Понеділок, 29.04.2024, 09:51
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2023 » Жовтень » 18

Хмельницька поетеса та письменниця Ольга Ткач 17 жовтня познайомила читачів Ярмолинецької центральної бібліотеки зі своєю дебютною прозовою книгою «Невигаданий друг». Раніше літераторка писала лише вірші, які згодом утворили 7 поетичних збірок, перша із них вийшла друком, коли Ольга ще була школяркою. Проте мрія створити фантастичний світ про життя сучасних підлітків не покидала поетесу. І уже цього року перша книга циклу фентезійних повістей для підлітків “Дружба, що окрилює”- на полицях книгарень та бібліотек. Її було презентовано і в книгозбірні Ярмолинець, куди завітала авторка за ініціативи письменниці Тетяни Граб, яка і стала модераторкою зустрічі.

Слухачами стали учні Ярмолинецького ЗЗСО I-III ступенів №2, для яких історія головних персонажів є близькою, адже проблеми, висвітлені у книзі, знайомі багатьом: взаємини з батьками, пошук друзів, булінг у школі…  Дізнатися більше про повість Ольги Ткач було цікаво не лише цільовій аудиторії, а й усім присутнім на заході бібліотекарям. Адже письменниця розпочала із загадки: а що ж знаходиться у її рюкзаку. Вгадали не одразу, адже там – іграшка, схожа на одного із героїв книги – дракона Вітра, який став першим другом хмельничанина Сергійка.

Події повісті відбуваються у рідному місті авторки, тому кожен може впізнати знайомі місця та маршрути, згадується у книзі навіть наше селище Ярмолинці. Прототипами головних героїв стали справжні підлітки, тому можна сказати, що книга написана на реальних подіях. Ну, хіба дракона авторка вигадала для доповнення сюжету, адже саме він допомагає хлопчику повірити в себе та не зважати на думку оточуючих. У книзі цікаво переплітаються долі абсолютно різних людей, тому важко зупинитися на кількох сторінках, хочеться одразу дізнатися, а що ж там далі… Так не змогли відірватися від сюжету і перші читачі Ольги – відвідувачі літературної студії, у якій викладає авторка. Саме їм письменниця прочитала перших кілька розділів, і побачивши захоплення підлітків, зрозуміла, що варто продовжувати писати. На книзі «Невигаданий друг» Ольга Ткач зупинятися не планує: хоче дарувати своїм читачам сюжети, у яких добро перемагає, адже за словами авторки, у світі так багато негативних подій, що часом від них хочеться утекти. Хоча б у книгу.

Про діяльність Ольги, джерело її натхнення та плани усі присутні слухали дуже уважно, а це означає одне – презентація вдалася. Наприкінці зустрічі авторка підписала книги для Ярмолинецької дитячої бібліотеки та бібліотеки-філіалу села Косогірка, і, звичайно, зробила спільні світлини із учасниками зустрічі.

Анастасія Граб.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 57 | Додав: kypchakolga | Дата: 18.10.2023 | Коментарі (0)

   17 жовтня в Ярмолинецькій центральній бібліотеці відбулася презентація книги письменниці з Хмельницького, членкині Національної Спілки письменників України Ольги Ткач. У доробку сім власних книжок віршів, учасниця багатьох колективних збірників. Ольга презентувала дитячу книгу "Невигаданий друг"- перша сольна прозова книга. У книзі шкільна реальність переплететься із фантастикою.
   Модератором зустрічі була Тетяна Граб, яка представляла сьогоднішню гостю. На захід завітали учні Ярмолинецького ЗЗСО №2 з бібліотекаркою Зінаїдою Дуда.
   Письменницьким кредо авторки є: якщо вже вигадувати, то світло – темряви і в житті вистачає.
Переглядів: 51 | Додав: svitlana_denisuk | Дата: 18.10.2023 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Жовтень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів