П`ятниця, 29.03.2024, 09:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

3 березня Всесвітній день письменника 4 березня 75 років від дня народження Володимира Івасюка, українського поета та композитора 9 березня 150 років з дня народження Софії Левицької - української художниці-емігрантки; 9 березня 210 років від дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника,мислителя 21 березня Всесвітній день поезії

Головна » 2023 » Квітень » 12 » Поезія врятує світ
13:27
Поезія врятує світ
  
   Ярмолинецька центральна бібліотека проводить багато цікавих заходів, що популяризують українську книгу та читання. Традиційними є зустрічі та презентації нових видань місцевих авторів.

    11 квітня в Ярмолинецькій центральній бібліотеці звучало поетичне слово нашого земляка, поета Валентина Мазура. 2 квітня Валентин Васильович відзначив своє 70-річчя, і захід «Поезія врятує світ» приурочили до цього світлого ювілею, де було презентовано чергову збірку віршів «Ангели нездолання».  Ця подія майже співпала з ювілейним днем народження автора.
     Народився  поет 2 квітня в селищі міського типу Віньківці на Хмельниччині.  Після закінчення середньої школи навчався в Кам’янець-Подільському сільськогосподарському  інституті. По закінченні агрономічного факультету, був призваний на службу до армійських лав.
          Лідерські риси характеру плюс відповідна освіта прокладали стежки до керівних посад, на яких працював Валентин Васильович, як на державній службі, так і у бізнесових структурах.
         Так,  з 1991 року по 2002 працює заступником генерального директора виробничо-торговельної фірми «Алса», генеральним директором підприємства «Українська цукрова компанія Вест ЛТД», заступником директора ВКП «Явір – Транс».
         З 2000 по 2003 рік заочно навчається у Київській Міжрегіональній Академії управління персоналом на факультеті правознавства.
         З 2002 року – президент паливно - енергетичного концерну «Русь», м. Хмельницький.
        У 2005 році його призначають головою Ярмолинецької районної державної адміністрації, через рік обирається на посаду голови районної ради.
         Протягом всього життя Валентин Васильович був закоханий в поезію. Вірші почав писати ще у школі. Не розлучався з пером і в сільськогосподарському інституті та на службі в армії.
         Його вірші друкувались у газетах «Сільські вісті», «Шкільний світ», «Вперед».
         Валентин Васильович член Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України з 2008 року, а також є постійним членом літературного клубу «Автограф», який багато років діє при Ярмолинецькій центральній бібліотеці.
          У 1994 році  видав «нагора» першу поетичну збірку «Повінь душі», яка припала до душі читачам. Через два роки благословилась книжка «Зоряний оберіг», а  у 2002 році читачі ознайомились з третьою збіркою «На зустріч сонцю».
         Великого резонансу набула книга Валентина Васильовича  «Ми Українці», зокрема своїм філософським трактуванням життя. У 2010 році вийшла в світ п’ята книга автора - «Безмірність». А через три роки  автор порадував любителів поезії новою книгою  «Заради жінки», яка сповнена лірикою та чуттєвими творами.
         У 2017 році Валентин Васильович випустив у світ всьому книжку «Мальви Української душі», що є ще одним штрихом нашої пам’яті і намагань в єдності утвердити все краще з попередніх поколінь національних витязів. Цю книгу автор присвятив пам’яті справжнього українця, Володимира Сусляка, та всіх тих, хто пішов у вічність, пронісши у серці безмірну любов до України.
        У 2020 році світ побачила нова збірка Валентина Мазура «Тільки любов». Окрім того він є співавтором багатьох літературних збірників  та альманахів.   
    Привітати Валентина Васильовича прийшли творчі особистості краю, члени ВТС «Конгрес літераторів України», а саме: Володимир Захар’єв, Галина Корицька, Микола Чевелюк, Микола Думний; режисер, журналіст, громадський діяч – Василь Гринчук; командир Хмельницького полку військово-цивільної спілки «Бойове братерство України» Петро Тарасюк та член цієї ж спілки Борис Лис; члени літературного клубу «Автограф»: Жанна Олійник, Микола Швець, Наталя Міхайлова, Ярослава Слободян, Галина Колотило, Петро Добрянський, Яніна Дзівановька, які читали вірші приурочені поету та висловлювали теплі вітання в його адресу.
   Серед гостей заходу були присутні  голова ради організації ветеранів Ярмолинецької селищної ради Петро Коцюба, товариш Микола Щербатюк, сусіди Світлана Труняк та Сніжана Божик, які висловили слова вдячності пану Валентину за його поетичний талант та побажали, щоб завжди і всюди до нього була прихильна муза творчості.
 На творчому вечорі панувала тепла та емоційна атмосфера, між виступами гостей свята звучали музичні твори у виконанні вихованки Ярмолинецької школи мистецтв Каріни Білодід (керівник Тетяна Мацкул) та пісні на вірші Валентина Мазура, які неперевершено виконав Василь Гринчук.
  Директор Ярмолинецької центральної бібліотеки Олена Слободян побажала поету не зупинятись на досягнутому, і підкорювати нові вершини творчості, подарувала від колективу подарунок.
    Ведуча заходу Світлана Денисюк привітала поета з ювілеєм та днем народження нової книги, побажала Валенину Васильовичу міцного здоров’я, цікавих зустрічей з читачами і творчого натхнення.
     По завершенню творчого вечора пан Валентин розповів про свої творчі задуми та  висловив подяку всім гостям свята. На згадку про теплу зустріч всі присутні зробили пам’ятні світлини.
Переглядів: 193 | Додав: kypchakolga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Квітень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів