П`ятниця, 03.05.2024, 12:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
На заході були присутні поети: В. Мазур, К. Бучуляк, М. Швець, Ж. Олійник, Л. Статкевич, М. Коваль, Л. Мазур, П. Савицький та М. Думний з м. Городок. Всі поети ознайомили присутніх з новими доробками даної тематики.
Також піднімалось питання про підготовку до заходу "Творчість наших земляків" присвяченого 90-річчю Ярмолинецького району, метою якого є відкриття нових літературних талантів нашого краю.
Вечір пройшов у дружній атмосфері.
Переглядів: 617 | Додав: irusYa | Дата: 28.05.2013 | Коментарі (0)

Протягом тижня учні НВК, ПФЛ мали змогу ознайомитись з книжково-ілюстративною виставкою "Євросоюз та європейські горизонти України". Також була проведена вікторина "Перевір свої знання про Європейський Союз", відеоперегляд "Євробачення-2013" під час якого користувачі вболівали за учасницю від нашої країни З. Огнєвич.
Цікаво пройшло інтернет-дозвілля "Класика європейського кіномистецтва", де переглядались, а потім обговорювались кінокартини європейськиї режисерів.
Повчально для учнів пройшла година самовдосконалення "Толерантність - як шлях до Європи", де присутні ознайомились з поняттям "толерантність", прослухали про звичаї та традиції країн Європи.
Під час заходу учням були роздані флаєра.
Переглядів: 642 | Додав: irusYa | Дата: 28.05.2013 | Коментарі (0)

Даний захід присвячений 90-річчю створення Ярмолинецького району.
Метою заходу є відкриття нових літературних талантів нашого краю. В липні планується свято літературного клубу "Автограф", яке буде проходити у великому залі РБК і на ньому будуть представлені всі поетичні сили району.
Члени оргкомітету вже побували на літературних заходах в селах Савинці, Ясенівка, Антонівці, Скаржинці і були приємно здивовані поетичними талантами Н. Фещук, Н. Богданової, В. Сасюк, Н. Габрук, В. Соколової, Л. Вовк, В. Туз, Г. Шеремети.
Переглядів: 832 | Додав: irusYa | Дата: 21.05.2013 | Коментарі (0)

Свято розпочалось з привітань голови районної ради Мазура В. В., заступника голови РДА з гуманітарних питань Канарського В. А. та вручення грамот від керівництва району. Від бібліотечних працівників грамоти удостоїлась працівник районної бібліотеки для дітей Черевуля А. Л. Також кращі працівники Ярмолинецької ЦБС отримали грамоти від керівництва централізованої бібліотечної системи.
Солісти районного Будинку культури представили чудовий концерт, а народний депутат України Герега О. В. зробив щедрий подарунок - квитки на концерт Народної артистки України О. Білозір, який справив незабутнє враження на наших працівників.
Переглядів: 538 | Додав: irusYa | Дата: 21.05.2013 | Коментарі (0)

Метою заходу є ознайомлення учнів з визначною подією - 1025-річчям хрещення Русі, розкриття змісту понять "Київська Русь", "християнство", "хрещення".
В святково прикрашеному залі влаштовано книжково-ілюстративну виставку та виставку прикладного мистецтва з духовності та релігії нашого народу. Захід відвідали учні професійного ліцею, жителі міста.
З вступним словом звернувся заст. голови РДА з гуманітарних питань Канарський В. А. Настоятель української православної церкви о. Миколай Ковалик в своїй бесіді розповів про християнське значення любові до ближнього на прикладі любові Ісуса Христа до людей. Цікавим був виступ вчителя історії Ярмолинецького НВК Федорович Л. М., яка підняла тему толерантного відношення всіх релігій та конфесій. Викладач історії Ярмолинецького професійного ліцею Сидорчук О. С. повідав про історію виникнення християнства на Україні.
Відома в нашому краї поетеса Ж. Олійник прочитала свої вірші, а етнографічний ансамбль "Кудрявчик" виконав композицію "Боже, великий, єдиний".
Переглядів: 596 | Додав: irusYa | Дата: 30.04.2013 | Коментарі (0)

Цей проект був проведений центром соціальних для сім`ї, дітей та молоді. Провели тренінг зав. відділом Хоптова В. М. та спеціаліст відділу Чичановська М. М.
Учасниками тренінгу були фахівці із соціальної роботи районного соціальних служб. На заході був присутній заст. голови РДА з гуманітарних питань Канарський В. А. Піднімались питання питання щодо попередження торгівлі людьми та здійснення заходів з реабілітації жертв насилля.
Продемонстровано відеофільм "Небезпечна гра", проведено перегляд літератури по книжковій виставці "Торгівля людьми, як сучасна форма рабства".
Переглядів: 684 | Додав: irusYa | Дата: 26.04.2013 | Коментарі (0)

Ідея виникла при проведенні заходу "Квіти наших домівок", де присутні виявили бажання зустрічатися частіше тому, що тема садово-городніх справ цікавить майже всю громаду селища. Було обрано Раду клубу та його Статут. Присутні із задоволенням обмінялись досвідом "Що сіяти в цьому році?".
Запрошеним фахівцем, який відповів на всі запитанння був відомий городник Гуменюк Т. Д. Було продемонстровано відеоролики "Обрізка винограду", "Висадка помідорів у відкритий грунт", "Нові сорти полуниці". Обговорили оприскування плодових дерев та кущів та передпосадкову обробка грунтів.
Бібліотекар читального залу Лимар О. В. провела перегляд нової літератури з даної теми.

Переглядів: 555 | Додав: irusYa | Дата: 19.04.2013 | Коментарі (0)

Дана подія була приурочена Дню визволення Ярмолинець від німецько-фашистських загарбників.
На захід були запрошені мешканці селища та хор ветеранів РБК "Журавка". Була представлена виставка книг П. Добрянського та продемонстрована слайд-презентація по книзі "Фронтовими дорогами". Звучали пісні у виконанні хору "Журавка".
Слова подяки звучали від директора ЦБС Гриб М. А., краєзнавця Москаленко В. М., заст. директора по роботі з дітьми Трачук Є. Ф. та голови районної ради ветеранів Куцького В. Г.
Презентацію знімала творча група "Ярмолинецького телепресцентру".
Переглядів: 694 | Додав: irusYa | Дата: 10.04.2013 | Коментарі (0)

В заході прийняли участь учні професійного ліцею та представник відділу соціальної роботи районного центру соціальних служб для дітей, сім`ї та молоді Хоптова В. М.
Під час виховної години було продемонстровано слайд-презентацію "Субкультура. Що це таке?" та представлена книжкова виставка "Молодіжна субкультура" огляд якої зробила бібліотекар читального залу Лимар О. В.
За відгуками присутніх даний захід ознайомив з такими поняттями як "хіппі", "готи", а також іншими сучасними молодіжними видами дозвілля. Багато дискутували про їх користь та шкідливість. Запрошений фахівець дав відповіді на багаточисленні запитання присутніх.
Переглядів: 808 | Додав: irusYa | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

Автор являється членом ВТС "Конгрес літераторів України" та літературного клубу "Автограф".
Дана подія була присвячена 60-річному ювілею поета. Наш клуб "Автограф" був присутній на презентації книги, де поети М. Коваль, М. Швець, Я. Дзівановська, Л. Статкевич, Ж. Олійник, К. Бучуляк мали змогу привітати ювіляра та презентувати йому свої вірші.
В дарунок від клубу "Автограф" було подаровано фоліант Т. Г. Шевченка "Кобзар".
Сюрпризом для поета стало відеопоздоровлення директора програми "Бібліоміст" пана Матея Новака в якому він високо оцінив вклад ювіляра у пудтримку бібліотечної справи району.
Переглядів: 647 | Додав: irusYa | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 66 67 68 69 70 ... 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів