П`ятниця, 29.03.2024, 09:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

3 березня Всесвітній день письменника 4 березня 75 років від дня народження Володимира Івасюка, українського поета та композитора 9 березня 150 років з дня народження Софії Левицької - української художниці-емігрантки; 9 березня 210 років від дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника,мислителя 21 березня Всесвітній день поезії

Головна » 2023 » Березень » 28 » Всеукраїнський тиждень дитячого читання
09:56
Всеукраїнський тиждень дитячого читання
   
    Щороку, наприкінці березня, у бібліотеках України для дітей проходить
Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Цей захід сприяє розширенню літературного кругозору читачів, формуванню культури читання, адже книга творить Людину, допомагає у навчанні, робить наше життя змістовним.

    23 березня у читальній залі центральної бібліотеки відбулося свято з нагоди відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання «Діти єднають Україну».
    На захід завітали шановні гості заступник директора обласної бібліотеки для дітей ім.Т.Г.Шевченка Лифар Оксана Петрівна, письменник, член національної спілки письменників України, член національної спілки журналістів України, голова обласного об’єднання товариства «Просвіта» Міхалевський Віталій Цезарійович, поетеса з Луганщини, яка тимчасово проживає у нашій громаді, членкиня Хмельницького осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», членкиня літературного клубу «Автограф» Міхайлова Наталія Олександрівна.
  Оксана Петрівна та Віталій Цезарійович привітали усіх присутніх із найбільшим книжковим святом року та подарували паперові та аудіокниги для користувачів дитячих бібліотек громади.
   Директорка бібліотеки Олена Слободян теж привітала присутніх з відкриттям Всеукраїнського тижня дитячого читання. Вона також вручила дипломи та подарунки учасникам першого туру II Всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків «Майбутнє планети у наших руках», роботи яких було направлено для участі у другому турі до Хмельницької обласної дитячої бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка. Дипломи отримали: Адамов Олександр, Гуменна Поліна, Тарасова Марія та Франкова Олеся.
    Ведучі дитячих свят — титульна сторінка будь-якого заходу. Тому ця робота є дуже важливою та відповідальною. Ведучому дуже важливо поєднати усіх гостей між собою, створивши святкову атмосферу. У нас були кращі ведучі Світлана Дячук та Артем Мельничук. Дякуємо їм за змістовно проведений захід.
Активну участь у святі прийняли учні 3-в класу ЗЗСО №1 з вчителькою Хоптяр Юлією Станіславівною.
    Особливістю заходу стала легенда про Україну та українську пісню. Дівчину-Україну, яка звернулася по допомогу до Господа у зв’язку зі стражданнями, що терпить земля її від «пролитої крові й пожеж» зобразила Коцюба_Маряна. Всевишнього, який надає допомогу всім, хто її потребує; возвеличення пісні як неоціненного дару виконав Войцехівський Артем. А саму легенду розповів Загранюк Микита.
   Свято доповнювали виступи вихованців Ярмолинецької дитячої школи мистецтв, зокрема, дитячий танцювальний колектив «Калинове намисто» який подарував чудовий настрій маленьким любителям книг.
   Сотню років тому пісню «Ой, у лузі червона калина» співали січові стрільці, і вона стала неофіційним гімном легіону УСС. Тепер, під час безжальної війни росії проти України ця пісня знову зазвучала, але з новою силою. А виконанні її на акустичних гітарах ще більше заворожує. Дякуємо ансамблю гітаристів Семену Небожинському і Семену Тимченку за чудове виконання пісні.
   Іван Дідула майстерно виконав на баяні композицію «За Україну»,а вокалістки Ангеліна Андрушко та Анастасія Починок своїм неперевершиним співом створили особливу атмосферу.
  До свята було оформлено книжкову виставку "З книгою до ПЕРЕМОГИ" , а також виставку картин та малюнків учнів дитячої школи мистецтв під керівництвом досвідченого викладача Остапчук Наталії Олександрівни.
Наприкінці, на згадку про свято, діткам подарували оригінально виконані закладки із правилами поводження з книгами та роздали буклети з програмою щоденних заходів до тижня дитячого читання.
   Щиро дякуємо усім причетним до організації та проведення свята. Зичимо міцного здоров’я та мирного неба!
   А ще – запрошуємо усіх наших читайликів до дитячої книгозбірні, щоб поринути у неймовірний книжковий світ! Чекаємо!
Переглядів: 119 | Додав: kypchakolga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів