Вівторок, 19.03.2024, 04:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

3 березня Всесвітній день письменника 4 березня 75 років від дня народження Володимира Івасюка, українського поета та композитора 9 березня 150 років з дня народження Софії Левицької - української художниці-емігрантки; 9 березня 210 років від дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника,мислителя 21 березня Всесвітній день поезії

Головна » 2017 » Листопад » 28 » Презентація 12 випуску альманаху "Медобори"
10:27
Презентація 12 випуску альманаху "Медобори"


23
листопада  у Ярмолинецькій центральній районній  бібліотеці відбулася презентація 12 випуску альманаху «Медобори» Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України». На свято були запрошені учні 5-го класу гімназії та 9-Б класу Ярмолинецького НВК, шанувальники поезії та члени клубу «Автограф». Ось вже в 12 раз за традицією ми збираємося разом, щоб долучитися до прекрасного світу поезії і познайомитися з черговим випуском альманаху «Медобори» дивовижних творів наших чудових поетів та прозаїків.

Цей альманах присвячений 26-й річниці української Незалежності та 80-ти річчю утворення Хмельницької області. До збірки увійшли не лише нові твори членів конгресу літераторів України, але й твори членів обласної організації національної спілки письменників України, районних літоб’єднань та молодих раніше невідомих авторів.
Хто може сказати, що 12-ть - це не ювілейне число. Але, вдумайтесь... Вже 12 випуск! А значить - скільки невичерпної фантазії, яскравих емоцій, неповторних вражень таїться на кожній сторінці, у кожному вірші, у кожному рядку... І все це зробили наші талановиті поети.
На святі були присутні члени Хмельницького обласного осередку всеукраїнської творчої спілки «Конгресу літераторів України» та члени національної спілку журналістів України: Володимир Захар’єв, Йосип Осецький, Людмила Рудковська, Галина Корицька, Неоніла Яніцька, Михайло Цимбалюк, Жанна Олійник, Катерина Бучуляк, Микола Швець. Дуже приємно те, що в кожну збірку альманаху «Медобори» входять вірші наших Ярмолинецьких поетів, членів клубу «Автограф», а це свідчить про їх високу майстерність.
Твори які вміщені в цій збірці присвячені подіям сьогодення:війні, втратам, рідній землі, роздумам про загальнолюдські цінності.
Не обійшлося у «Медоборах» і без ліричних поезій, а також тем кохання. “Альманах готувався довго, ми доклали багато зусиль до його створення. Це була клопітка робота. У “Медоборах” представлено понад 60 авторів, які хотіли донести свою поезію до людей. Ми хотіли, щоб читачі відкривши альманах, мали гарну нагоду познайомитись із письменниками свого краю та пізнати їх”, – розповів Володимир Захар’єв, редактор-упорядник, краєзнавець, голова Хмельницького обласного осередку ВТС «Конгрес літераторів України».
Майже дві години, під час презентації, у бібліотеці звучала поезія та привітання від гостей. Як відзначив редактор-упорядник альманаху Володимир Захар'єв, 12-й том «Медоборів» є для спілки символічним. Адже в цьому році спілка “Конгресменів” відзначає 12 років від свого заснування.
Під час презентації літератори читали твори, які вміщені у альманасі.
Окремо – працівники бібліотеки підготували виставку «Таланти землі Подільської», в експозиції котрої помістили усі попередні випуски альманаху та нові збірки членів “Конгресу”.
На завершення презентації директор Ярмолинецької центральної районної бібліотеки Олена Леонідівна Слободян побажала «Конгресменам» творчого неспокою, радості від кожного прожитого дня, гордості від здійсненого, втілення задуманого й Божого благословення у всіх добрих починаннях.
Музичні дарунки для гостей та всіх присутніх линули від Катерини Квасюк та Олега Гуменюка.

Переглядів: 947 | Додав: jorashelter | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів