Неділя, 28.04.2024, 06:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
Запрошеним учням Ярмолинецького професійного ліцею була запропонована лекція "Збалансоване, безпечне та якісне харчування - запорука здоров`я дітей", яку провела лікар з гігієни дітей та підлітків Ярмолинецької райСЕС Пугач С. В. Аудиторія дуже жваво обговорювала проблему здорового харчування.
Дебати виникли на теми: як уникнути вживання шкідливих продуктів, чому по телебаченні показують рекламу саме шкідливих продуктів, що може бути альтернативою даним продуктам, які захворювання виникають від вживання таких продуктів і чим вони загрожують в майбутньому.
Була оформлена ілюстративно-книжкова виставка на якій були представлені заборонені продукти харчування, а також література про здорове харчування.
Переглядів: 697 | Додав: irusYa | Дата: 29.12.2011

У проекті під назвою "Поповнення фондів сільських бібліотек та активізація їх культурно-просвітницької роботи з дітьми та молоддю" прийняли участь центральна районна бібліотека (керівник проекту Гриб М. А.), районна бібліотека для дітей (Трачук Є. Ф.), бібліотека-філіал с. Пасічна (Люховець В. В.) та бібліотека-музей с. Правдівка (Іваниця В. К.) Велику допомогу в розробці та оформленні заявок сільських бібліотек надала зав. методичним відділом Білик І. І.


В цьому році бібліотеки Ярмолинецької ЦБС не отримали коштів на поповнення фондів тому підійшли до цього проекту з відповідальністю та енетузіазмом в надії виграти грант у сумі 20000 грн.
теми проектів цікаві, спрямовані на організацію роботи клубів за інтересами, роботу з дітьми та молоддю.
Переглядів: 642 | Додав: irusYa | Дата: 20.12.2011 | Коментарі (0)

Захід проведено в рамках клубу "Юність і закон".

Провідні спеціалісти центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Марчук Мальвіна Володимирівна та Чичановська Мар`яна Миколаївна провели змістовну бесіду на тему боротьби зі СНІДом, відповіли на багаточисельні запитання учнів професійного ліцею.

Після перегляду відеофільму "Стоп, наркотик!" присутні дискутували по темі.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 685 | Додав: irusYa | Дата: 30.11.2011

  В семінарі прийняли участь бібліотекарі бібліотек-філіалів сіл Антонівці, Буйволівці, Вербка-Мурована, Виноградівка, Волудринці, Монастирок, Томашівка. Був проведений майстер-клас на тему "Найкращий літопис села" та "Найкраща історія бібліотеки", яке провели працівники бібліотек сіл Нове Село та Ясенівка.

Консультації за пріоритетними темами надала зав. методичним відділом Білик І. І., а головний бібліограф Москаленко В. М. провела практичне заняття по веденню краєзнавчої картотеки.

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 869 | Додав: irusYa | Дата: 30.11.2011

Вечір був присвячений пам`яті Володимира Дмитровича Сусляка, який пішов від нас рік тому. Він був поетом, автором збірок, ініціював видання альманаху "Медобори", був одним із засновників клубу "Автограф", членом ВТС "Конгрес літераторів України", меценатом. Завдяки йому в Ярмолинцях увіковічилося ім`я Івана Іова, стали відомими імена Ф. Рубо та інших видатних людей Ярмолинеччини. Він фінансував видання збірок поетів-початківців, допомагав обездоленим дітям. Болів душею за історію нашого краю та сучасне життя нашої громади.

На заході були присутні дружина, син, невістка, друзі по перу, члени клубу "Автограф" (В. Мазур, М. Швець, Я. Дзівановська, П. Добрянський, Б. Савіцький) та хмельницького відділення ВТС "Конгрес літераторів України" (Й. Осецький, В. Шевченко, І. Михайловський, В. Захар`єв, В. Ярчук). Ділились спогадами, читали його вірші.
Переглядів: 628 | Додав: irusYa | Дата: 30.11.2011

Захід був проведений в рамках "Майданчика для дискусій".

В диспуті прийняли участь учні професійного ліцею, члени клубу "Паросток", волонтери. В якості експерта був запрошений Заслужений лікар ветеринарної медицини України Петров Микола Афанасійович.

При підготовці диспуту були використані документи, матеріали та відеосюжети КП "Центр ідентифікації тварин", КП "Притулок для тварин" та Всеукраїнської асоціації зоозахисних організацій України.

Питання безпритульних собак дуже наболіле тиа стосується кожного, байдужих не було. Аудиторія розбилася на два табори: "за" і "проти". Продемонстровані на екрані та за допомогою телевізора відеосюжети наглядно продемонстрували з одного небезпеку бродячих тварин, з іншого жорстоке поводження з ними.

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 789 | Додав: irusYa | Дата: 30.11.2011

Поїздка була організована з метою обміну досвідом діяльності бібліотек сільської місцевості двох сусідніх районів, яких пов`язує давня дружба.

З роботою нашої ЦБС гостей познайомила директор ЦБС Гриб М. А., зав. методичним відділом Білик І. І. провела відеознайомство з сільськими бібліотеками-філіалами, видавничою продукцією ЦБС, а начальник відділу культури і туризму Гжегожевський Є. Е. розповів про високу місію бібліотек в житті громади нашого району.

Городоцькі бібліотекарі відвідали бібліотеки-філіали сіл Кадиївка, Правдівка, Шарівка, Соколівка, Сутківці, де відвідали відому церкву-фортецю та зустрілися з головою сільської ради.
Судячи зі слів гостей сільські бібліотеки їм сподобались (оформлення, зміст роботи, гостинність), але були здивовані тим, як можна працювати в такому холоді і в центральній і в сільських бібліотеках.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 660 | Додав: irusYa | Дата: 30.11.2011

Це вже сьома книга відомого на Ярмолинеччині краєзнавця, письменника, жителя с. Соколівка Петра Антоновича Добрянського. Книга вийшла у співавторстві з Володимиром Мазуром, присвячена 67-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників і містить в собі багато архівних документів та матеріалів, спогади очевидців, ветеранів, котрі визволяли нашу країну в далекому 1944-му році.

На заході були присутні члени клубу "Паросток", котрі подарували всім присутнім музичні вітання, дві групи професійного ліцею, члени клубу "Автограф". Автор відповів на численні запитання, читав свої вірші, поділився планами про майбутню книгу.
Переглядів: 608 | Додав: irusYa | Дата: 27.10.2011

Дані тренінги започатковані з метою допомоги у написанні заявки на проект "Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету ІІІ".

В цьому проекті крім центральної районної бібліотеки приймають участь районна бібліотека для дітей, бібліотеки-філіали сіл Сутківці, Солобківці, Кадиївка та Соколівка. Вони вибороли право на участь серед багатьох бажаючих по наступних критеріях: зацікавленість в інформатизації закладів, велика підтримка місцевої влади, напрацювання з громадами сіл та стан матеріально-технічної бази бібліотек.

Приємно, що всі учасники прикладають значних зусиль та роблять все можливе для того, щоб виграти даний проект.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 620 | Додав: irusYa | Дата: 27.10.2011

На засіданні були присутні представники громади селища. В ролі експертів були запрошені фахівці: начальник відділу юстиції М. П. Заярний та землевпорядник Ярмолинецької селищної ради Левицький В. Б., які відповідали на численні питання аудиторії.

Тема дуже актуальна в наш час, тому викликала великий інтерес у присутніх, якф були одностойні в думці, що такі дискусії потрібні для допомоги вирішення деяких питань, а також вчать толерантному спілкуванню.

Захід пройшов з використанням технічних засобів. Було продемонстровано відеосюжети по темі.
Переглядів: 729 | Додав: irusYa | Дата: 25.10.2011

« 1 2 ... 74 75 76 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів