Субота, 27.04.2024, 00:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2016 » Листопад » 3 » Школа якості в Правдівській бібліотеці "Приваблива сільська бібліотека"
10:25
Школа якості в Правдівській бібліотеці "Приваблива сільська бібліотека"
31 жовтня 2016 р. згідно плану роботи Ярмолинецької ЦБС на базі бібліотеки-філіалу с.Правдівка проведена зональна школа якості «Приваблива сільська бібліотека: що для цього треба зробити?» для бібліотекарів – початківців та бажаючіх зробити свою книгозбірню найбільш комфортною, і гарною. Бібліотека села Правдівка невипадково була обрана місцем проведення семінару саме з такою темою: ця бібліотека визнана найкращою з оформлення,  затишку, привабливості серед закладів Ярмолинеччини. Недарма сюди часто приїжджають бібліотекарі не тільки нашої системи, але й інших районів. Десять років тому Правдівська книгозбірня перейшла в це приміщення, де були тільки блочні стени. Старанням завідуючої бібліотеки Іваниці Валентини Кіндратівни було зроблено ремонт, придбано необхідні меблі, обладнання, оформлено і розкрито фонд, влаштовано читацькі зони. У 2010 році Правдівська книгозбірня стала першою в районі бібліотекою  - музеєм. Це була титанічна праця і турбота господині бібліотеки – де вона і яким чином збирала експонати, облаштовувала музейні кімнати, оформляла стенди, про це знає тільки вона, але в результаті цей музей в бібліотеці, я вважаю, один з найкращих  в області. У 2011 році бібліотека прийняла участь в міжнародному  проекті  «Відродження»  і виграла грант – 5 тис. грн., на придбання книг для клубу за інтересами «Школа радісного читання». Старанням завідувачки закладом дитяча кімната дбайливо оформлена і привертає дітвору затишком і гарними книгами. Всюди квіти, іграшки для дітей, красиві і актуальні виставки, стенди. Експонати музею унікальні,  всі мають інформацію про походження. Музейна кімната – історія сільського житла і побуту на Поділлі. Особливе місце займає краєзнавчі матеріали – є стенди, інформація, книги, документи предмети побуту, легенди, світлини  про походження села, його людей. Разом із минулим  в бібліотеці гарно сусідить   і сучасне: обладнанням,  за допомогою якого вона надає різні послуги користувачам і задовольняє їх інтереси – комп’ютер, принтер.
Присутні з цікавістю прослухали розповідь завідуючої бібліотекою Іваниці В.К. про роботу книгозбірні, директор ЦБС  Гриб М.А. надала консультацію «Приваблива сільська бібліотека»,  методист ЦРБ Слободян О.Л. продемонструвала досвід інших бібліотек України з облаштування комфорту і естетичного вигляду бібліотеки.

 
Переглядів: 548 | Додав: Tosha | Теги: Правідвська бібліотека - філіал. пр, Ярмолиенцька ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів