Вівторок, 07.05.2024, 01:52
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
14 жовтня є особливим днем для українців Уже багато років поспіль ми відзначаємо величне християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. Упродовж  століть  воно  набуло  особливо  важливою  змісту, оскільки пов'язане із боротьбою за свободу та порятунком від ворогів. Для нас це свято не тільки народне й релігійне, а й національне,   бо воно єднає Україну, викликає всіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами. Вперше у цьому році ми відзначаємо 14 жовтня День захисника України, як державне свято. Заклади культури Ярмолинеччини  запрошують всіх бажаючих відвідати заходи з відзначення цього величного  та актуального в наш час  дня. 12  жовтня в Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці  буде проходити героїчно -  патріотична зустріч «Будь готовий захищати Вітчизну».  Районна бібліотека для дітей  проводить конкурсно  – ігрову програму «Козацькі забави».
            13 жовтня  районний  Центр культури і дозвілля запрошує Ярмолинчан о 10.00 на відзначення Дня захисника України. В програмі: урочиста частина, покладання квітів, вручення нагород учасникам АТО, концертна програма.

 
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 604 | Додав: Tosha | Дата: 08.10.2015 | Коментарі (0)

30 вересня у свято Всеукраїнського дня бібліотек в Ярмолинецькій центральної районній бібліотеці зібрались кращі читачі району на  конкурс «Читач – 2015». Ідея конкурсу виникла не раптово: в останній час намітилась тенденція зростання інтересу до друкованого слова, до письменників – класиків, особливо багато стали звертатись до української сучасної літератури. Метою конкурсу є розвиток читацької культури, підвищення якості і ефективності процесу читання та залучення нових читачів до бібліотек. Спочатку вибирали читачів в бібліотеках – філіалах за кількістю прочитаних книжок у 2014 – 2015 р.р , за вміння користуватись довідковим апаратом та фондами бібліотеки, за участь в масових заходах, а потім кращі читачі з’їхались на конкурс в районну ЦРБ.
         Після традиційного знайомства читачі розповіли про знакову книгу, яка найбільше запам’яталася, про найулюбленіший жанр, про свого бібліотекаря. А ведучі конкурсу Людмила Курятнік та Світлана Денисюк провели   «Розминку», ІІ тур «Чи знаєш ти письменника?», ІІІ тур «Як ми знайомі з світовою літературою». За результатами трьох етапів були визначені фіналісти, яким були запропоновані завдання зі знання української поезії. Поважне журі віддали І місце читачу Сутковецької бібліотеки – філіалу Олійник В.В., ІІ місце активному читачу Антоновецької бібліотеки Дзівановській Я.І. і ІІІ місце впевнено здобула читачка Тарасівської бібліотеки, голова сільської ради Антохова Л.М. Переможців було нагороджено Дипломами та цінними подарунками від політичної партії «За конкретні справи», а всі учасники конкурсу відзначені подяками Ярмолинецької ЦБС за активну участь в житті бібліотеки, популяризації бібліотеки та читання серед громади та любов до книги.

 
Переглядів: 595 | Додав: Tosha | Дата: 08.10.2015 | Коментарі (0)

Під такою назвою Ярмолинецька центральна районна бібліотека 25.09.2015 р. організувала засідання Круглого столу, присвяченого Дню усиновлення в Україні,який відзначається 30 вересня.  Відзначається ця дата з 2009 року Указом Президента України В.Ющенка. В Указі наголошується суспільна значущість усиновлення у забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї.  Але в Україні, на жаль, є всі тенденції  до збільшення дітей  - сиріт, тоді, як число бажаючих усиновити становиться все менше…Чим можна допомогти розв’язати цю проблему радились присутні на заході керівники району, начальники та фахівці відповідних служб та відділів. З вступним словом про день усиновлення в Україні виступила директор ЦБС Гриб М.А.  На  забезпеченні реалізації прав дитини зупинився голова районної ради М.М. Шклярук.   Питання активізації роботи з пропаганди культури усиновлення підняв заступник голови Ярмолинецької райдержадміністрації В.М.Байталюк. Про конкретні та конструктивні кроки в розв’язанні проблеми усиновлення в районі говорив керівник апарату райдержадміністрації О.А.Цісар. Детально, зі знанням справи розповіла про проблеми усиновлення начальник управління освіти, молоді та спорту РДА  Хоптова В.М. , яка 15 років працювала в службі сім’ї, дітей та молоді, тому більш за інших розуміється у цьому питанні. «Вперше  за все, сказала вона,  в Україні недосконале законодавство у питаннях усиновлення. А по – друге, всі повинні намагатися допомогти кожній дитині вирости у любові і повазі». Про процедуру усиновлення доповів начальник відділу служби у справах дітей РДА Гуменюк В.В. Провідний спеціаліст відділу соціальної роботи Ярмолинецького центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Дереш З.А . зупинилась на попередженні та подоланні дитячої безпритульності.. Зацікавлено прослухали розповідь мати – виховательки  дитячого будинку сімейного типу Бабій Г.В. ,  про особливості виховання прийомних дітей. Працівники бібліотеки оформили книжково – ілюстративну виставку, інформаційний стенд по темі та продемонстрували відеофільм «Сирітству – ні!»
 
Переглядів: 535 | Додав: Tosha | Дата: 02.10.2015 | Коментарі (0)

Всеукраїнський день бібліотек відзначили працівники Ярмолинецької централізованої бібліотечної системи. 30 вересня у святково прикрашений читальний зал ЦРБ зібрались керівники району, бібліотекарі,  спонсори, кращі читачі. Зі вступним словом звернувся т.в.о. голови райдержадміністрації А.В.Шутяк, який привітав весь колектив Ярмолинецької  ЦБС, подякував їм за самовіддану працю та побажав успіхів у благородній просвітницькій справі. Голова Ярмолинецької районної ради Шклярук М.М. вітаючи всіх зазначив, що бібліотекарі є справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості та  вірними збирачами духовних скарбів. За  сумлінне виконання посадових обов’язків та з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек Почесними Грамотами районної державної адміністрації та цінними подарунками від політичної партії "За конкретні справи" нагородили  кращих бібліотечних працівників. Гарно привітав наших бібліотекарів та читачів, вручив подарунки керуючий Ощадбанком Бердула П.Л. - наш постійний спонсор, з яким нас пов’язують  давні партнерські та ділові стосунки. Начальник відділу культури Гжегожевський Є.Е. подякував бібліотечним працівникам району за сумлінну працю,  гарні здобутки та вручив відзнаки кращим працівникам. Директор Ярмолинецької ЦБС Гриб М.А. підвела підсумки районних оглядів – конкурсів «Кращий краєзнавчий посібник»  та Ярмарок «Бібліотечні інновації для розвитку громад», переможці нагороджені Дипломами та цінними подарунками.  До святкування Дня бібліотек було наголошено  конкурс «Фотосушка»  на тему «Портрет з книгою. Родинне фото». Всі працівники взяли участь в такому цікавому конкурсі й привезли світлини. Вдячні бібліотекарі за музичні привітання від працівників районного центру культури та дозвілля, від учнів ЗОШ № 2. А потім пройшов головний захід для наших читачів – районний конкурс «Читач – 2015». (див. наступну НОВИНУ)
 
Переглядів: 547 | Додав: Tosha | Дата: 02.10.2015 | Коментарі (0)

Бібліотеки Ярмолинецької ЦБС - переможці районного ярмарку – конкурсу «Бібліотечні інновації для розвитку громад»  прийняли участь у обласному ярмарку нових бібліотечних послуг, приуроченого Всеукраїнському дню бібліотек, який відбувся 24 вересня 2015 р. в парку ім. Т.Шевченка в м. Хмельницькому. Честі представляти нашу бібліотечну систему удостоїлись  Ярмолинецька центральна районна бібліотека, яка підготувала експозицію «Бібліотека – старт до добробуту», Сутковецька сільська бібліотека з послугою «Сільська бібліотека – інформаційна платформа регіонального туризму» та Косогірська сільська бібліотека з цікавою послугою «Бібліодача».  Бібліотеки  гідно розкрили зміст  та переваги своїх послуг не тільки наочно, але й детально розповіли про роботу з громадою у цьому напрямку шановному журі та багато чисельним відвідувачам Ярмарку.  Експозиція Ярмолинецької ЦРБ лаконічно, точно  і стильно розкрила зміст нових послуг, які бібліотека ініціює у 2015 р. з метою подальшого розвитку у всіх бібліотеках системи. Експозиція Сутковецької бібліотеки викликала інтерес темою, яка може мати застосування у всіх населених пунктах області, відвідувачі жваво розпитували про роботу з туризму та брали видавничу продукцію, яку охоче презентувала завідуюча бібліотекою Білик І.І. Відвідувачам Ярмарку дуже сподобалась колоритна та цікава виставка – інсталяція Косогірської сільської бібліотеки, де бібліотекар І категорії  Боднар М.М. не тільки розповіла про чудову послугу своєї книгозбірні, але й одночасно надавала малюкам майстер – клас з виготовлення квітів, роздавала відвідувачам рецепти страв, пригощала гостей виставки фруктами. Ажіотаж викликала лялька в українському одязі, яка ходить і всі бажали з нею зробити світлину… Взагалі отримали велике задоволення – і себе показали, і  інших подивились, т. я.  всі бібліотеки області привезли цікавий та корисний інноваційний досвід  роботи з громадами. За участь в обласному ярмарку отримали сертифікат. Також Білик І.І. отримала диплом за перемогу в обласному конкурсі «Кращий краєзнавчий покажчик» в номінації «Краще галузеве видання», а центральна районна бібліотека Подяку за роботу «Словник географічних назв Ярмолинеччини».
 
Переглядів: 574 | Додав: Tosha | Дата: 27.09.2015 | Коментарі (0)

13.09.2015 р. проводили в останню путь  нашого славетного земляка,  драматурга, автора багатьох книг, нашого  друга Петра Івановича Войчишена – Лугівського.
Народився Петро Іванович 1 листопада 1938 року в с. Лугове Ярмолинецького району. Дитинство пройшло в суворі роки фашистської навали, післявоєнної трудової звитяги людей у відбудові народного господарства рідного краю. Служив в армії, працював інструктором авто школи, механіком, головним інженером тресту. Після закінчення Харківського державного інституту культури починається творча діяльність як відомого подільського режисера і сценариста, організатора художньої самодіяльності культурно-освітньої роботи на Хмельниччині. У своїх п’єсах Войчишен відтворює сучасне життя різних верст населення.Він був людиною активною, дуже небайдужею до проблем рідного села, мріяв про музей історії Лугового, написав про рідне село книгу, і був полон творчих планів на майбутнє. Останній раз був у нас 25.06.2015 р. , подарував нову книгу. Ще не знав, що підступна хвороба вже вичікуває…
В нашої бібліотеці є книги Войчишена - Лугівського  «Об стіну горохом!», «Падіння яструба», «По лезу грані»,  «У каламуті…», « Трон», « Дзвін», «Поклик доріг», « Перехрестя століть».
Вічна пам'ять, дорогий Петро Іванович. Вас с нами немає вже, але ваші книги будуть жити вічно, вони нетлінні…

 
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 636 | Додав: Tosha | Дата: 16.09.2015 | Коментарі (0)

  13 вересня члени літературного клубу «Автограф» відвідали чудове село Солобківці. Вражень море! Чому ми не знаємо свого, рідного? Ось воно під боком, а ми все вдалину дивимося, мол там ще не були… Завідуюча бібліотекою Неоніла Ковбасіста підійшла до нашого приїзду дуже відповідально, втім, так як й до всього, недарма одна з найкращих бібліотекарів району, та і в області її добре знають.
Спочатку наші автографці відвідали службу місцевого костелу: і проповідь повчальна, і звичаї цікаві, особливо рукостискання миру, вирішили - треба впровадити у себе в клубі. Потім поїхали на завод «Яблуневий дар», про який багато чули, але ні разу не бачили. І побачене нас вразило розмахом, чистотою, сучасністю і… привітністю. Працівники заводу провели екскурсію, розповіли про виробництво концентрату соків. Багато емоцій викликало відвідування школи – інтернату: нам тут сподобалось все! Насамперед працівники закладу, ентузіасти своєї справи, які провели нас гарно оформленими затишними класами, познайомили з дітками, ми побачили сучасно обладнанні кімнати для ігор.  Вразили спортивний і актовий зали. А про музей і його господаря  можна говорити довго. Скажемо одне – це унікальний і за складом, наповненням і працівниками музей! У нас усіх з’явилося бажання щось презентувати… Ну і нарешті дісталися бібліотеки, де відвідувачів привітно зустрічає сучасне приміщення, затишок, нові послуги, гарний фонд і комп’ютерне обладнання. Там ми провели засідання клубу – читали вірші, слухали нашого барда. Відвідали нашу поетесу Марію Дячок, яка не мала змогу зустрітись із нами в бібліотеці. Послухали її вірші. Зарядились позитивом від поїздки та у самому доброму настрої поїхали додому. У наших поетів кардинально змінилась думка щодо життя в наших селах.

 
Переглядів: 609 | Додав: Tosha | Дата: 16.09.2015 | Коментарі (0)

11 вересня 2015 р. дирекція Ярмолинецької ЦБС провела семінар – нараду з підготовки до відзначення Всеукраїнського дня бібліотек та проведення районного конкурсу «Читач – 2015». Директор ЦБС Гриб М.А. зробила аналіз діяльності бібліотек у ІІІ кварталі поточного року. Детально зупинилась на результатах проведених вже конкурсах «Кращий краєзнавчий посібник» та «Ярмарок інноваційних послуг». Бібліотечні працівники порадились щодо програми проведення професійного свята. Головний бібліограф Ярмолинецької ЦРБ Москаленко В.М. розповіла про підготовку до конкурсу «Читач – 2015» та надала рекомендації щодо його проведення. Методист ЦРБ Слободян О.Л. ознайомила присутніх з планом роботи системи у ІІІ кварталі 2015 р.
 
Переглядів: 545 | Додав: irusYa | Дата: 11.09.2015 | Коментарі (0)

10 вересня 2015 р. в Ярмолинецької ЦРБ до роковини трагедії Бабиного Яру пройшла  презентація книги Іллі Левітаса «Ми ніколи не стали  дорослими…»   (Діти, розстріляні в Бабиному Ярі). Протягом вересня 1941 року нацисти знищили в Києві десятки тисяч громадян, більшість яких були євреями. Злочини в Бабиному Яру перевершили всі відомі до цього часу трагедії. Автор детально розповів про події того часу спираючись на  архівні документи, світлини з пересувної виставки  «Пам'ять Бабиного Яру», листи …
Також у жовтні 1942 року на території Ярмолинецького району було  знищено 15 тис. єврейського населення сіл Михайлівка, Фрампіль, Солобківці, Шарівка, Ярмолинці.
Розповідь супроводжувалась демонстрацією слайдів закатованих дітей, спогадами очевидців, читались вірші. Працівники бібліотеки зробили огляд книжково- ілюстративної виставки. Присутні вшанували пам'ять жертв Бабиного Яру хвилиною мовчання
.
 
Переглядів: 618 | Додав: irusYa | Дата: 10.09.2015 | Коментарі (0)

В Ярмолинецькій ЦБС проведено серед бібліотек системи  районний конкурс «Кращий краєзнавчий посібник», мета якого є-сприяння всебічному вивченню краю, його відродженню, формуванню патріотизму користувачів . Загальним рішенням працівників темою посібника у цьому році вибрано  «Населений пункт від А до Я», з обов’язковим розділом «Топоніміка». В конкурсі взяли участь 29 бібліотек з 36 обов’язкових учасників.
Всі ретельно підійшли до своїх творчих робіт, зроблено посібники у формі енциклопедій, в алфавітному порядку назв, імен, з ілюстративним матеріалом, списками літератури по темі, іменними покажчиками та ін.. Конкурсне журі розгляне подані роботи та відзначить кращі в день святкування Всеукраїнського дня бібліотек 30 вересня.
 В свою чергу Ярмолинецька центральна районна бібліотека використовуючи надані матеріали та результати пошукових робіт працівниками районної бібліотеки склала посібник «Словник власних географічних назв Ярмолинеччини» (словник топонімів), який подано до розгляду на обласний конкурс  на кращий краєзнавчий посібник. З ініціативи районної бібліотеки було вперше досліджено топоніми Ярмолинецького району.Книга містить перелік відповідних найменувань, зафіксований на Ярмолинеччині з деякими історичними, географічними та лінгвістичними коментарями щодо їх походження.

 
Переглядів: 581 | Додав: irusYa | Дата: 09.09.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 45 46 47 48 49 ... 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів