Четвер, 18.04.2024, 18:35
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2021 » Жовтень » 01
 
 Уже двадцять третій рік поспіль 30 вересня – у день великомучениць Любові, Надії, Віри і матері їх Софії – бібліотечна спільнота України святкує Всеукраїнський день бібліотек. Цього року Ярмолинецька центральна бібліотека із підпорядкованими філіями, долучається до ініціативи Української бібліотечної асоціації відзначити Всеукраїнський день бібліотек у загальнонаціональному масштабі під гаслом «Бібліотека – твоя точка опори».
     В читальній залі Ярмолинецької центральної бібліотеки відбулось бібліо-фольк-паті, який приурочено до Всеукраїнського дня бібліотек. Ведучі заходу Світлана Денисюк та Сніжана Божик розтлумачили, що означає цей вислів:   бібліо - бібліотечне, фольк - народне, українське, а паті -  "розвага" від початку і до кінця.
     Свій професійний день працівники Ярмолинецької центральної бібліотеки святкували разом з людьми, які все життя зберігають диво людського творіння, скарбницю людських знань – книгу.
    На свято завітали  головні спеціалісти відділу культури, туризму та релігії Ярмолинецької селищної ради Сергій Галяс та Олександр Піщур, які завжди розуміють та підтримують бібліотечного працівника та наголосили, що наша професія надзвичайно важлива, адже відкриває шлях до книги – джерела споконвічної мудрості та знань. Вони вручили грамоти Ярмолинецької селищної ради та подарунки від громадської організації «ЗА Конкретні Справи».
 Директорка Ярмолинецької центральної бібліотеки Олена Слободян привітала всіх працівників та гостей, побажала колегам успіхів у роботі, творчої наснаги, міцного здоров’я, сімейного затишку, взаєморозуміння, нових творчих успіхів у нашій благородній просвітницькій справі.
   Змінюється суспільство – змінюються і форми роботи бібліотек. Незмінною залишається лиш атмосфера спокою і гармонії, що панувала у бібліотечній залі.
   У подарунок від бібліотек-філій для всіх присутніх звучали пісні у виконанні Ганни Арбузової з с. Кадиївка, Діани Глушко з с. Шарівка та нашої колеги Любов Люховець з с. Пасічна. Запальний танець продемонстрували користувачі бібліотеки-клубу с. Антонівці Анастасія Тімаашкова, Олександра Бохняк, Іванка Бохняк та Ангеліна Магеровська.
    Всяке свято – це завжди багато щирих, вірних друзів, це теплі слова вітань. Не виняток і бібліотечні працівники, яких привітали друзі.
    Однією із таких є депутатка Ярмолинецької селищної ради, голова благодійної організації «Волонтери Ярмолинеччини» Наталія Беренда, яка подякувала за активну співпрацю, багаторічну волонтерську діяльність та кожному бібліотекарю вручила чарівні квіти - жоржини.  Подарувавши  книги, пані Наталія розпочала акцію «Подаруй бібліотеці україномовну книгу».
    Велику вдячність хочеться висловити депутатам Ярмолинецької селищної ради від партії «Європейська солідарність», а саме: Василю Андрушку, Валерію Трачу та Ігорю Баліцькому за подарунок – мікрохвильовку.
  Колектив Ярмолинецького центру, культури та дозвілля завжди приходять на допомогу у будь-яких ситуаціях. Завітавши на свято, директор закладу Вадим Загранюк побажав активної співпраці, взаємодопомоги та порозуміння.
  З теплими словами привітань та власними віршами  завітала членкиня  ВТС «Конгрес літераторів України» літературного клубу «Автограф» - Жанна Олійник.
  І звичайно ж, завдяки нашій співпраці з громадсько–політичним тижневиком «Вперед», де постійно розміщуюються матеріали, що висвітлюють наші бібліотеки для мешканців нашої громади. Тому, завітавши на «Бібліо-фольк-паті»   директорка  місцевого періодичного видання Алла Гуменюк побажала хранителям книг активної співпраці та звичайно ж, міцного здоров’я.
   На  святі нас чекали багато сюрпризів. Як же без них? Один із них це – інсценівка «Заморські гості йдуть до бібліотеки» у виконанні бібліотекарів філій сіл Томашівка та Нове Село Валентини Розгонюк та Надії Ляховської. З теплими словами привітань виступила і бібліотекар бібліотеки – філії с. Буйволівці Оксана Дурняк.
  В книгозбірнях нашої громади працюють самовіддані люди. Всі вони вважають свою професію не просто роботою, а своєю місією на землі, покликанням своєї душі. Це люди, які допомагають творити свято, цим дихають і живуть. І ось про таких людей працівники Ярмолинецької центральної бібліотеки створили відеоролик «Цікаві моменти з життя бібліотекарів».
    Колеги-бібліотекарі із задоволенням спілкувались, ділилися враженнями та професійним досвідом. Кожен працівник бібліотечної ниви відчував себе іменинником. І сьогодні, попри розвиток інформаційних технологій, працю бібліотекаря можна назвати благородною, потрібною людям, адже вміло підібрана книга спонукає людей на хороші справи, вчинки, будить любов до прекрасного, до творчих пошуків, пробуджує потяг до знань.
Переглядів: 273 | Додав: kypchakolga | Дата: 01.10.2021 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів