Неділя, 05.05.2024, 15:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
14 вересня 2014 року в Москві на 82-му році життя помер наш земляк, радянський та російський актор театру та кіно, народний артист Росії Борис Хімічев. Про це повідомив його друг, актор С. Садальський. «Помер Б. Хімічев – чудовий актор старої школи, учень старійшини МХАТа П. Масальського» - писав він в своєму ЖЖ.
Садальський повідомив, що 3 роки тому у Хімічева померла дружина, а потім у актора стався інфаркт.
Б. Хімічев народився 12 січня 1933 року у с. Баламутівка Ярмолинецького району Хмельницької області України. У 1964 році він закінчив школу-студію МХАТ, працював у Театрі ім. Маяковського, в Театрі ім. Моссовєта.
Хімічев відомий своєю участю у таких популярних фільмах, як: «ТАРС уповноважений заявити», «Повернення резидента», «Чорний трикутник», «Балада доблесного лицаря Айвенго», «Ати-бати йшли солдати» та інших.
Переглядів: 596 | Додав: irusYa | Дата: 15.09.2014 | Коментарі (0)

Наприкінці серпня бібліотекар села Баламутівка Груник Олена організувала поїздку для дітей в Хмельницьку обласну бібліотеку для дітей. В цій бібліотеці довгий час працював видатний земляк села Баламутівка - Дегтяр Іван Іванович.
Іван Іванович Дехтяр народився 27 травня 1920 року в с. Правдівка Ярмолинецького району. З дитинства Іван був допитливою і цікавою дитиною. До війни закінчив школу, педінститут. На фронті був льотчиком, зазнав тяжких поранень, контузії. Нагороджений багатьма медалями і орденами.
Після війни викладав фізику спочатку у Правдівській, а згодом у Баламутівській школах. Звідси розпочався його шлях конструктора і винахідника. В Баламутівській школі було створено гурток юних конструкторів, яким керував Іван Іванович. Визначною подією села у 1958 році стало підняття у повітря планера-вертольота, створеного гуртківцями.
Найвищим злетом творчості було створення в школі робота, якого нарекли ТУПом (телекерований універсальний прилад).
У 1957 році 8 учнів Баламутівської школи першими на Хмельниччині завоювали право бути учасниками Московської Всесоюзної сільськогосподарської виставки і нагороджені медалями ВСГВ. Слава Баламутівської школи рознеслася далеко за межами України: 22 медалі, 46 грамот прикрашали стіни її класів. Працю «відмінника освіти» Івана Дехтяра високо оцінив уряд – нагородив орденом Червоного Трудового Прапора.
Про шкільний гурток писало багато газет. У 1971 році Іван Іванович переїжджає на постійне проживання до м. Хмельницького. Починає працювати в обласній дитячій бібліотеці керівником гуртка технічної творчості, який згодом був перетворений на кімнату казок.
У 1975 році у бібліотеці І. Дехтяр заснував клуб «ФОТОН», кімната де розмістився клуб, згодом перетворилася на маленьку казкову країну. З’явився робот «Кібер», «голова професора Доуеля», «лампа Аладіна», «механічний колобок» та багато інших дивацтв. На екскурсію до бібліотеки приїжджали діти з сусідніх областей, тут побували навіть гості з Америки. Книгозбірню відвідали делегації десятків областей, республік, країн.
В Івана Івановича був свій принцип роботи з дітьми. Найперше – це посіяти в дитячих душах зерна цікавості до книги, до науки, до життя.
Це і слугувало причиною цієї поїздки. Дітей радо зустріли працівники бібліотеки на чолі з директором Черноус В.Ю. Зробивши екскурсію по всіх залах бібліотеки, дітей вразила «Кімната казок». Ця кімната зроблена та облаштована дуже цікаво. Також баламутівчани взяли участь в флеш-мобі та конкурсі малюнка, який був приурочений до Дня Незалежності України.
Поїздка вдалася.
Переглядів: 620 | Додав: irusYa | Дата: 03.09.2014 | Коментарі (0)

У ніч напередодні Дня Незалежності працівникам Ярмолинецької централізованої бібліотечної системи не спалось… І не тільки тому, що готувались до патріотичного благодійного ярмарку, ініціатором якого виступили, а більш за все хвилювались за непогоду: передають дощ, якби не зірвався захід, до якого так ретельно і з надією готувались. Хвилювались недаремно – погода справді трошки підвела, але не стала на заваді: Ярмарок відбувся!. З’їхались бібліотекарі зі всього району, привезли на продаж усе, що спромоглись. Ярмолинчани буквально за годину змели з прилавків молочні продукти, овочі-фрукти, випічку, мед, яйця… Деякі «продавці» тиждень не спали, плели носочки–шнурочки на продаж, мали попит й книги–журнали, декоративні квіти, повітряні кульки, мали місце текстильні вироби, взуття… Наші колеги здивували, тим що вони виявились не тільки фахівцями бібліотечної справи, а ще й неабиякими продавцями – до 10-ї години, як почався дощ більшість товарів вже було розпродано.
У той час п’ятеро наших колег зі скриньками збирали кошти у перехожих та на місцевому ринку. У результаті благодійної акції було зібрано 4770 грн. на підтримку ярмолинецьких військових, які перебувають у зоні АТО.
Також всі бібліотечні працівники, кожен від свого населеного пункту, написали побажання військовим повертатися живими і з перемогою на прапорі України, який теж разом із грошима передано нашим військовим.
Дякуємо всім бібліотекарям, які прийняли участь у ярмарку, районній газеті «Вперед» за інформаційну підтримку, будинку культури – за музичний супровід, Будинку школяра – за майстер–клас з оригамі «Передай журавлика солдатові», майстрині Н. Осадчук і, звичайно, всім небайдужим ярмолинчанам, які підтримали нашу акцію по збору коштів.
Вітаємо всіх із Днем Незалежності! Ми єдині, вільні й непереможні!
Переглядів: 639 | Додав: irusYa | Дата: 27.08.2014 | Коментарі (0)

Під таким девізом був проведений захід у Правдівській бібліотеці-філіал, яку очолює Валентина Кіндратівна Іваниця.
Звичайно, у такі важкі для нашої держави України дні нелегко, але потрібно проводити громадські заходи, які допомагають людям зрозуміти своє місце у суспільстві, зробити наступний, правильний, позитивний крок у своєму земному житті.
Присутні були люди похилого віку і молодь, учні місцевої школи і діти,  які з цікавістю знайомилися з виставкою малюнків. Тут були представлені малюнки – Ми проти війни, Голуби миру, Моє село. Також малюнки за творами Т. Шевченка. Тематика різна, але прагнення одне – Миру тобі, Україно!. Буде мир, буде щасливе дитинство.
Вишиванки і віночки, державна символіка на дитячих обличчях і вірші та пісні про нашу неньку  Україну, про її сьогодення.
І кожний, хто виступав, закінчував патріотичними словами «Слава Україні!» «Героям Слава!»
Переглядів: 625 | Додав: irusYa | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

24 серпня 2014 року, в свято Дня Незалежності України запрошуємо ярмолинчан та гостей нашого селища - від малого до великого на Патріотичний благодійний ярмарок на підтримку Української Армії.
В рамках заходу:
- благодійна ярмарка (бажаючі продають або купують будь-які речі);
- конкурси для дітей: «Журавлик для солдата», «Лист Солдату»;
- авторський патріотичний фейс-арт;
- концерт патріотичної пісні.
Чекаємо від Вас: випічку, одяг, іграшки, ручні вироби, книжки, вишивки, сувеніри, вазони та інші цікавинки. Хто має гарні яблука та інші фрукти-овочі - приносьте!
Уся виручка від Ярмарку буде спрямована на допомогу ярмолинецьким військовим, які зараз перебувають на сході України в зоні АТО.
Ми будемо вдячні усім, хто візьме участь в ярмарку, усім, хто допоможе і хто просто прийде висловити свою підтримку нашим військовим.
Ярмарок відбудеться по вулиці Чапаєва, біля ринку. Початок о 8 годині.
Бажано сповістити про Вашу участь в організаційний комітет Ярмарку (Ярмолинецька центральна районна бібліотека) Телефони для довідок - 2-14-06, 2-15-67, 0680133789
А ще буде чудово, якщо в свято Дня Незалежності всі Ярмолинчани вдягнуться у наші гарні, яскраві, милі кожному українцю вишиванки! Запрошуйте всіх, приходьте всі: лише разом ми сила.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 540 | Додав: irusYa | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Вітаємо нашу землячку, прославлену спортсменку Людмилу Оляновську зі сріблом на чемпіонаті з легкої атлетики у Швейцарії. Сьогодні вона виборола друге місце у спортивної ходьбі на 20 км. Вітаємо! Слава Україні! Слава українському спорту!
Оляновська Людмила народилася в с. Солобківці Ярмолинецького району. Вихованка Ярмолинецької дитячо-юнацької спортивної школи. У 2012 році закінчила вище республіканське Броварське училище фізичної культури і вступила на третій курс Київського Національного університету фізичного виховання і спорту України, де навчається по даний час.
Майстер спорту міжнародного класу, член збірної команди України з легкої атлетики, кандидат на участь в XXXI Літніх Олімпійських Іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).
Брала участь у розіграші кубку світу зі спортивної ходьби в китайському місті Тайцан. На дистанції 20 кілометрів фінішувала сьомою серед 88 учасниць. При цьому повторила національний рекорд України - 1 година 27 хвилин 27 секунд.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 545 | Додав: irusYa | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

В бібліотеці с. Буйволівці проходять літні читання, які відбуваються як в приміщені так і на природі. Бібліотекар Дурняк О. В. організувала гурток для діток під назвою «Умілі ручки», де вони роблять різні вироби власними руками із бісеру, паперу та різних підручних матеріалів.
А як цікаво та весело було біля ставка, де дітки купалися, вчилися розпалювати вогнище, готувати їжу та не забували про навики читання.
Переглядів: 734 | Додав: irusYa | Дата: 13.08.2014 | Коментарі (0)

Виставка з такою назвою влаштована в Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці на честь 170–річчя з дня народження визначного українського і російського художника-реаліста Іллі Юхимовича Рєпіна. Тут представлені книги про видатного живописця, репродукції картин, портрети митця.
Найвідоміші твори Іллі Рєпіна на українські теми — це: «Запорожці пишуть листа турецькому султанові» (1880-91, один варіант у Москві, другий — у Харківському Державному Музеї образотворчого мистецтва); «Вечорниці» (1881), «Гайдамака» (1902), «Чорноморська вольниця» (1903), «Гопак» (1930, не закінчений), «Портрет І. С. Тургенєва», «Етюд академічної натурниці», «Солоха і дяк».
Ілля Рєпін створив численні портрети діячів української культури: С. Любицької, М. Мурашка (1877р.), В. Тарновського (1880 р., «Гетьман»), І. С. Тарновської, Т. Шевченка (1888р.), Д. Багалія (1906 р.); чотири ескізи проекту пам'ятника Шевченкові у Києві (на конкурс 1910 — 1914 рр.). Також Рєпін робив ілюстрації до творів М. Гоголя «Тарас Бульба» і «Сорочинський ярмарок» (1872 —1882рр.), книги Д. Яворницького «Запоріжжя в залишках старовини і переказах народу» (1887р.), а також малюнки з пам'яток української архітектури, українських народних типів тощо.
З Україною Ілля Рєпін був пов'язаний не тільки походженням, але й чуттєво. Він був закоханий в українську природу, людину, фольклор та висував проблему українського стилю в мистецтві. До друзів Іллі Рєпіна належали українські діячі: М. Кропивницький, М. Мурашко, Д. Яворницький, Є. Чикаленко й багато інших.
Переглядів: 760 | Додав: irusYa | Дата: 01.08.2014 | Коментарі (0)

Для дітлахів зараз золота пора – пора літніх канікул, розваг, активного відпочинку і, звичайно, пора літніх читань. Змістовно проводять діти час в бібліотеках нашого району, тому що важливо зберегти звичку читати і влітку. У дітей, які читають і під час літніх канікул більше шансів зберегти навики читання ніж у тих, хто цього не робить. Хто ж краще за бібліотеку зможе допомогти дітям не тільки корисно провести час за книгою, але ще й повеселитися.
Гарно організована робота з дітьми під час літніх канікул у Ярмолинецької районної бібліотеки для дітей, які проводять краєзнавчі екскурсії, обрядові свята. Змістовно і весело проводять час дітлахи в міській бібліотеці на ст. Ярмолинці, де зав. бібліотекою Гуменюк К. П. організувала театр казок «Буратіно», в клубі «Козачата» вчаться робити ляльки-мотанки та вироби з нетрадиційних матеріалів, влаштовують книжкові галявини. Змістовно проводять канікули в бібліотеках сіл Кадиївка, Монастирок, Косогірка, Вербка, Стріхівці.

Детальніше про бібліотечне літо Ярмолинеччини
Переглядів: 646 | Додав: irusYa | Дата: 01.08.2014 | Коментарі (0)

Ярмолинецька ЦРБ долучилась до ініціативи Української бібліотечної асоціації та національної наукової медичної бібліотеки України та оголосили акцію по збору книг для передачі їх у госпіталі, де лікуються українські воїни – учасники АТО. Сьогодні ми вже зібрали книги для наших воїнів та готові їх передати: це історичні, художні книги, пригоди та фантастика – все те, що на нашу думку, буде цікаве для наших воїнів.
Ми вдячні за мужність та героїзм, які наші солдати проявили під час АТО та бажаємо найшвидшого одужання, сил, добра, миру та спокою на всій українській землі.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 556 | Додав: irusYa | Дата: 01.08.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 54 55 56 57 58 ... 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів