Середа, 24.04.2024, 21:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2017 » Березень » 16 » Підлітковий суїцид : причини і наслідки
12:52
Підлітковий суїцид : причини і наслідки


Сьогодні все більша кількість комп’ютерів підключається до всесвітньої мережі Інтернет.

Все більша кількість дітей одержує можливість роботи в мережі, адже Інтернет – дуже потужний ресурс, який значно полегшує життя людини та відкриває майже необмежені можливості для самореалізації  та саморозвитку юної особистості, спілкування, навчання, дозвілля.

Інтернет перестав бути просто системою збереження і передачі інформації. Ми одержали новий простір, новий прошарок повсякденної реальності, цілий особливий світ. І цей новий світ почали заселяти підлітки.

Вже багато місяців поспіль у мережі Інтернет обговорюють підліткову гру «Синій кит», «Тихий дім», «Море китів», «Розбуди мене о 4:20». У смертельної гри багато назв, але результат завжди однаковий – закінчене життя і зламані горем батьки, які не розуміють, що ж змусило дитину звести рахунки з життям. В зв’язку з цією проблемою центральна районна бібліотека разом із дирекцією Державного навчального закладу «Ярмолинецький агропромисловий центр професійної освіти» провели тематично - профілактичний захід «Вбережімо дітей!».

На захід були запрошені працівники правоохоронних органів: виконуючий обов’язки начальника сектору превенції Ярмолинецького відділу поліції капітан поліції Шедловський Ярослав Миколайович та інспектор ювенальної превенції лейтенант поліції Опрун Андрій В’ячеславович .

Розпочав нашу зустріч директор Державного навчального закладу «Ярмолинецький агропромисловий центр професійної освіти» Мельник Василь Михайлович, який закликав дітей серйозно ставитися до цієї проблеми , свою енергію спрямовувати на культурний відпочинок, навчання, на відвідування гуртків які діють при навчальному закладі, а не витрачати свій час на безглузді вчинки.

Ведучі заходу Світлана Денисюк та Людмила Курятнік проінформували підлітків про ту небезпеку, яку можуть вони заподіяти, прийнявши участь в таких «іграх смерті».  Працівники поліції в спою чергу розповіли та застерегли дітей  від суїцидних намірів та заборонених ігор в соц. мережах.

Окрім цього, підлітки почали долучатися до небезпечної гри «Зникни на 24 години», суть якої полягає в тому,  що підліток повинен піти з дому та не давати про себе знати впродовж доби, у наслідок чого в силу свого вікового розвитку можуть стати жертвами злочинів або ж бути втягнутими в злочинну діяльність, а також отримати тілесні ушкодження, несумісні з життям.

По цій темі працівниками районної бібліотеки було оформлено виставку -застереження  «Підлітковий суїцид: причини і наслідки» та продемонстровано відеоролики  «Я НЕ ХОЧУ ЖИТИ! МЕНЕ ВСЕ ДІСТАЛО! (Соціальний ролик проти суїциду підлітків)» та «Чому я граю в синій кит.  Моя жахлива історія». На завершення заходу учням було роздано флаєри  «Синій кит» або як підлітків штовхають на самогубство.

Переглядів: 730 | Додав: jorashelter | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів