Понеділок, 29.04.2024, 00:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2023 » Грудень » 06

    Ох і гарна в цьому році видалася зима! А розпочалася вона для Ярмолинецької центральної бібліотеки з презентації книги казок, яку представила місцева письменниця Тетяна Безушко-Граб «Бешкетні зимовинки». До збірки увійшло 14 казок українських авторів. Всі вони розповідають про зимові пригоди на своїх сторінках, а сама назва є символічною: під «бешкетними зимовинками» заховалися не хто інші, як усім відомі, сніжинки, які розпустувалися під час хуртовини. До речі, до слова «хуртовина» у кожній казці читачеві пропонується віднайти синонім. Розрахована книга для маленьких читачів дошкільного та молодшого шкільного віку. Тому на зустріч з письменницею завітали учні 4-В класу Ярмолинецького ЗЗСО №1 (вчитель-класовод Юлія Хоптяр).
    Збірочка казок «Бешкетні зимовинки» містить сюрприз-подарунок – гру-бродилку, створену в окопах українським захисником-автором Степаном Солярем, яку намалювала ілюстраторка Дарина Сингаївська. Тому стало символічно, що презентація відбулася 6 грудня – у день Збройних Сил України.
    Розпочалася презентація зі знайомства, що відбувалось у формі гри, в ході якої дітям пропонували дати відповіді на запитання, плескаючи в долоні. Потім читайлики познайомилися з веселою руханкою, яку написала до книги Тетяна Строкач, одна із авторок книги. Детально розповіла пані Тетяна про те, як саме і хто взяв участь у створені цієї збірки, а саме: про письменницький склад,  про художників та верстальників. Усім стало відомо, що книга, як ті «зимовинки», перш ніж потрапити до наших читачів, побувала і у Харкові, і у Києві, та й не тільки… Тож діти були настільки заінтриговані і зацікавлені, що почали навіть ставити додаткові запитання та відповідати на поставлені авторкою, після прочитання казки «Як Оленка перемогла Заметіль».
    Усі присутні були приємно здивовані, коли стало відомо, що «Бешкетні зимовинки»  - це не єдина книжка на сьогодні… В електронному варіанті вийшла у світ книга казок "Дива зимових листів", з якої до уваги малят була запропонована казка пані Тетяни «Про білочку, яка сумувала».
    Сьогоднішня презентація-знайомство співпало зі святом Святого Миколая, тому на зустріч завітав ще один гість – сам Миколай-чудотворець. Він привітав дітей зі святом, пригостив смаколиками, за що вони подарували святому гарні віршики, а на згадку про сьогоднішню зустріч – подяку, спільне фото та масу позитивних емоцій.
Переглядів: 43 | Додав: kypchakolga | Дата: 06.12.2023 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Грудень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів