П`ятниця, 26.04.2024, 09:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
Під такою назвою в Ярмполинецькій ЦРБ проведено літературне свято присвячене 200-річному ювілею Т. Г. Шевченка. Працівники бібліотеки провели велику роботу, щоб даний захід було проведено на високому рівні: влаштовано виставки, упорядковано та видано книгу поезій, розроблено сценарій.
На заході звучали пісні на слова Т. Шевченка та присвячені йому у виконанні братів Гжегожевських, народного хору ветеранів праці "Журавка", В. Погорєлової.
Зворушливо прочитала вірш "Утоплена" Т. Шевченка А. Білик. Поети-члени клубу "Автограф" та "Первоцвіт" презентували нову збірку та читали свої поетичні доробки присвячені Кобзареві.
Було приємно чути слова вдячності за проведене свято від присутніх у залі і побажання як можна частіше проводити такі цікаві заходи, які збагачують душу і серце.
Переглядів: 679 | Додав: irusYa | Дата: 06.02.2014 | Коментарі (0)

На виставці представлена література про великого Кобзаря та його твори, альбоми з репродукціями картин Шевченка-художника. "Родзинкою" виставки став великий макет книги про Т. Шевченка в образах та фактах "Доля". Також в читальному залі бібліотеки влаштовано виставку декоративно-прикладного мистецтва "Шевченко в кожній хаті оживе", де представлена Шевченкіана вишивальниці М. І. Зможенко.
Переглядів: 574 | Додав: irusYa | Дата: 06.02.2014 | Коментарі (0)

Наша бібліотека активно займається видавництвом книг, брошур, дайджестів, методичних та бібліографічних посібників, які розповсюджує як для сільських бібліотек так і для жителів нашого району.
В січні цього року вже вийшли друком "Аналіз діяльності бібліотек Ярмолинецької ЦБС за 2013 рік", де містяться текстові та статистичні матеріали про роботу бібліотек нашої ЦБС за минулий рік, а також подані довідки про підсумки районних оглядів-конкурсів та проаналізовано цифрові показники діяльності.
В серії "Бібліотека і влада" вийшов черговий випуск "Офіційні та неопубліковані документи районної ради та районної державної адміністрації за 2013 рік", де містяться рішення сесій районної ради та розпорядження голови райдержадміністрації.
Накладом в 100 примірників розповсюджено буклет про художника-монументаліста В. Марчука "Майстер монументального розпису".
До 200-річного ювілею Т. шевченка бібліотека упорядкувала та видала книгу поезій місцевих авторів присвячену Кобзареві "Свої думки Тарасу присвятимо". Книга вийшла накладом у 40 екземплярів та на літературному святі, яке проведено 6 лютого розповсюджена серед поетів та відвідувачів, які високо оцінили зміст та естетичне оформлення цієї збірки.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 548 | Додав: irusYa | Дата: 06.02.2014 | Коментарі (0)

З 4 лютого розпочато ІІ модуль "Школи сучасного бібліотекаря" для працівників Ярмолинецької ЦБС, заняття якого будуть проводитись кожного вівторка з лютого до червня 2014 року.
Проходять заняття на базі Інтернет-центру Ярмолинецької ЦРБ. Відвідують їх всі бібліотечні працівники центру і сіл, які мають бажання стати справжніми сучасними бібліотекарями, вільно володіють навиками користування інформаційними технологіями та прагнуть впроваджувати ІТ у роботу своїх закладів.
Крім І заняття "Школи сучасного бібліотекаря" в цей день була проведена "Школа бібліотекаря-початківця" на тему "Організація бібліотечного фонду: основні вимоги", де пройшли практичні заняття з очищення фонду, списання літератури та складання акту на списання фонду.
Переглядів: 592 | Додав: irusYa | Дата: 05.02.2014 | Коментарі (0)

Книга поезії, присвячена 200-річчю з дня народження Т. Г. Шевченка вийшла з друку в Ярмолинецькій ЦРБ. В книгу увійшли вірші поетів-автографців, вже відомих на Поділлі - М. Коваля, Ж. Олійник, Є. Трачук, О. Шкроблюк, В. Мазура, Л. Незбжицького та інших.
Також до книги увійшли творчі доробки поетів-початківців, членів клубу "Первоцвіт" Ярмолинецької районної бібліотеки для дітей. Всіх поетів в цій книзі об`єднує одне - велика повага до пам`яті видатного українського поета Т. Шевченка.
Переглядів: 576 | Додав: irusYa | Дата: 04.02.2014 | Коментарі (0)

24 січня 2014 року в Ярмолинецькій ЦРБ пройшло робоче засідання клубу "Автограф" на якому окрім основного складу були запрошені члени клубу "Первоцвіт" Ярмолинецької районної бібліотеки для дітей, поети-початківці шкіл райцентру. На засіданні обговорювалась програма проведення заходу присвяченого 200-річному ювілею Т. Г. Шевченка, яке планується в ЦРБ 6 лютого 2014 року.
Великий інтерес викликали вірші дітей, які подають надії в майбутньому стати досвідченими літераторами.
Піднімалось питання створення збірки наших поетів "Вінок Кобзареві", яку готує бібліотека до цієї дати. Зібрання пройшло змістовно та цікаво, присутні ділились спогадами про те, як вони вперше познайомилися зі спадщиною Т. Шевченка.

Переглядів: 536 | Додав: irusYa | Дата: 27.01.2014 | Коментарі (0)

Під такою назвою в ЦРБ вийшла брошура про нашого земляка, художника-монументаліста Володимира Миколайовича Марчука, приурочена 65-річчю з дня його народження.
Народився 23 січня 1949 року в с. Москалівка Ярмолинецького району. Після закінчення восьмирічки вступив до Ужгородського училища прикладного мистецтва.
Після закінчення працював художником-оформлювачем у м. Хмельницькому. В 1968-1970 р.р. служив в армії.
Протягом наступних 20 років створив численні монументально-декоративні твори: розписи та мозаїчні панно.
Автор робіт "Йшла до нього, зачарована струною" (1995), "Плин часу" (1996), "Братчики" (1997), "Молода родина" (1997), "Сльози України" (1998).
Його мозаїки прикрашають дитячий садок радіозаводу. "Подільський пейзаж", "Веснянка", "Рибак" - автопідприємства, розпис "Україніські письменники і поети" - магазин "Книжковий світ" у м. Хмельницькому.
Малюнки на стінах книжкового магазину з`явились на початку 80-х років. Першою постала постать Г. Сковороди. А вже потім Л. Українка, Т. Шевченко, І. Франко. Ці малюнки виконані древньою технікою "графітто", яка сьогодні практично не використовується в роботі художників. Композиція виконана в чотирьох кольорах: чорний, червоний, зелений та білий.
Всі постаті, які зображені на стінах книгарні потрапили до списку великих українців, напевне є передчуття художника, яке підказало йому значущість цих людей для України.
У 1972 році Володимир Марчук вперше заявив про себе, як про живописця. Перебуваючи на творчій роботі, повністю посвятив себе малярству, в якому простежується вплив закарпатської школи живопису з властивим їй декоративізмом.
Добре знаючись на народній картині та іконі, поєднавши ці знання із фаховими здобутками, він створив свою власну художню мову.
Деякі полотна насичені дохристиянською символікою. Не оминає автор і біблійні сюжети. Проте в його творчості домінує українська національна тематика. Всі роботи Володимира Миколайовича приваблюють своєю відкритістю, оригінальністю, високопрофесійністю. Вони з успіхом демонструвались на обласних, всеукраїнських та міжнародних виставках.
З 1999 року Володимир Марчук є членом Національної спілки художників України.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 883 | Додав: irusYa | Дата: 24.01.2014 | Коментарі (0)

Під такою назвою 20 січня 2014 року в Ярмолинецькій ЦРБ пройшов День Соборності України.

22 січня 1919 року на площі перед Київською Софією відбулась подія про яку мріяли покоління українських патріотів: на велилюдному зібранні було урочисто проголошено злуку УНР та ЗУНР.

До цієї урочистої дати в бібліотеці була влаштована книжково-ілюстративна виставка, зал оформлено державною символікою України.

З коротким екскурсом в історію цього дня виступив заступник голови РДА з гуманітарних питань Канарський В. А., який акцентував на необхідності об’єднання нації і в нинішній час. З історичною довідкою про події 1919 року розповіла вчитель історії Ярмолинецького НВК Федорович Л. М. До уваги присутніх було продемонстровано фільм «День Соборності», працівники Будинку культури виконали гімн «Боже єдиний нам Україну храни».

Переглядів: 634 | Додав: irusYa | Дата: 20.01.2014 | Коментарі (0)

Виставка декоративно-прикладного мистецтва "Різдвяний каламбур" презентована в Ярмолинецькій ЦРБ 17 січня 2014 року.
Пройшла вона в рамках шорічних традиційних "Різдвяних зустрічей". Тема цьогорічного заходу "Зустріч з майстрами декоративно-прикладного мистецтва, які використовують нетрадиційні техніки та матеріали".
До уваги користувачів представлено широкий спектр робіт з круп, макаронів, пляшок, цукерок, глини, пір`я, ракушок, шкіри, соломи та інших природних матеріалів, а також орігамі, витинанки та ін.
Велике задоволення відвідувачі отримали від спілкування з майстрами Трачук Т. В. (с. Томашівка), яка представила роботи з кукурудзи, шишок, колосків, ракушок та інших матеріалів; Рисюк О. А., яка займається декором пляшок; Слободян О. А. відома в Ярмолинцях майстриня букетів з цукерок. Також присутнім сподобалась робота Іщук Н. О., яка займається оформленням інтер`єрів декоративними кульками. Здивували оригінальні роботи з соломки Забачинської Н. Р. та Назаренко Л. Й. Дуже сподобались сувеніри з глини, хутра та ниток Власенко Н. В. Порадували своїми виробами Вітковська А. В. з с. Солобківці, Кіфлюк В. Р. з смт. Ярмолинці та Костенко С. В. з с. Правдівка.
Працівники бібліотеки гідно представили майстринь відвідувачам виставки та нагородили всіх дипломами та подарунками. В свою чергу майстри-художники запропонували свої послуги по наданню майстер-класів відвідувачам бібліотеки.
Переглядів: 818 | Додав: irusYa | Дата: 17.01.2014 | Коментарі (0)

Григорій Федотович Скиба - вчитель Соколівської ЗОШ, відмінник народної освіти, поет-фронтовик. В січні цього року йому виповнилось би 95 років. В знак визнання та вдячності його донька Галина Григорівна видала гарну книгу, яку 16 січня презентувала нашій бібліотеці.
Це перша збірка поетичних, прозових та нарисових творів, нотаток із фронтових записничків та щоденників автора, який передчасно помер у 1970 році. Книга - це його щира сповідь, а ще - спогади і світла пам`ять про нього.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 511 | Додав: irusYa | Дата: 16.01.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 59 60 61 62 63 ... 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів