П`ятниця, 03.05.2024, 03:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2023 » Лютий » 23 » Презентація книг Ольги Саліпи
16:44
Презентація книг Ольги Саліпи
  
  Щедра наша українська земля талантами: винахідниками, майстрами слова, відомими особистостями та визначними діячами. Вже стало традицією проводити знайомство з  талановитими постаттями в приміщені читальної зали Ярмолинецької центральної бібліотеки. Сьогодні у нас знову відбулась нова зустріч. Завітала до нас
українська письменниця, журналістка, мама двох синів, прес-секретар Хмельницького міського голови Ольга  Саліпа.

   Народилася поетеса 12 квітня 1986 року у смт. Гусятин, Тернопільської області у сімї вчителів. Вірші почала писати з семирічного віку, друкувала їх спочатку у шкільній газеті, а в старших класах поезії зявились на сторінках колективних збірок місцевих поетів. У 1996  році стала членом клубу талановитої молоді «Молода муза». З юних років молода поетка брала участь у літературних конкурсах: Ольга – лауреат районного фестивалю «Веселкове Надзбруччя», переможець  конкурсу читців номінація «Авторська поезія», присвяченого Міжнародному дню рідної мови (2002 р.). Вірші поетеси друкувались у газетах: «Вільне життя», «Свобода», «Ровесник», деякі з них увійшли до шостого випуску збірки молодих літераторів Тернопільщини.
    Перша поетична збірка «Я весна» вийшла, коли поетесі було лише 16 років в 2002 році в тернопільському видавництві.
    Після  закінчення Гусятинського коледжу вступила до Камянець-Подільського педагогічного університету. Народила  двох синочків Дмитра й Ігоря. Коли їм виповнилося три роки разом з сімєю переїхала до Сумщини, в місто Охтирка, куди чоловік Сергій отримав направлення на військову службу. Саме в Охтирці  Ольга Ігорівна спробувала себе в ролі журналістки на місцевому телебаченні.  А вже згодом стала редактором обласного тижневика, коли мала вільну хвилину – вишивала.
    Згодом повернулася на Хмельниччину, працювала на сайті одного з місцевих інтернет-видань, отримала пропозицію працювати прес-секретарем міського голови. Після тривалої паузи поетеса повернулась до літературної творчості.
    Основною тематикою поезій Ольги Саліпи є жіноча лірика, тема жінки, жіноча душа та почуття. ЇЇ героїня – сильна жінка, яка вміє відчувати і хоче бути слабкою.
    У 2020 році в нашій книгозбірні вже відбувалася презентація книг «Оля», «Територія жінки» та «Територія вогню».
     Сьогодні пані Оля завітала до нас з новими романами: «Облудниця», «Дерево роду», «Будинок на Аптекарській», «Брошка гімназистки», «Пташка на долоні», а також зовсім новим романом для підліткового віку «Таємниця замку-корабля».
    Зустріч пройшла у дружній, теплій атмосфері. Авторка трохи відкрила для присутніх таємниці творчого процесу, як, власне, цікавий і непростий шлях підготовки і видавництва своїх романів. А ще поділилася планами на майбутнє. Тож усі були в захваті  як від самої авторки, так і від її розповідей, тому усі присутні придбали книги авторки. А після урочистої частини знайомство продовжилося за чашкою чаю і солодощами, приготовленими самими бібліотекарями.
Колектив Ярмолинецької центральної бібліотеки щиро дякує пані Ользі за подаровані книги, що поповнять фонд новими та цікавими книгами.
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 176 | Додав: kypchakolga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Лютий 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів