліотечним фахівцям, представникам місцевої влади, активістам громадянського суспільства тощо.  Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь в  вебінарі до Ярмолинецької центральної районної бібліотеки. Під час проведення вебінару, після презентації від команди АМУ, відбудеться обговорення, і це чудова можливість поставити питання стосовно особливостей реформи децентралізації та її впливу на життя місцевих громад.
                                   Детальний опис заходу
 Тема: Децентралізація. Перші підсумки та завдання на найближчу перспективу
Дата і час: 23 липня 2015 року 17.00-19.00
Місце: Американський Дім у Києві (вул. Пимоненка,6)
Спікери:
Виконавчий директор Асоціації міст України М.Пітцик 
Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В.Негода,
Мета: Комунікація з широкою аудиторією громадян щодо суті та перспектив  децентралізаційної реформи, роз’яснення конкретних аспектів реформи, безпосереднє спілкування представників влади з громадянами.
Питання для обговорення
Для чого потрібна децентралізація і яким чином її реалізувати і Україні.
Добровільне об’єднання громад. Для чого громадам об’єднуватися.
Що таке спроможна громада.
Які ресурси та повноваження отримають консолідовані громади, як формуватиметься місцевий бюджет.
Офіси реформ. Хто їх створив і як вони працюють.
Що таке перспективний план формування територій громад. Що потрібно, щоб втілити цей план в життя.
Як держава стимулюватиме і підтримуватиме громади, які об’єднаються.
Хто гальмує або чинить супротив децентралізаційним реформам.
Що зміниться у житті простих громадян, жителів сіл, селищ, сіл, після формування спроможних громад

 
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 525 | Додав: irusYa | Дата: 10.07.2015 | Коментарі (0)

В розпалі літо! Книгозбірні активно шукають нові форми обслуговування та залучення користувачів. Бібліотеки, книги і власне бібліотекарі – всі на вулицю: в парки, на дитячі майданчики, площі, навіть в ліс та на став… Тут актуальне гасло «Ви ще ні з нами? То ми йдемо до вас!». Акцент під час літнього відпочинку робиться на просування читання серед дітей, яких треба змістовно і корисно зайняти на канікулах, для цього було розроблено план проведення районних літних читань «Літо, книга, я-друзі!» , в рамках якого проводяться екскурсії, голосні читання, вікторини, розважальні заходи, відзначення церковних та державних свят. Для послуг малюків в бібліотеці  крім цікавих книжок - іграшки, настільні ігри, кінозал для демонстрації мультфільмів.
            Зацікавлена й бібліотека для дорослого читача в залученні нових користувачів, а задля цього потрібно якнайбільше поширити інформацію про послуги, що надає наша книгозбірня – це й нові сучасні книги, періодичні видання, видавнича продукція нашої бібліотеки краєзнавчого напрямку, 5 комп’ютерів з вільним доступом до мережі Інтернет, Wі-Fі ,телевізор, проектор для демонстрації фільмів, клуби за інтересами, курси навчання на ПК, послуги електронного урядування… А щоб наші мешканці були більш обізнані в послугах сучасної бібліотеки наші працівники реально «винесли» бібліотеку під відкрите небо - на площу.

 
Переглядів: 806 | Додав: irusYa | Дата: 09.07.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 46 47 48 49 50 ... 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів