Понеділок, 06.05.2024, 13:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
   Щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначається як День Соборності. Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі.
Він увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття. Це – основоположна віха українського державотворення. 22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагомістю події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки й Акт Злуки українських земель. Книжкова виставка в нашій бібліотеці привертає увагу читачів та пропонує замислитись над історією нашої країни, сьогоденням та майбутнім українського народу.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 123 | Додав: kypchakolga | Дата: 20.01.2023 | Коментарі (0)


    22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу.
   Патріотичне виховання є одним з пріоритетних напрямків роботи дитячої бібліотеки, тож напередодні свята бібліотекарі з учнями 3 класу провели мандрівку у часі «Україна неповторна, єдина, свята».
   Дітям розповіли про історичні події тих років, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.
  Захід супроводжувався відеоматеріалами «22 січня - День Соборності України» та книжковою виставкою «Єдина Україна», які познайомили читачів з літературою, що висвітлює тернистий шлях України до соборності та державними символами України.
   На жаль, під час проведення заходу, розпочалася повітряна тривога, проте його успішно провели в укритті. Дітки декламували вірші про День Соборності та любов до України, що дало можливість глибше дізнатися про історію виникнення свята Соборності України. Також, взявшись за руки разом із дорослими, дітки створили символічний «ланцюг єдності».
Переглядів: 114 | Додав: kypchakolga | Дата: 20.01.2023 | Коментарі (0)


 День Автономної Республіки Крим — пам'ятна дата, пов'язана з проведенням 20 січня 1991 року «всекримського референдуму» щодо відновлення автономної республіки в Криму, що відзначалася на території Кримської автономії з 1994 року.
    До окупації півострова російськими військами ця дата відзначалася як День Автономної Республіки Крим. Після незаконної анексії Криму Росією на початку 2014 року цей день оголошений на півострові святом і названий “Днем Республіки Крим”.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 109 | Додав: kypchakolga | Дата: 20.01.2023 | Коментарі (0)

     Добігає кінця 2022 рік.
    Це рік страху і жахів, які ми всі переживали і переживаємо від дій північного сусіда. Рік суму за рідними, з якими нас розлучила війна. Але це й рік, коли ми навчилися радіти не лише від зустрічі з ними, а й від коротких телефонних розмов, від кількох слів повідомлення і навіть просто від зеленої крапки месенджера онлайн. Це рік болю від втрат близьких, яких у нас відібрала війна. Нас не залякати ракетами й шахедами, ми лише міцніше стискаємо зуби й ще завзятіше беремося до свої щоденної роботи. А ще плетемо сітки, ліпимо вареники й донатимо на ЗСУ і щодня наближаємо нашу Перемогу. Колектив Ярмолинецької центральної бібліотеки бажає зустріти наступаючий 2023 рік в колі близьких і відданих друзів. Нехай смугастий тигр забере з собою всі тривоги і турботи, а пухнастий заєць принесе насамперед ПЕРЕМОГУ і нові радості.
Успіхів, везіння і безмежного щастя в новому році! Нехай зайчик на своїх м'яких лапках принесе тепло домашнього вогнища усім нашим захисникам і захисницям.
Переглядів: 154 | Додав: kypchakolga | Дата: 30.12.2022 | Коментарі (0)

 
Ще влітку Ярмолинецька селищна рада за кошти місцевого бюджету придбала контейнери-сітки для збору ПЕТ-пляшок, що підлягають переробці. Це свідчить про дбайливе ставлення до покращення благоустрою нашої громади. І хоча сьогодні війна ставить перед нами нові  завдання та виклики, Ярмолинецька центральна бібліотека долучилася до Програми поводження з відходами у Хмельницькій області на 2018-2022 роки. Працівники нашої книгозбірні беруть участь у сортуванні відходів та звертаються до жителів громади також подбати про чистоту  містечка. Саме наші працівники розробили таблички з написами для кожного контейнера з цікавими рекомендаціями щодо  ПЕТ-пляшок.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 142 | Додав: kypchakolga | Дата: 30.12.2022 | Коментарі (0)


     29 грудня в приміщенні
Ярмолинецької центральної бібліотеки благодійний фонд «Посмішка ЮА» в партнерстві з місією JERU (міжнародні неурядові організації Welthungerhilfe, Concern Worldwide і CESVI) проводили збір даних для надання грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам для підтримки життя на новому місці.

   Матеріальна допомога надається в розмірі 2220 гривень на кожного з членів родини та розраховується на три місяці. Про умови надання допомоги та перелік необхідних документів було заздалегідь поінформовано.
   У разі виникнення запитань телефонуйте на гарячу лінію фонду «Посмішка ЮА»: +38 050 460 22 40.
Переглядів: 134 | Додав: kypchakolga | Дата: 30.12.2022 | Коментарі (0)


  Події на сході та півночі нашої країни не закінчилися, вони лише змінили форму. Чергова зимова пора вносить свою специфіку на лінії розмежування та перевіряє на міцність кожного нашого захисника. Саме тому в бібліотеках Ярмолинецької територіальної громади ми започаткували акцію «Зігрій солдата». Мета акції в тому, щоби кожен небайдужий - чи то бібліотечний працівник, чи то користувач, власноручно зв’язали теплі шкарпетки для наших захисників, які забезпечують національну безпеку і оборону, дають відсіч і стримують збройну агресію російської федерації.

   Заклик акції знайшов відгук в серцях усіх небайдужих.  Наші бібліотекарі як завжди відповідальні та чуйно ставляться до різних заходів та акцій - кількість зв’язаних шкарпеток перевищили усі очікування. В кожній парі шкарпеток були розміщенні побажання воїнам. Вразило те, що до акції долучились вимушено переселенні особи.  Частину  вже відправили на кордон з білорусією, а частина – на передову на сході нашої країни.
   Саме тому ми переможемо. У нас іншого виходу немає. Хоч і важко. Все завдяки тим людям, що долучаються до нашої акції та тим бійцям, що знаходяться на передовій, захищаючи кожного з нас.
Тільки спільними зусиллями ми переможемо ворога!
Слава Україні! Слава ЗСУ!
Переглядів: 199 | Додав: kypchakolga | Дата: 27.12.2022 | Коментарі (0)


    Якщо ви любите читати і робите це із задоволенням, то почесне місце у нашій бібліотеці  займають українські автори. 

   На абонементі  Ярмолинецької центральної  бібліотеки  організована постійно діюча виставка «Бібліотечна гавань».  На ній представлені цікаві, унікальні книги  з автографами українських  письменників. Візитною карткою нашої бібліотеки стали презентації книг українських сучасних авторів. Ми завжди раді вітати у своїх стінах поетів та прозаїків. Книга з автографом - це дар, пам’ять, історія. Кожна книга має свою долю, а автограф, напис на книзі робить її унікальною.
   На книжкових полицях представлені видання письменників, що побували у нашій книгозбірні це: Кам’янець-Подільська письменниця Лора Підгірна; письменниця з Луганщини, що вимушено покинула свою домівку у 2022 році Ната Міхайлова та письменниця з Харкова  Людмила Охріменко, київська письменниця Оксамитка Блажевська, письменники-хмельниччани Ольга Саліпа, Віоліна Ситник, Юрій Даценко, Василь Горбатюк, Ігор Байдак та Степан Шкапій та інші.  Цією виставкою ми хочемо привернути увагу читачів та  вказати, які відомі митці відвідали нашу бібліотеку. На виставці також представлені світлини з презентацій книг та автографи даних письменників. Тут ви знайдете твори різного жанру, тематики. Точно вдасться підібрати варіант для холодних зимових вечорів, які так хочеться провести під теплим пледом, з горнятком чаю та цікавою книгою у руках. То чому б не відкрити для себе вітчизняну літературу. Тим паче, що тут є багато достойних варіантів. 
Переглядів: 189 | Додав: kypchakolga | Дата: 26.12.2022 | Коментарі (0)

   
 Різдво Христове чудове свято любові та надії, яке шанобливо відзначають у колі родин і дотримуються усіх традицій цього дня. Для усіх Різдво -  найбільше свято в історії людства, свято на честь того,що сам Бог, Творець неба і землі, Всемогутній втілився, став людиною, щоб врятувати людей усього світу.

    У цей день прийнято вибачати образи минулого  та дякувати тим, хто підтримував людину увесь рік.
  Проте Різдво овіяне загадками, цікавими традиціями, які відзначають залежно від регіону. Однією із традиційних атрибутів є 12 пісних страв на столі. Але мало хто знає, що основних із них було 7, а у різних регіонах на стіл ставили від 7, 12 до 17 страв. Існує декілька версій пояснення цього числа: від кількості апостолів до кількості місяців у році.
     Саме тому в читальній залі Ярмолинецької центральної  бібліотеки для наших читачів представлена виставка під назвою «НАМИСТО РІЗДВЯНИХ СТРАВ». Вона буде корисною для відвідувачів нашої книгозбірні для обрання приготування традиційних та нових страв. Тож запрошуємо наших читачів та читачок для ознайомлення з виставкою, а для найбільш допитливих пропонуємо ще й приготувати щось із однієї з підібраних новинок.
Переглядів: 176 | Додав: kypchakolga | Дата: 26.12.2022 | Коментарі (0)


                                          Дорогі дітки!
    Ви, як і всі ваші ровесники, з нетерпінням чекаєте таємничого зимового вечора 3 18 на 19 грудня, коли чарівної зимової ночі можна загадати чимало бажань напередодні дня святого Миколая – покровителя дітей.
      Кожному з вас ой як хочеться бодай краєчком ока побачити доброго чарівника, а вдосвіта знайти під подушкою щедрі подарунки та смачні ласощі. Вважається, що подарунки можуть отримати лише слухняні і чемні діти, а для неслухняних - святий готував різочки із верби.
    Сьогодні з нагоди цього святкового дня для наших маленьких книголюбчиків у читальній залі відбулося веселе і гамірне свято «Святий Миколай, до нас завітай».
    Дітки з неприхованою радістю зустріли святого, адже він кожному дарував подарунок – за прочитані віршики. Ще були веселі конкурси, руханки, танці. І, звичайно, веселий НАСТРІЙ! А це – найголовніше!
   Тож, наслідуймо добро і вчинки святого Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Доброти, Прощення, Любові до ближніх.
Переглядів: 196 | Додав: kypchakolga | Дата: 19.12.2022 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів