Субота, 20.04.2024, 07:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2016 » Листопад » 18
Сьогодні 18 листопада 2016 року в Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці було проведено круглий стіл «Зупинимо насильство» до Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації. Цей захід було організовано і проведено з ініціативи Районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, служби у справах дітей райдержадміністрації. Запрошені на обговорення цієї теми були психологи, соціальні педагоги, педагоги – організатори навчальних закладів району, психологи ДНЗ «Калинка», «Сонечко»,  працівники районного відділу поліції. Обговорення актуальної теми за круглим столом розпочала Гонта Н. В. директор РЦСССДМ. У своєму виступі вона зазначила, що одним  із різновидів насильства – сексуальне насильство, адже на сьогоднішній день цей вид насильства дуже розповсюджений. За статистикою кожна 5-та дитина страждає від насильства, у 45% насильником стає  родич. Адже насильником може бути будь-хто. Деякі діти вважають це нормою. Також Наталя Володимирівна детально зупинилась на питанні причин виникнення сексуального насильства над дітьми.
Було продемонстровано соціальний відеоролик для присутніх присвячений середнім і старшим ланкам дітей « Протидія КСЕД». «Орігами»
Корєхова Ольга Анатолівна спеціаліст ССД розповіла про особливості виявлення випадків насильства, форми сексуального насильства, акцентувала увагу на педофілах.
Загранюк О. В.  розповіла про дітей, які страждають від сексуального насильства. Розповіла, що дитина боїться розповідати про насильство, бо получила загрозу: «Тобі ніхто не повірить», «Мовчи», «Розповісиш – уб’ю».
Марусій О. В.  Детально зупинилась на розповіді про те, як розпізнати жертву сексуального насильства.
 Бібліотечними працівниками організована книжково – ілюстративна виставка,  на якій розміщено книги,  плакати, роздаткові матеріали,  листівки, роз’яснення, флаєри.

 
Переглядів: 605 | Додав: Tosha | Дата: 18.11.2016 | Коментарі (0)


Осінь добігає до кінця… В нашій бібліотеці теж настрій осінній,  навіть теми осінні. Теж й зрозуміло: на цю пору припали і позитивні  події, такі як День бібліотек, фестиваль «Зернослово» і сумні, такі як День пам’яті жертв політичних репресій. Отримали в цьому році книгу – меморіал «Реабілітовані історією . т.6», яка містить інформацію про репресованих мешканців Ярмолинецького району. Це надихнуло бібліотечних працівників на видання збірок свідчень своїх населених пунктів. Так, бібліотекар с. Вербка Мурована Щербій М.В. видав книжку архівних матеріалів «Репресовані жителі села Вербка Мурована в 20-х – 50 р.р. ХХ ст.»  про репресії в рідному селі , яка містить свідчення потерпілих, фотодокументи, літературу з теми.
Готуючись до фестивалю «Зернослово» бібліограф – краєзнавець Москаленко В.М. видала нову збірку «Літературна Ярмолинеччина», яку ми презентували всім учасникам фестивалю. Цей біобібліографічний довідник (доповнений) містить інформацію про літераторів, які народились, або проживали, або мешкають зараз на теренах Ярмолинецького району.  Тут не тільки світлини і біографія 43 осіб, але й бібліографія творів і літератури про кожного з них.
Цьогорічний  День бібліотек розкрив таланти наших колег – бібліотекарів, які подарували нам багато літературних творів про свою роботу – пісні, вірші, п’єси,  оповідання. Тому методист Ярмолинецької ЦРБ Слободян О.Л. зібрала й видала збірку привітань «О храме мій, бібліотеко…», де ви із задоволенням ознайомитесь і використаєте в роботі доробки бібліотечних працівників сіл Нове Село, Пасічна, Скаржниці, Вербка Мурована, Баламутівка… А повнотекстова база розміщена на сайті Ярмолинецької ЦРБ в розділі «Краєзнавчі видання»

 
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 458 | Додав: Tosha | Дата: 18.11.2016 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів