Неділя, 28.04.2024, 23:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2023 » Лютий » 23
  
  Щедра наша українська земля талантами: винахідниками, майстрами слова, відомими особистостями та визначними діячами. Вже стало традицією проводити знайомство з  талановитими постаттями в приміщені читальної зали Ярмолинецької центральної бібліотеки. Сьогодні у нас знову відбулась нова зустріч. Завітала до нас
українська письменниця, журналістка, мама двох синів, прес-секретар Хмельницького міського голови Ольга  Саліпа.

   Народилася поетеса 12 квітня 1986 року у смт. Гусятин, Тернопільської області у сімї вчителів. Вірші почала писати з семирічного віку, друкувала їх спочатку у шкільній газеті, а в старших класах поезії зявились на сторінках колективних збірок місцевих поетів. У 1996  році стала членом клубу талановитої молоді «Молода муза». З юних років молода поетка брала участь у літературних конкурсах: Ольга – лауреат районного фестивалю «Веселкове Надзбруччя», переможець  конкурсу читців номінація «Авторська поезія», присвяченого Міжнародному дню рідної мови (2002 р.). Вірші поетеси друкувались у газетах: «Вільне життя», «Свобода», «Ровесник», деякі з них увійшли до шостого випуску збірки молодих літераторів Тернопільщини.
    Перша поетична збірка «Я весна» вийшла, коли поетесі було лише 16 років в 2002 році в тернопільському видавництві.
    Після  закінчення Гусятинського коледжу вступила до Камянець-Подільського педагогічного університету. Народила  двох синочків Дмитра й Ігоря. Коли їм виповнилося три роки разом з сімєю переїхала до Сумщини, в місто Охтирка, куди чоловік Сергій отримав направлення на військову службу. Саме в Охтирці  Ольга Ігорівна спробувала себе в ролі журналістки на місцевому телебаченні.  А вже згодом стала редактором обласного тижневика, коли мала вільну хвилину – вишивала.
    Згодом повернулася на Хмельниччину, працювала на сайті одного з місцевих інтернет-видань, отримала пропозицію працювати прес-секретарем міського голови. Після тривалої паузи поетеса повернулась до літературної творчості.
    Основною тематикою поезій Ольги Саліпи є жіноча лірика, тема жінки, жіноча душа та почуття. ЇЇ героїня – сильна жінка, яка вміє відчувати і хоче бути слабкою.
    У 2020 році в нашій книгозбірні вже відбувалася презентація книг «Оля», «Територія жінки» та «Територія вогню».
     Сьогодні пані Оля завітала до нас з новими романами: «Облудниця», «Дерево роду», «Будинок на Аптекарській», «Брошка гімназистки», «Пташка на долоні», а також зовсім новим романом для підліткового віку «Таємниця замку-корабля».
    Зустріч пройшла у дружній, теплій атмосфері. Авторка трохи відкрила для присутніх таємниці творчого процесу, як, власне, цікавий і непростий шлях підготовки і видавництва своїх романів. А ще поділилася планами на майбутнє. Тож усі були в захваті  як від самої авторки, так і від її розповідей, тому усі присутні придбали книги авторки. А після урочистої частини знайомство продовжилося за чашкою чаю і солодощами, приготовленими самими бібліотекарями.
Колектив Ярмолинецької центральної бібліотеки щиро дякує пані Ользі за подаровані книги, що поповнять фонд новими та цікавими книгами.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 173 | Додав: kypchakolga | Дата: 23.02.2023 | Коментарі (0)

   
  23 лютого відбувся семінар бібліотекарів Ярмолинецької громади «Бібліотека та російсько-українські інформаційні війни.

   Директорка Ярмолинецької ЦБ Олена Слободян ознайомила присутніх з завданнями та планами роботи на 2023 рік. Розповіла про конкурси 2023 року та підготовку до Тижня дитячого читання.
  Методистка Алла Черевуля проаналізувала роботу бібліотек за 2022 рік та надала методичні поради на 2023 рік. Ознайомила присутніх з методичними виданнями, яку підготували працівники методично- бібліографічного відділу та зупинилася на здачі  звітності ЕСМаР.
   Провідний бібліотекар відділу УФКФіК  Катерина Гуменюк наголосила на тому, щоби слідкувати та вчасно вилучати з книжкових фондів застарілу та зношену літературу. Відповіла на  питання, яке стосується  вилучення  російських книг із бібліотечних фондів.

 Дуже важливим у роботі бібліотеки є популяризація краєзнавства. Саме про цю роботу були також надані рекомендації провідним бібліографом-краєзнавцем Ларисою Мазій. Також  бібліотекарі ознайомилися з створенням та  наповненням   новостореної сторінки «Краєзнавчі родзинки нашої громади»
Досвідом придбання літератури поділилася бібліотекар бібліотеки-філіал с. Томашівка Валентина Розгонюк, яка неодноразово приймала участь у різних акціях та розіграшах, та отримувала літературу від різних видавництв.
   Закінчився  семінар спілкуванням, під час якого бібліотечні фахівці  обмінювалися думками та обговорювали важливі завдання щодо обслуговування користувачів в теперішній складний час.
Переглядів: 94 | Додав: kypchakolga | Дата: 23.02.2023 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Лютий 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів