Середа, 24.04.2024, 02:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
Під такою назвою в Ярмолинецькій ЦРБ вийшов друком інформаційний довідник присвячений 70-річчю визволення району від німецько-фашистських загарбників.
В книзі вміщені факти, документи, спогади про Проскурівсько-Чернівецьку операцію, яка проходила на території Ярмолинеччини, хронологія подій тих героїчних днів, спогади ветеранів ВВв, мешканців селища Ярмолинці, а також матеріали журналістів.
Також наданий детальний бібліографічний список літератури по даній темі.
Бібліотеки Ярмолинеччини проводять велику роботу по популяризації подій та літератури тієї героїчної весни 1944 року. Облаштовані книжково-ілюстративні виставки, проводиться пошукова робота, збираються спогади очевидців, проводяться зустрічі з ветеранами та заходи з військово-патріотичного виховання дітей та молоді.
Повний текст книги "Визвольна весна Ярмолинеччини" тут.
На сайті Ярмолинецької ЦРБ створено розділ "Визволення району".
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 556 | Додав: irusYa | Дата: 18.03.2014 | Коментарі (0)

06 березня 2014 року в Ярмолинецькій ЦРБ пройшло чергове засідання клубу органічного землеробства "Дачник" для любителів садівництва та городництва.
Сьогоднішнє засідання провів відомий в Ярмолинцях фахівець з цієї справи Білик Андрій, який надав консультаційну допомогу про нові прийоми агротехніки, цікаві ідеї та знахідки у вирощуванні овочевих та ягідних культур.
Всі члени нашого клубу - люди дуже активні і у міжсезонні сумувати нам не доводиться.
Переглядів: 536 | Додав: irusYa | Дата: 06.03.2014 | Коментарі (0)

Набирає обертів робота у "Школі сучасного бібліотекаря" при Ярмолинецькій ЦРБ, яка почала діяти ще наприкінці минулого року для бібліотекарів-учасниць програми "Бібліоміст". Але наразі заняття у школі проходять для бібліотекарів, які поки що не мають комп`ютерів у своїх книгозбірнях, проте вони також виявили бажання вчитися комп`ютерної грамотності та новітніх технологій! Причому, за ініціативою бібліотекарів заняття проводяться щовівторка - у вихідний день. Свою роботу у Школі розпочали з основ роботи на ПК: ознайомились з інтерфейсом робочого стола, системою вікон, меню. Розглянули файлову систему зберігання інформації, навчились працювати у програмі Word. не дивлячись на те, що дехто з них навіть вдома не має комп`ютера, чітко розуміють, що це - тільки діло часу і зате, коли вони вже їх отримають, то з упевненістю зможуть заявити: "Я - сучасний бібліотекар".
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 637 | Додав: irusYa | Дата: 06.03.2014 | Коментарі (0)

Проходить районний огляд-конкурс серед бібліотек Ярмолинецької ЦБС на кращу організацію роботи з популяризації творчості Т. Г. Шевченка "Вінок Кобзареві" присвячений 200-річному ювілею великого поета України.
В рамках цього конкурсу вже пройшли урочисті заходи присвячені Шевченку в бібліотеках сіл Глушківці, Кадиївка, Москалівка. Журі конкурсу, яке складається з дирекції Ярмолинецької ЦБС високо оцінило ретельний підхід до підготовки та високий рівень проведених заходів: це і велика кількість учасників, різноманіття жанрів, оформлення залу, книжково-ілюстративних виставок, рекламна кампанія та широка аудиторія, яка відвідала цей захід.
На протязі року заходи присвячені Т. Шевченку будуть проходити неодноразово у всіх бібліотеках району.

Переглядів: 951 | Додав: irusYa | Дата: 19.02.2014 | Коментарі (0)

14 лютого 2014 року в Ярмолинецькій ЦРБ проведено день інформації в рамках якого працівники бібліотеки провели годину пам`яті "Афганські рани болять і досі" для працівників культури району.
Учні професійного ліцею відвідали презентацію книжкової виставки "Болючий слід Афганської війни" на якій представлені фотогалерея ярмолинецьких воїнів-афганців та література про наших земляків, які виконали свій інтернаціональний обов`язок в Афганістані, а також літературна творчість поетів-автографців по даній темі.

З відвідувачами бібліотеки проведено обговорення книги "Афганістан: наш біль, наша пам`ять" про героїчне життя земляків-афганців, яку уклала та видала Ярмолинецька ЦРБ.
Переглядів: 567 | Додав: irusYa | Дата: 14.02.2014 | Коментарі (0)

Наша бібліотека - місце для вивчення англійської мови для дорослих.
Розпочинається проект "English 1, 2, 3 у бібліотеці". Ярмолинецька ЦРБ отримала безкоштовний доступ до електронного курсу вивчення англійської мови. Курс призначений для тих, хто тільки починає вивчати англійську мову, або має початковий рівень.
Тривалість курсу 1 рік за умови, що учасник буде навчатися в бібліотеці двічі на тиждень. Такий ритм є найбільш ефективним і приносить найкращі результати.
Кожен учасник, який закінчить курс зможе не тільки порозумітися на комунікативному рівні, але й навчитися думати англійською. Це можливо завдяки тому, що в курсі містяться мультимедійні комунікативні ситуації і процес навчання є більш привабливим завдяки елементам розваги.
Навчання розпочинається вже з 17 лютого 2014 р.
За довідками звертатись за тел. (03853)  2-15-67, або (068) 029-11-84

Переглядів: 802 | Додав: irusYa | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

В рамках заходів до Конвенції ООН з прав дитини в Ярмолинецьку ЦРБ завітали учні 34-ї групи Ярмолинецького професійного ліцею, які досягли повноліття.
На засідання клубу "Юність і закон" були запрошені працівники районного управління юстиції.
Начальник управління Заярний М. П. розповів про основні вимоги сімейного кодексу України щодо поняття сім`ї, шлюбу, порядку його державної реєстрації, установлення шлюбного віку та укладання шлюбних контрактів. Також юристи ознайомили учнів з питаннями основних прав та обов`язків подружжя і порядком проведення реєстрації народження дитини.
Працівники бібліотеки до засідання клубу "Юність і закон" влаштували виставку "Подорож сімейним кодексом" на якій представили всю літературу та законодавчу базу по даній тематиці.

Переглядів: 866 | Додав: irusYa | Дата: 12.02.2014 | Коментарі (0)

Під такю назвою в Ярмолинецькій ЦРБ для працівників бібліотечної системи проведено тренінг, який відбувся згідно реалізації проекту "Бібліотеки - мости до електронного урядування. Національний план дій у рамках "Партнерства. Відкритий уряд". Це вже 4-е навчання, яке відвідали 80 осіб, серед яких бібліотечні фахівці, представники влади, громадських організацій та громада селища.
Мета заняття - змінити уявлення сільських бібліотекарів, а через них - представників сільських рад району про е-урядування, заохочення представників органів місцевого самоврядування до використання е-послуг. Відтепер представники сільських рад можуть звертатися до модернізованих бібліотек, аби вирішувати поточні справи: вести офіційне листування, здавати звіти онлайн використовуючи електронні підписи. Провідний методист Білик І. І. на практиці навчала бібліотечних працівників надавати послуги е-урядування в їх установах.
Е-урядування в бібліотеках набирає обертів і наші бібліотекарі спільно з громадськими об`єднаннями та місцевою владою бажають долучитися до його розвитку.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 728 | Додав: irusYa | Дата: 12.02.2014 | Коментарі (0)

Напередодні Нового року Ярмолинецька ЦРБ прийняла участь в конкурсі "Новорчіна ялинка із книг", який було оголошено інтернет-магазином "Book-sale". Наші працівники доклали максимум зусиль, фантазії та уміння і оформили ялинку з новинками літератури та рекламою нових послуг, які надає наша бібліотека.
За результатами інтернет-голосування наша робота посіла І місце. І днями ми отримали приз магазину "Book-sale" - два десятки книг згідно нашого замовлення: книги детективного, пригодницького та історичного жанру, яких недостатньо в нашій книгозбірні.
У книжковому інтернет-магазині найнижчі ціни в Україні.
Переглядів: 643 | Додав: irusYa | Дата: 10.02.2014 | Коментарі (0)

Під такою назвою в Ярмполинецькій ЦРБ проведено літературне свято присвячене 200-річному ювілею Т. Г. Шевченка. Працівники бібліотеки провели велику роботу, щоб даний захід було проведено на високому рівні: влаштовано виставки, упорядковано та видано книгу поезій, розроблено сценарій.
На заході звучали пісні на слова Т. Шевченка та присвячені йому у виконанні братів Гжегожевських, народного хору ветеранів праці "Журавка", В. Погорєлової.
Зворушливо прочитала вірш "Утоплена" Т. Шевченка А. Білик. Поети-члени клубу "Автограф" та "Первоцвіт" презентували нову збірку та читали свої поетичні доробки присвячені Кобзареві.
Було приємно чути слова вдячності за проведене свято від присутніх у залі і побажання як можна частіше проводити такі цікаві заходи, які збагачують душу і серце.
Переглядів: 678 | Додав: irusYa | Дата: 06.02.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 58 59 60 61 62 ... 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів