Субота, 20.04.2024, 04:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2021 » Жовтень » 13
     
Любі читачі! Нашій книгозбірні виповнюється 75 років!
З нагоди ювілею до дитячої бібліотеки завітали гості – учні 4 класу ЗЗСО №2 з класним керівником Світлана Іванівна Дузяк та асистенткою вчителя Ліана Олександрівна Нестер.
Бібліотекар Алла Слободян розповіла присутнім про історію заснування Ярмолинецької бібліотеки для дітей. Гостя свята – Євдокія Трачук, яка понад 30 років працювала завідуючою бібліотеки для дітей, поділилася спогадами про свою цікаву та творчу роботу і про те, як вона прийшла в цю професію. Євдокія Федорівна побажала працівникам бібліотеки та її читачам здоров’я, цікавих книг, яскравих емоцій, творчого натхнення та подарувала бібліотеці картину, вишиту власними руками.
З привітальним словом виступила Сніжана Божик, яка також певний період працювала заступником директора по роботі з дітьми.
По закінченні свята присутні сфотографувалися на добру та незабутню згадку.
Тож, дорогі читачі, гостинно запрошуємо вас відвідати бібліотеку для дітей, адже тут вам допоможуть стати всесторонньо розвиненою особистістю, аби легко адаптуватись у сьогоднішньому житті. Нехай КНИГА завжди залишається нашим добрим і вірним другом!
Переглядів: 163 | Додав: kypchakolga | Дата: 13.10.2021 | Коментарі (0)


     Сьогодні у Ярмолинецькій центральній бібліотеці був чудовий день. А чудовий він тому, що нас очікувала незвичайна зустріч! Ми радіємо з того, що список почесних гостей нашого невеличкого міста, нашої вітальні, до якої завжди спішать небайдужі до українського слова люди, поповнилося ще одним відомим та цікавим іменем. У нас була творча зустріч з Юрієм Даценком «Відсотків 70 реальності». Ведуча заходу Світлана Денисюк коротко розповіла про письменника. Юрій - представник молодого покоління українських письменників, автор трьох романів в стилі ретро–детективів з елементами містики, фантастики, трилеру. Між тим він реконструктор середньовіччя, мандрівник, байкер, краєзнавець, філолог, а також автор проєкту “Незнана Україна”.
Юрій Даценко полюбляє подорожувати Україною, адже вважає, що за гарними краєвидами та цікавими місцями не потрібно їхати далеко, бо вони поряд з нами, на нашій землі. А щоб не забувати про місця, які відвідував – купує собі там маленькі сувеніри – туристичні марки, яких назбирали вже багато! І ось побувавши у с. Сутківці Юрій та Катерина Даценки вирішили також створити нову Туристичну марку із Покровською церквою в Сутківцях, але потрібні були кошти. Як збирали гроші для марки Юра та Катя – можна було відслідкувати у соціальних мережах, і на центральну вулицю міста Хмельницького Юрій не побоявся вийти, розповідаючи перехожим про свою ініціативу, тому необхідну суму зібрали дуже швидко. 13 вересня 2016 року були виготовлені ескізи марки, а вже 30 жовтня – презентували її у Сутковецькій Свято-Покровській церкві. Працівники бібліотеки підготували короткий відео сюжет про створення туристичної марки.
У творчому доробку Юрія Даценка детективи з елементами фантастики, пригод і жахів, написані на реальних історичних подіях, які читаєш і ніби ходиш знайомими вулицями Хмельницького, чи Кам’янець-Подільского.
Юрій - автор, який здатен цікаво викласти оповідь, вчасно втаємничивши в ній усе, що має бути втаємничено, щоб потім, у найпотрібніший момент викласти свої козирі перед читачем. Причому, оповідається так, ніби сам читач разом із автором і став першопрохідцем, ніби допомагаючи розкрити факти та сенс оповіді.
     Романи Юрія Даценка виходять друком у видавництві "Клуб сімейного дозвілля", з яким автор співпрацює понад 3 роки. Під час презентації автор демонстрував на екрані світлини із творів.
    У Юрія Даценка видано вже три твори в жанрі ретродетективу, тобто детективу з елементами історичного роману. Вони становлять серію романів про Якова Ровнєра – «Паста для різника», «Книга в камені», «І стало світло…» (заплановано, що серія складатиметься з п’яти книг). Дія першого роману Юрія Даценка «Пастка для різника» відбувається у Проскурові в ХІХ столітті. Автор дуже вдало та ретельно описав у творі саме місто. Для цього, як говорить Юрій Даценко, йому довелося «багато вивчати, шукати, читати і дізнаватися, аби створити досконалий історичний світ, в який читач повірить». Також зізнається, що його завжди захоплювали та приваблювали фотографії старого Проскурова. У «Книзі в камені» головний герой потрапляє до Кам’янця-Подільського, а в третьому романі з серії («І стало світло…») знову повертається до Проскурова. Письменник популяризує українську глибинку - маленькі міста і села, доводячи, що захопливі сюжети трапляються й у провінції. Багато подорожує, тож його романи частково написані "з натури".
Користувачі із захопленням слухали розповідь про книги. По закінченні зустрічі придбали книги з автографом автора.
Переглядів: 245 | Додав: kypchakolga | Дата: 13.10.2021 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів