Субота, 11.05.2024, 23:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

7 травня 65 років з дня народження Яніни Дзівановської /marquee> 7 травня 70 років з дня народження Леоніда Незбжицького 8 травня Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої Світової війни. 12 травня День матері 16 травня День вишиванки

Головна » Архів матеріалів
Ними стала знімальна група передачі "Село, а в ньому люди", яка знімала фільм про музеї бібліотек нашої системи.


В бібліотеці-музеї с. Правдівка акцентували увагу на велику соціокультурні роботу по пошуку архівних документів з історії села, а також експонатів для кімнати народного побуту.




В с. Пасічна музей народної вишивки було відкрито напередодні 20-річчя Незалежності України. Знімальна група відмітила велику роботу по збору рідкісних виробів вишивки, сорочок, які датуються ще позаминулим століттям.

Вразила глядачів робота гуртка "Український віночок", який відвідують напротязі 10 років молодь, люди похилого віку та навіть юнаки, тому що гурток не обмежується вишивкою, а й активно відроджує традиції та обряди с. Пасічна.
Переглядів: 1202 | Додав: irusYa | Дата: 21.02.2012 | Коментарі (0)

До уваги користувачів головний бібліограф ЦРБ Москаленко В. М. підготувала:
бібліографічний покажчик "Видавнича діяльність бібліотеки за 2006-2011 р.р.", який містить всю інформацію по видавничій діяльності нашої книгозбірні за останні 6 років. Всього за цей період бібліотека випустила та розповсюдила 199 назв книг, брошур, буклетів до ювілейних дат, переважно краєзнавчої тематики;
бібліографічно-інформаційне видання "Ярмолинецька ЦБС на сторінках періодичних видань (2006-2011 р.р.)" Працівники книгозбірень постійно висвітлюють свою діяльність в ЗМІ. З книги видно, що з кожним роком динаміка співпраці бібілотек зі ЗМІ зростає. Всього за 6 років робота наших бібліотек на сторінках преси висвітлювалась 372 рази.
Переглядів: 644 | Додав: irusYa | Дата: 16.02.2012 | Коментарі (0)

4 бібліотеки нашої ЦБС приймали участь в оголошеній даним фондом антикризовій гуманітарній програмі з метою поповнення книжкових фондів сільських бібліотек. Бібліотека-музей с. Правдівка одна із трьох в області виграла цей грант в сумі 5 тис. грн.
При бібліотеці буде організовано школу радісного читання і на ці кошти буде закуплено літературу для найменших користувачів.
Ми щиро вітаємо завідуючу бібліотекою-музеєм с. Правдівка Іваницю Валентину Кіндратівну і бажаємо енергії та натхнення на нові перемоги!!!
Переглядів: 636 | Додав: irusYa | Дата: 16.02.2012 | Коментарі (0)

Запрошені старшокласники Ярмолинецького НВК мали змогу ознайомитись з книжково-ілюстративною виставкою по даній темі на якій було представлено багато фотографій героїв-земляків афганської війни.
Сценарій, який склала бібліотекар читального залу Лимар О. В. і який увійшов в методичний посібник обласної юнацької бібліотеки вели бібліотекарі Величко О. М. та Курятнік Л. М.

Прозвучали вірші членів клубу "Автограф" В. Мазура, Б. Фурмана, Ю. Трофимченко, В. Шевчука, М. Коваля, В. Олійника та М. Коломійця.
Зі сльозами на очах присутні слухали останні листи наших земляків О. Бирка, В. Нетета та уривок з книги А. Козака "Життя прожити..." про останній бій М. Навроцького.
Захід супроводжувався демонстрацією фотографій воїнів, котрі поклали свої голови в горах Афганістану.
Переглядів: 718 | Додав: irusYa | Дата: 15.02.2012 | Коментарі (0)

Конкурс проходив в рамках програми ""Бібліоміст".
Наша Ярмолинецька ЦБС названа серед переможців цього конкурсу, в якому прийняли участь наступні бібліотеки: центральна районна бібліотека, районна бібліотека для дітей, бібліотеки-філіали сіл Кадиївка, Соколівка, Солобківці, Сутківці.

Грантом цього передбачено 15 ПК, 4 багатофункціональних пристрої, 15 веб-камер, ліцензійне програмне забезпечення, а також навчання бібліотекарів в обласному тренінговому центрі.
Ми щиро вітаємо переможців конкурсу, які доклали багато зусиль, часу та зробили все можливе для перемоги!!!
Переглядів: 762 | Додав: irusYa | Дата: 10.02.2012 | Коментарі (1)

Даний захід пройшов в рамках підвищення кваліфікації сільських бібліотекарів.
З організаціними питаннями виступила директор ЦБС Гриб М. А.
Консультацію на тему "Роль бібліотеки у процесі соціальної адаптації молоді" провела завідуюча методичним відділом ЦРБ Білик І. І.
Пізнавальною для бібліотекарів була виступ-доповідь бібліотекаря кафедри юнацтва Курятнік Л. М. на тему "Читацькі потреби молоді".
Жваву дискусію викликала в процесі проведення майстер-класу бібліотекар читального залу Лимар О. В., яка підняла актуальну для сільських закладів тему "Вплив клубів та об`єднань за інтересами в бібліотеці на інтелектуальне та культурне зростання молоді".

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 687 | Додав: irusYa | Дата: 08.02.2012

Засідання було присвячене присудженню клубу імені поета, краєзнавця, засновника клубу "Автограф" - В. Сусляка. Присутні одностайно підтримали дану пропозицію.
"Автографці" поділились творчими доробками за останній місяць, читали власні вірші.
Засідання пройшло в тісному, дроужньому спілкуванні.

Переглядів: 695 | Додав: irusYa | Дата: 03.02.2012

Захід було проведено спільно з районною бібліотекою для дітей. Згідно складеного сценарію прозвучала оповідь про життя та творчість відомого байкаря. До уваги присутніх було продемонстровано фільм "На перетині доріг" (Є. Гребінка і Т. Шевченко). Старшокласники прочитали відомі байки поета. Схвалено сприйняли глядачі романс на слова Є. Гребінки "Очі чорнії", який виконала учениця 10-го класу В. Кріль.
Зав. відділом обслуговування ознайомила читачів з книжковою виставкою "Є. Гребінка - відомий байкописець", на якій зібрані твори ювіляра, література про його життя, фотоматеріали та ілюстрації видань.
Подібні заходи присвячені 200-річчю з дня народження Є. Гребінки проходять у всіх бібліотеках ЦБС.
Переглядів: 1248 | Додав: irusYa | Дата: 01.02.2012

В заході прийняли участь ярмолинецькі фотомитці: Є. Гжегожевський, А. та Н. Гжегожевські, А. Козак, В. Люховець, В. Кіфлюк, В. Широкий, С. Іванюк, А. Заянчуковський, В. Федорович. До уваги відвідувачів були представлені фото різних жанрів.
На презентації були присутні заст. голови РДА Подольська Т. П., представники органів влдаи, вчителі та учні професійного ліцею, громада селища.
З великим інтересом присутні переглянули фоторяд створений на основі фотографій С. Іванюка про ліквідацію наслідків на ЧАЕС та, нині покійного, воїна-афганця О. Курятніка про військові та мирні будні республіки Афганістан під музичниф супровід братів Гжегожевських.
Гарний настрій створили працівники Будинку культури, які подарували присутнім музичні вітання.
Переглядів: 623 | Додав: irusYa | Дата: 20.01.2012

Привітати членів літературного клубу завітали Дід Мороз, Снігуронька та Новий Рік, солістка клубу "Фламінго" Варавко Ангеліна подарувала присутнім свій танець. З великим інтересом зустріли присутні виступ недавнього переможця "Караоке на майдані", завідуючу клубом с. Боднарівка Л. Вальчук, яка сама пише чудові пісні, вірші та вдало їх виконує.
Директор бібліотеки М. Гриб підвела підсумки роботи клубу за рік та ознайомила з планом заходів клубу на 2012 рік. Поетичні привітання з Новим Роком звучали з вуст поетів В. мазура, Б. Фурмана, П. Добрянського, Ж. Олійник, К. Бучуляк, М. Горобця, Я. Дзівановської, Л. Статкевич, М. Цимбалюка, А. Пелюх.
Працівники бібліотеки гарно та яскраво оформили читальний зал, підготували фотогазету про "Автограф" у 2011 році, а також книжкову виставку нових видань "автографців".
Переглядів: 594 | Додав: irusYa | Дата: 29.12.2011

« 1 2 ... 73 74 75 76 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів