Вівторок, 23.04.2024, 20:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2022 » Жовтень » 25 » Творчий вечір Людмили Охріменко
13:15
Творчий вечір Людмили Охріменко

  У Ярмолинецькій центральній бібліотеці відбулася презентація воєнного роману харківської письменниці Людмили Охріменко "Оскар".«Оскар» – це позивний українського розвідника, про чию долю оповідає книга. Гострий та напружений сюжет книги і не менш гостросюжетна історія написання роману. Твір отримав відзнаку на Міжнародному літературному конкурсі "Коронація слова – 2021" як найкращий роман на воєнну тематику. Письменниця розповіла,  що в основі твору – історія українського розвідника, який потрапляє в полон на початку 2015 року. "З цього полону він вибирається самостійно. Росіяни хижі, ниці. Вони не мають Бога в душі. І вони не люди. Цю думку мій герой висловив ще 2020 року. По-друге, його думка, яку я хотіла донести в романі, – цих ворогів і цих нелюдів можна перемогти".  Людмила Охріменко з 2014 року волонтерить. Їздила в Донецьку та Луганську області, щоб розвозити допомогу цивільним і військовим. Вторгнення російських військ на територію України та окупація Криму, в якому вона прожила 10 років, змусили її писати про війну. Також письменниця ознайомила присутніх на зустрічі зі своїми творами - «Пригоди мухи в окропі на окупованій території», «Пригоди дорослого Буратіни жіночої статі», «Легка поведінка» і «Волонтерські історії».
  Пані Людмила з Харкова, тимчасово проживає в Івано-Франківську. За плечима рідний дім та звичний ландшафт, улюблена робота, назавжди розімкнуте коло знайомих і друзів. Є життя до війни і після. Війна перемолола все життя, змінила професії.  Пані Людмила має три вищі гуманітарні освіти. У  Івано-Франківську  родина почувається комфортно, позаду - труднощі, які відчувають майже усі хто вимушено покину свої домівки. Як говорить сама авторка, вона не шукає сюжетів у книжках і не позичає їх в когось. Її сюжети – саме життя у його проявах: у злетах і падіннях, почуттях і відчуттях, подіях і надіях на краще.
  Осіннє убранство зали гармонувало із сонячним настроєм природи за вікном. Так само сонячним був і настрій зустрічі – хоча йшлося про воєнну прозу. Родзинкою заходу стала композиція  про волю та сміливість українського народу, які неможливо знищити -  пісня «У мене немає дому» у виконанні учениці Шарівської дитячої музичної школи Аріни Гжегожевської. На презентацію також завітала колега по перу пані Людмили та поетеса, яка також змушена була покинути звичне місце проживання, звичне своє життя -  Наталія Міхайлова. Зворушливими були слова вітання на адресу авторки, адже обоє вони мають багато спільного.        Місцевий поет Валентин Мазур присвятив власний вірш пані Людмилі, який був написаний під час презентації книги «Оскар». Директорка Ярмолинецької центральної бібліотеки Олена Слободян разом із побажаннями здоров’я й творчого запалу вручила Людмилі Охріменко невеличкий сувенір. Захід пройшов у дуже теплій і затишній атмосфері. Ми щиро радіємо такій зустрічі і з нетерпінням чекаємо на презентацію нових книг.
  Всі присутні бажали письменниці довголіття, нових творчих здобутків, щоб муза надихала авторку на нові творіння.                                                                                         

  Дякуємо авторці за теплу зустріч , цікаве спілкування та подаровані книги яким поповнилася літературна поличка бібліотеки.
Переглядів: 259 | Додав: kypchakolga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Жовтень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів