Субота, 20.04.2024, 10:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2016 » Листопад » 16
Цими днями вся Україна відзначає нову в її історії дату – три роки Революції Гідності і Свободи.  Наш український народ виявився в епіцентрі подій, які змінили нашу реальність, життя, думки, мислення і розвиток нашої країни. Такої революції світ ще не знав, коли мільйони людей, в одному пориві встали і сказали «Ні!» злочинної владі і  корупції.  І на весь світ пролунало єдине «Да!» європейському шляху розвитку України. Майдан не закінчився, Майдан продовжується, він не тільки на площах, але й в душах українського народу. Ця світла й трагічна сторінка назавжди написана кров’ю в історію сучасної України. Ось й сьогодні, в канун третій річниці початку Евромайдану в Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці зібрались учні професійного ліцею, щоби послухати розповідь учасників Евромайдану І Революції Гідності - наших земляків. Ще до початку заходу наша гостя, яка вже неодноразово зустрічалась в стінах бібліотеки з молоддю,  Габрух Любов Францівна,  завела розмову, що таке патріотизм: ми боремося – це і є патріотизм. Ми годуємо, шиємо, збираємо, лікуємо, надаємо допомогу – це патріотизм. Про патріотизм не треба кричати, це в серці. Це віддавати частинку, а то і цілого себе людям і країні.
 Бібліотечні працівники Людмила Курятнік і Світлана Денисюк, ведучі заходу, провели екскурс в події Революції, розповіли про її початок, розвиток і наслідки, продемонстрували фільм про ці дні.  Хвилиною мовчання  присутні вшанували пам'ять загиблих за ідеали революції героїв – хмельничан. Гарно прочитала вірші  «Врятуй нам неньку Україну!» учениця гімназії , наша постійна користувачка бібліотеки Юлія Дереш.  Не було байдужих, коли слухали розповідь учасниці Майдану Любові Габрух, яку всі там, на Майдані,  знали, як «Бабу Любу».  Колись наша подільська поетеса, ярмолинчанка Жанна Олійник  вже мала змогу зустрічатися з Лювов’ю Францівною і її розповідь так вразила, що вона написала  цілу поему про бабу Любу, яку зачитала на цьому заході.  Також прозвучали інші вірші цієї чудової поетеси, які викликали сльози і розпач. Торкнула за душу пісня «Над землею тумани», яку виконала молода талановита співачка, працівник районного Центру  дозвілля і молоді Катерина Квасюк.
В читальному залі бібліотеки влаштована літературно – документальна виставка – інсталяція «Небесна сотня молиться за нас. 94 дні Революції Гідності», на якій представлені книги, фотодокументи, гасла та інші атрибути тих подій.  Бібліотекар Курянік Л.М. провела огляд художньої літератури, яку об’єднує одна тема – Майдан і його герої.

 
Переглядів: 485 | Додав: Tosha | Дата: 16.11.2016 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів