П`ятниця, 26.04.2024, 14:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
Фонди Ярмолинецької ЦБС поповнились новою друкованою продукцією завдяки видавничій діяльності центральної районної бібліотеки.
  • До відзначення 28-ї річниці Чорнобильської катастрофи бібліотека видала посібник публікацій про наших земляків-ліквідаторів «Чорнобиль – це біль України».
  • Також до 140-річчя з дня народження всесвітньовідомої подільської художниці Софії Левицької видано буклет «Художниця з радісною душею» в якому розповідається про життєвий та творчий шлях нашої видатної землячки з с. Вихилівка.
  • Вийшов черговий випуск «Інформаційного бюлетеня новинок» за допомогою якого районна бібліотека ознайомить вас з новими виданнями, які надійшли в бібліотеки ЦБС.
  • Також вийшов 6-й випуск серії «На допомогу сільському бібліотекарю» під назвою «Краєзнавча робота в бібліотеках-філіалах», де надані основні напрямки однієї з найважливіших ділянок роботи бібліотеки.
  • Методичні поради «Організація книжкових виставок у бібліотеках-філіалах» підготована до останнього навчання з підвищення кваліфікації для сільських бібліотек «Родзинка книжкової виставки», де в розгорнутій формі представлені всі необхідні матеріали для змістовного розкриття та оформлення книжкового фонду.
Нова видавнича продукція розповсюджена по всіх сільських бібліотеках району.
Переглядів: 1234 | Додав: irusYa | Дата: 29.04.2014 | Коментарі (0)

28 квітня 2014 року на базі б/ф с. Косогірка пройшов майстер-клас з сучасного оформлення сільської бібліотеки «Родзинка бібліотечної виставки». Не випадково семінар пройшов саме у б/ф с. Косогірка. Дана книгозбірня відома в нашій ЦБС оформленням бібліотеки та розкриттям фондів, яке виконано вдумливо, з фантазією та особливим стилем.
Про село Косогірка, його розвиток та перспективи розповіла голова села Мартинова В. М. Привітне слово прозвучало від користувачів бібліотеки та учнів місцевої школи.
В рамках тренінгу були проведені консультації: «художні та естетичні вимоги до оформлення бібліотеки», «краєзнавча виставкова робота бібліотеки», «організація книжкових виставок для дітей». Методисти бібліотеки провели вивчення з учасниками тренінгу та практичне заняття з оформлення бібліотеки.
Завідуюча бібліотекою Боднар М. М. ознайомила присутніх та поділилась досвідом з оформлення своєї книгозбірні, а також присутні за допомогою відеопрезентації мали можливість ознайомитись з цікавими елементами оформлення книжкових виставок інших бібліотек країни та зарубіжжя.
Переглядів: 800 | Додав: irusYa | Дата: 29.04.2014 | Коментарі (0)

24 квітня 2014 р. в Ярмолинецькій ЦРБ пройшов вечір-реквієм присвячений трагічній події, коли 28 років тому оспіваний мирний атом вибухнув з палаючого реактора і біда накрила чорним крилом нашу квітучу землю.
В рамках заходу пройшла презентація книги відомого краєзнавця, публіциста П. Добрянського «Чорнобиль – місце подвигу», де зібрані спогади, фотодокументи, свідчення учасників тих трагічних подій наших земляків. Петро Антонович з хвилюванням розповів про роботу над книгою, про свої переживання та почуття до людей про яких пише.
З великою увагою учасники заходу, учні Ярмолинецького НВК слухали розповіді героїв книги, які були запрошені на зустріч. Це Залецький В. М. – голова районної організації чорнобильців та Мусуров С. М., які поклали, в ті далекі вже роки, багато сили, здоров’я на приборкання страшного лиха. Згадувались і інші наші земляки-ліквідатори: В. Гуменний, О. Мицюк, М. Поліщук, Й. Мосійчук, М. Романов, В. Загура, Б. Посвистак.
Слухачі ознайомились з книжковою виставкою «Чорнобиль – біль України», а музичне вітання нашим героям чорнобильцям прозвучало у виконанні хору ветеранів праці «Журавка».
Переглядів: 664 | Додав: irusYa | Дата: 24.04.2014 | Коментарі (0)

В цей день наша бібліотека з нетерпінням чекає шанувальників книги, тих, хто любить читати, а не сидіти в Інтернеті, хто своє дозвілля проводить з книгою, а не біля телевізорів, хто захоплюється пригодами та життєвими історіями через книгу, а не фільм… Ми бажаємо поспілкуватися зі справжніми читачами і пригадати найулюбленіші книги давніх часів і сучасності. Ми кожен рік робимо для своїх читачів виставку «Книги – ювіляри», де достойне місце в цьому році зайняли книги С. Смирнова «Брестська фортеця» - 50 років, Б.Васильєва « А зорі тут тихі…» - 45 р., «У списках не значився» - 40 р. У цьому році працівники бібліотеки влаштували для шанувальників книги виставку–вертушку «Новинки. Перечитай. Клас!». Із задоволенням наші постійні користувачі беруть томи Ф. Абрамова, П. Мельникова – Печерського, книгу А. Черкасова «Хмель», Маккалоу «Співаючі у терновнику», Мітчелл «Унесені вітром». Широко представлені книги, які вже завоювали визнання: В. Шкляр «Залишенець», Л. Костенко «Записки самошедшего», томики гуморесок П. Глазового, вірші Є. Євтушенко, А. Ахматової, М. Цветаєвої, відомі романи Ільфа й Петрова…
До уваги шанувальників сучасної прози в розділі «Новинка!» ми поставили книги У. Еко «Празький цвинтар», Д. Білий «Волонтер», Дяченки «Цифровий», В. Чемерис «Генерали Імперії», Т. Литовченко «Орлі, син Орлика»
Завдяки акції «Букроссинг» та гранту магазина «Book – sale» бібліотека поповнилась новинками літератури для шанувальників детектива, пригод, історичного та «жіночого» роману.
Ми сердечно вітаємо письменників, видавців, бібліотекарів, усіх тих, хто шанує й розвиває друковане слово із Всесвітнім днем книги і авторського права! Сподіваємось, що придбана та прочитана у цей день нова книжка стане справжнім другом і порадником на довгі літа.
Переглядів: 497 | Додав: irusYa | Дата: 23.04.2014 | Коментарі (0)

15 квітня 2014 року в Ярмолинецькій ЦРБ пройшло чергове засідання клубу «Ідеї для творчості» на якому вчилися розписувати великодні писанки. Майстер-клас провела відома в області художниця, вишивальниця, писанкарка Наталія Олександрівна Остапчук, чиї роботи не раз прикрашали виставки декоративно-прикладного мистецтва в області та за її межами.
Всі відвідувачі цього заняття: культпрацівники, працівники Будинку творчості, вчителі та учні ЗОШ №2 прагнули навчитися розписувати писанки, як справжні майстри. Цікаво, що активну участь в цьому прийняли і хлопці. Члени гуртка прослухали розповідь про давні звичаї, значення писанки для української родини.
Радості та гордості не було меж коли розплавили віск і ось вона чудо-писанка! Яскрава, багата, жива. І всі ми віримо, що писанка зроблена нашими руками принесе родині щедрість, здоров’я та добробут.
Переглядів: 547 | Додав: irusYa | Дата: 15.04.2014 | Коментарі (0)

Під такою назвою 09 квітня 2014 року в Ярмолинецькій ЦРБ пройшло чергове засідання клубу «Юність і закон».
До відвертої розмови були залучені учні 9-10-х класів ЗОШ №2. Було переглянуто та обговорено документальний фільм «Куріння наносить удар у відповідь». Тон у розмові задала лікар-нарколог Велієва Г. Г. Присутні активно дискутували на дану тему, а також прийняли до уваги досвід розвинутих країн в цій непростій боротьбі проти тютюнопаління. Зупинились також на вживанні, так званих, слабоалкогольних напоїв та пива, які найбільш згубно впливають на молодий організм.
Всі присутні отримали флаєри «Про це краще знати», «Де вживання алкоголю залишає сліди».
До уваги відвідувачів була влаштована книжкова виставка «Шкідливі звички – шлях у безодню», а особливу увагу привертала предметна виставка «Це нас вбиває». Бібліотекар читального залу Лимар О. В. провела сеанс книготерапії «Не спалюй своє майбутнє».
У ході дискусії учні відверто та жваво ділилися своїми враженнями від побаченого та почутого.
Переглядів: 672 | Додав: irusYa | Дата: 14.04.2014 | Коментарі (0)

Під такою назвою в с. Тарасівка пройшов поетичний калейдоскоп присвячений Т. Шевченку, який підготували культпрацівники Тарасівської бібліотеки та клубу. Діти декламували поезії Кобзаря, прийняли активну участь у літературній вікторині «Шевченко. Кобзар».
До уваги відвідувачів оформлено книжково-ілюстративну виставку «Жива Шевченкова весна».

В бібліотеці-філіалі с. Правдівка відбувся літературно-музичний вечір «Струни Кобзаревого серця». В рамках заходу прозвучали музичні твори на слова Т. Шевченка, вірші місцевих поетів присвячені Кобзареві. Завідуюча бібліотекою запропонувала присутнім переглянути віртуальну подорож в Національний музей ім. Т. Шевченка, а також виставку-вшанування «Велетень духу українського».
Переглядів: 705 | Додав: irusYa | Дата: 07.04.2014 | Коментарі (0)

В Ярмолинецькій ЦБС продовжується бібліомарафон «Вінок Кобзареві» присвячений 200-річчю з дня народження Т. Шевченка.
В бібліотеці-філіалі с. Шарівка було проведено літературний вечір «В сім’ї вольній, новій», де учні молодших класів мали можливість долучитися до великого спадку Кобзаря.
Чудове театралізоване свято «Іду до Тараса» пройшло в с. Виноградівка. Це був дійсно масовий захід в якому прийняло участь усе село: від голови села до найменших жителів.
В бібліотеці-клубі с. Антонівці тематичний вечір «Великому Кобзарю - 200» об’єднав не тільки жителів села, але й гостей з м. Хмельницький та сусідніх Скаржинець. Учасники декламували вірші поета, ставили сценки з життя Кобзаря та подарували бібліотеці творчі роботи присвячені великому Шевченку.
Переглядів: 672 | Додав: irusYa | Дата: 07.04.2014 | Коментарі (0)

2 квітня 2014 року на базі Ярмолинецької ЦРБ пройшов семінар-нарада «Аналіз ефективності діяльності бібліотек району: від реалізованих планів до нових ідей» на який було запрошено всіх бібліотечних працівників району.

У своєму виступі на відкритті семінару директор ЦБС Гриб М. А. провела детальний аналіз роботи бібліотек району за І квартал 2014 року та окреслила шляхи підвищення ефективності роботи сільських бібліотек системи.

Методист Ярмолинецької ЦРБ Слободян О. Л. провела презентації щодо фандрейзингової діяльності бібліотек, а також роботи з євроінтеграції та з національними меншинами.

З метою підготовки до літніх читань заст. директора по роботі з дітьми Черевуля А. Л. провела консультації «Книга. Літо. Я - друзі» та ознайомила з проектом «Війні не має забуття».

Розширені консультації щодо краєзнавчої діяльності бібліотек району надала головний бібліограф-краєзнавець Москаленко В. М.

Жвавий інтерес викликав круглий стіл, який провела провідний бібліотекар відділу обслуговування Бабій Р. С. з популяризації сучасної української літератури.

Наприкінці семінару пройшло обговорення проекту Типових правил користування бібліотекою та вирішення інших організаційних питань.

Переглядів: 614 | Додав: irusYa | Дата: 07.04.2014 | Коментарі (0)

Цій важливій події в Ярмолинецькій ЦРБ було присвячено історико-патріотичний урок "Незабутній день визволення". Працівники бібліотеки яскраво та переконливо розкрили перед відвідувачами заходу, учнями професійного ліцею та мешканцями селища героїзм та самовідданість визволителів, показали їх мужність та любов до рідної землі. Глядачам було продемонстровано відеоролик про трагічні сторінки історії війни на Ярмолинеччині, окупації та визволення селища.

Перед гостями заходу виступив хор ветеранів праці РБК "Журавка", письменник, краєзнавець П. Добрянський та поетеса Ж. Олійник.

Учні ліцею поклали квіти до братської могили воїнів-визволителів.

До уваги користувачів оформлено книжково-ілюстративну виставку "Вклонімося великим тим рокам", альбоми "Спогади ветеранів", "Визвольна веснак Ярмолинеччини".

Переглядів: 615 | Додав: irusYa | Дата: 26.03.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 57 58 59 60 61 ... 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів