П`ятниця, 19.04.2024, 14:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2020 » Лютий » 10

    Ярмолинецька центральна районна бібліотека проводить багато цікавих заходів, що популяризують українську книгу та читання. Традиційними є зустрічі та презентації нових видань місцевих авторів.

        7 лютого в приміщені читального залу Ярмолинецької центральної районної бібліотеки відбулася презентація нової книги «Це лиш мої слова і лиш мої думки» місцевої поетеси Катерини Бучуляк. Це четверта книга нашої талановитої землячки. Ця подія майже співпала з ювілейним днем народження авторки.

         Бучуляк Катерина Фадіївна  народилася 31 січня 1955 року в м. Волочиську. Після закінчення школи переїхала у смт. Віньківці. Там у 1974 році в районній газеті «Сільські новини» вперше надрукувала свої вірші.

         Після закінчення школи поступила у Кам’янець-Подільський харчовий технікум, який закінчила 1979 року. Разом з чоловіком доля закинула у військові гарнізони Угорщини та Новосибірська. Завжди була активною, затребуваною, ініціативною. Брала активну участь в художній самодіяльності – співала в армійському ансамблі, писала сценарії для святкових вечорів та дитячих ранків. В 1990 році переїжджає в смт. Ярмолинці, де чоловік у військовому гарнізоні завершив військову службу.

          Катерина Бучуляк друкувала свої поетичні твори у Віньковецькій та Ярмолинецькій районних газетах. Вона чудова господиня, любляча мати, турботлива бабуся і прабабуся.

      З  2006 року Катерина Фадіївна стала членом Ярмолинецького літературного клубу «Автограф», що діє при районній бібліотеці, де постійно спілкуючись з літераторами та поетами Поділля відшліфувала своє поетичне слово до високого рівня.  ЇЇ вірші ніжні, ліричні, з якимось щемливим сумом за минулими літами, батьківською хатою, за рідною Україною.

       З 2008 року вона стала членом ВТС «Конгрес літераторів України», де її творчість високо оцінили такі видатні подільські поети, як Володимир Касакович, Володимир Ярчук, Михайло Цимбалюк та ін. З тих пір в кожному альманаху «Медобори», який є обласним осередком Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» друкуються твори Катерини Бучуляк.

     Під час презентації для всіх присутніх демонструвались фото з архіву Катерини Бучуляк та архіву Ярмолинецької центральної районної бібліотеки.

    Привітати Катерину Фадіївну прийшли творчі особистості краю, члени ВТС «Конгрес літераторів України», а саме: Корицька Галина Василівна, Мазур Наталя Павлівна, Спірякіна Віра Петрівна, Ластовська Валентина Володимирівна, Чевелюк Микола Вікторович, Говорун Валентин Давидович, Рикун Василь Федорович, Шостацький Микола Григорович, Шкапій Степан Михайлович, члени літературного клубу «Автограф», які читали вірші авторки та висловлювали теплі вітання в її адресу.

     В житті кожної людини є найсвятіше  - це її родина. З привітальним словом до своєї матусі звернулись: донька Олена та невістка Олександра, які побажали їй багато сонячних днів, світла, тепла, радості.
   Серед гостей заходу були присутні  заступник голови районної ради Ігор  Михайлович Баліцький, який висловив слова вдячності Катерині Фадіївні за її поетичний талант та побажав, щоб завжди і всюди до неї була прихильна муза творчості.
    Начальник відділу культури райдержадміністрації Євген Едуардович Гжегожевський побажав поетесі незрадливої фортуни, незгасимої енергії, здійснення творчих задумів і сподівань і виконав пісню «Моногая літа».

     На творчому вечорі панувала тепла та емоційна атмосфера, між виступами гостей свята звучали пісні у виконанні ансамблю «Соколи» Ярмолинецького агропромислового центру професійної освіти, керівник Олег Гуменюк. Море позитивних емоцій викликав виступ учня Ярмолинецького агропромислового центру професійної освіти Максима Чайки.

     Директор Ярмолинецької централізованої бібліотечної системи Олена Слободян побажала поетесі не зупинятись на досягнутому, і підкорювати нові вершини творчості, подякувала автору за подарунок – книгу.

    Ведуча заходу Людмила Курянік привітала поетесу з днем народження нової книги та ювілейним днем народження авторки, побажала Катерині Фадіївні міцного здоров’я, цікавих зустрічей з читачами і творчого натхнення.

     По завершенню творчого вечора Катерна Бучуляк висловила подяку всім гостям свята, спільні пам’ятні фото зробили члени родини авторки та всі присутні.

Переглядів: 684 | Додав: kypchakolga | Дата: 10.02.2020 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів