Понеділок, 29.04.2024, 08:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2023 » Червень » 12

    Кожного року 9 червня в багатьох країнах світу відзначають День друзів. Рішення про створення цього свята вперше прийнято у 1935 році в Конгресі США. Саме Дню друзів була присвячена зустріч літературного клубу «Автограф», що діє при Ярмолинецькій центральній бібліотеці.

    На сторінках національних та міжнародних календарів є безліч доказів уваги до цінності понять «дружба» і «довіра». На дружбі і довірі, які йдуть рука об руку, побудовано практично все в нашому світі і хоч такого роду взаємини можуть здаватися в деяких випадках досить незначними, вони все ж є нічим не замінними і бажаними більшістю з нас. У цьому ми  переконались в світлі подій, які відбуваються в нашій країні. Про ці та інші події дискутували наші «автографці»: Валентин Мазур, Микола Швець, Галина Колотило, Наталія Міхайлова, Катерина Бучуляк, Валерій Лозінський та Жанна Олійник.
     Так сталося, що День друзів співпав з Днем народження членкині клубу Жанни Олійник, тож це був ще один привід для зустрічі. Наші людські взаємини, які характеризуємо прекрасним словом «дружба», настільки унікальні, що ніяке інше слово просто б не підійшло, бо «дружба» - це взаєморозуміння і безкорисливість, щирість і довіра, спільні інтереси і точки дотику. Тож усі присутні привітали Жанну Олійник з Днем народження, тому що друг ніколи не буде байдужим, а дружні відносини сповнені відвертості і немає більш надійної людини. Позитивність дружніх відносин важко заперечити. Вона цінувалась завжди і в усі часи, тож зустріч пройшла в теплій і дружній атмосфері.
    Хоча справжня дружба чомусь вважається вкрай рідкісним явищем, на наш погляд це зовсім не так. Деякі, може, поки що не помічають її або ж виставляють занадто високі мірила для визначення її справжності, але в цьому і полягає відповідь – якою мірою будете міряти, такою відміряють вам – і це без компромісів. Як бачимо, дружбу легко втратити, але хто шукає – знаходить, адже дружба ні до чого не зобов’язує і водночас зобов’язує до всього. Вона є природньою для нас і більш природньою, ніж ворожнеча. ЇЇ природа відома всім – вміння віддавати або ж дарувати те, що є у нас в абсолютному достатку – нашу увагу. Ми всі володіємо нею, часто приділяємо увагу абсолютно незначним речам, не помічаючи тих, хто оточує нас, а саме вони є справжньою цінністю. Дружба між людьми та народами буває самою різною, і зовсім не обов’язково підтримувати щоденний контакт, це і не потрібно. Потрібна звичайна увага, якою ми, навіть без шкоди для себе, можемо з легкістю поділитися.
    То ж в День друзів ми вітаємо всіх наших читачів! Не забувайте привітати ваших друзів! Бажаємо Вам миру, міцного здоровя, всіх благ і нехай ваша дружба ніколи не зникне! Зі святом Вас, дорогі друзі!
Переглядів: 115 | Додав: kypchakolga | Дата: 12.06.2023 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Червень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів