Четвер, 25.04.2024, 04:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » Архів матеріалів
70 років тому 1-2 березня 1943 року загонами угорської військової жандармерії було звірськи знищено майже 7 тис. жителів с. Корюківка (Чернігівська обл.) Ця трагедія була наймасштабнішою та найкривавішою не лише на теренах Радянського Союзу, а й у всій Європі. Багато років про ці страшні події замовчувалось. У незалежній Україні мовчати про Корюківську трагедію - злочин.
Як все відбувалося учням 11-х класів Ярмолинецького НВК розповів відомий на Ярмолинеччині краєзнавець, письменник - Добрянський П. А. та вчитель історії Ярмолинецького НВК Федорович Л. М.
Бібліотечні працівники підготували бібліодайджест "Корюківка: забута трагедія" та книжково-ілюстративну виставку-спогад "Корюківка, 1943: злочин проти людяності".

Було також продемонстровано документальний фільм "1374 села, спалених фашистами". Події тих часів викликали великий інтерес у присутніх, які відверто дали оцінку тим злодіянням.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 585 | Додав: irusYa | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

Тема навчання: "Інноваційні зміни в бібліотеці на основі проектного, кадрового менеджменту та ініціативної діяльності бібліотек".
Заст. директора ОУНБ ім. М. Островського Маковська В. В. провела тренінг з адвокації бібліотечної діяльності на якому були присутні всі працівники бібліотечної системи, в. о. обов`язків зав. методичним відділом ОУНБ ім. М. Островського Поліщук Н. П. надала інформацію з фандрайзингу бібліотеки, а також про програмні та проектні підходи до розвитку бібліотеки.
Цікаві практичні заняття з впровадження в роботу бібліотек нових послуг, а також навчання працівників оформленню бібліотеки з використанням комп`ютерної техніки провела зав. методичним відділом ЦРБ Білик І. І.
За цей робочий тиждень бібліотеки-учасниці програми "Бібліоміст" набули багато нового, а також удосконалили свої навики роботи на ПК.

Переглядів: 584 | Додав: irusYa | Дата: 19.03.2013 | Коментарі (0)

Захід приурочений 110-річчю Героя Соціалістичної Праці О. С. Шувери та 75-річчю заснування звання "Герой Соціалістичної Праці".
В нашому районі цього високого звання були удостоєні люди, які своєю відданою працею піднімали та збагачували наш край:
Бачинський С. У. - с. Шарівка;
Брика О. Ф. - с. Правдівка;
Дев`ятова С. І. - с. Савинці;
Кравчук Р. О. - с. Шарівка;
Крамар М. Т. - с. Правдівка;
Малюк М. М. - с. Сл.-Глушковецька;
Шувера О. С. - с. Правдівка.

Відвідувачі заходу - учні професійно-технічного ліцею зацікавлено прослухали бесіду про Героїв Соціалістичної Праці, ознайомились з книжково-ілюстративною виставкою.
Захід супроводжувався фотопрезентацією.
Переглядів: 587 | Додав: irusYa | Дата: 05.03.2013 | Коментарі (0)

В тренінгу прийняли участь бібліотеки, які мають доступ до мережі Інтернет (Кадиївка, Сутківці, Соколівка, Солобківці, координатори ЦРБ та РДБ). Основним завданням тренінгу було навчання та практичне створення блогів бібліотек.
Відкрився тренінг скайп-консультацією з ОУНБ ім М. Островського в ході якої інженер-програміст надав відповіді на багаточисельні запитання учасників тренінгу.
Консультацію "Створюємо блог своєї бібліотеки" провела зав. методичним відділом ЦРБ Білик І. І. В ході тренінгу усі бібліотеки створили власні блоги.
Директор ЦБС Гриб М. А. підбила підсумки тренінгу та вирішила з працівниками деякі питання з інформаційної діяльності бібліотек.
Переглядів: 803 | Додав: irusYa | Дата: 01.03.2013 | Коментарі (0)

На даний захід, який відбувся в рамках клубу "Юність і закон" були запрошені учні Ярмолинецького ПФЛ. Даний тренінг провела начальник відділу соціальної роботи районного центру соцільних служб для сім`ї та молоді Хоптова В. М. Вона продемонструвала відеоролик про насильство та жорстоке ставлення батьків до дітей. Після чого почався дискусійний діалог учнів. Вони ставили багато запитань, відстоювали свою думку по даній темі.
Бібліотекар читального залу Лимар О. В. підготувала книжкову виставку.

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 606 | Додав: irusYa | Дата: 01.03.2013 | Коментарі (0)

На навчанні були присутні усі бібліотечні працівники Ярмолинецької ЦБС.
Відкрила семінар вирішенням організаційних питань директор ЦБС Гриб М. А.
Анкетування бібліотечних працівників на тему "Імідж сільського бібліотекаря" провела зав. методичним відділом Білик І. І., яка також прочитала міні-лекцію "Створення іміджу сучасної бібліотеки". З присутніми також було проведено груповий тренінг з елементами гри "Поговоримо про рекламу".
З метою реклами бібліотек було продемонстровано фільм "Нові послуги Ярмолинецької ЦРБ". Консультацію "Бібліотека та юний читач: складові успіху" надала заступник директора по роботі з дітьми Трачук Є. Ф.
Головний бібліограф Москаленко В. М. прочитала консультацію-доповідь "Комфортність бібліотечно-інформаційного обслуговування - основна складова престижу та іміджу бібліотеки".
Переглядів: 654 | Додав: irusYa | Дата: 26.02.2013 | Коментарі (0)

Дана подія приурочена до 24-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан.
На протязі дня пройшов цикл заходів, де працівники районної бібліотеки ознайомлювали молодь з подіями тих часів і з тими хто пройшов крізь важкі випробування війни в Афганістані.
70 жителів нашого району пройшли крізь жахи цієї війни, а 7 наших юних земляків віддали найдорожче - життя у гірській країні і ми їм віддали данину шани та поваги.
В рамках заходу пройшло обговорення книги І. Леськів "Солодкий газ Афганістану", яку провела бібліотекар читального залу Лимар О. В., година поезії "Озвався ранами Афган" пройшла за участю юних поетів - членів клубу "Паросток". Для учнів професійного ліцею було проведено презентацію виставки "Афганістан болить у наших серцях" з книгами та експонатами якої знайомила присутніх Бабій Р. С. Бесіду по книзі спогадів воїнів-ярмолинчан "Прощавай, Афганістан" для учнів гімназійного класу провела бібліотекар відділу обслуговування Курятнік Л. М.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 624 | Додав: irusYa | Дата: 19.02.2013 | Коментарі (0)

Даний захід присвячений дню Святого Валентина на який завітали майже всі члени клубу, а також запрошені поет з м. Городка Думний М. В. та житель с. Шарівка Лісовий С. Також завітала учасниця конкурсу "Караоке на майдані" Л. Зубко, яка виконала власні твори про кохання.
Поети читали свої ліричні доробки, а також було оформлено "дерево кохання" і кожен хто відкривав з нього "валентинку" мав змогу виконати бажання: затанцювати, заспівати, розказати про перше кохання, або освідчитись іншим. З цікавістю прийняли звістку про те, що членам нашого клубу запропонували виставляти свої вірші на сайт журналу "Дніпро", де вони згодом будуть опубліковані.
Переглядів: 580 | Додав: irusYa | Дата: 18.02.2013 | Коментарі (0)

Даний захід проводився в рамках молодіжного клубу "Юність і закон".
На даному заході були присутні учні 1-го курсу професійного ліцею. Провів захід провідний спеціаліст Ярмолинецького районного управління юстиції Калюжний С. П., який доступно розповів про права і юридичні відносини між дітьми та батьками. Присутні дуже активно дискутували на зазначену тему, на всі поставлені питання учні шукали правильні відповіді.
Бібліотекар читального залу Лимар О. В. ознайомила учнів з новою літературою правового спрямування.
Переглядів: 668 | Додав: irusYa | Дата: 07.02.2013 | Коментарі (0)

Даний захід присвячений 75-річчю з дня народження В. Висоцького. Також була підготована книжково-ілюстративна виставка-спогад "Володимир, або перерваний політ".
На вечір були запрошені учнеі професійного ліцею та ЗОШ №2. Тема відомого російського барда, поета, композитора та актора В. Висоцького дуже близька працівникам бібліотеки, але сучасній молоді він майже невідомий. Тому так цікаво було відвідувачам ознайомитись з піснями В. Висоцького у виконанні соліста військового ансамблю майора Лобастова В. В., який виконав пісні "Лирическая" та "Охота на волков". Звучала поезія у виконанні працівників бібліотеки, було продемонстровано фрагменти відеофільму "Спасибо, что живой" та відомого "Место встречи изменить нельзя".
За відгуками відвідувачів цей естетичний час, який вони провели з В. Висоцьким збагатив їх духовно, а нас бібліотечних працівників повернув у нашу молодість, яка була неможлива без його пісень.

Переглядів: 565 | Додав: irusYa | Дата: 07.02.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 67 68 69 70 71 ... 77 78 »
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів