Субота, 27.04.2024, 05:02
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2017 » Березень » 31


30 березня 2017 року на базі Ярмолинецької ЦРБ пройшов районний семінар-тренінг «Бібліотеки: потенційні можливості та основні завдання». Із доповіддю «Про підсумки роботи закладів культури за І квартал 2017 року» виступив начальник відділу культури  райдержадміністрації Гжегожевський Є.Е. Головний спеціаліст відділу культури Дереш З.А. ознайомила із наказами відділу культури «За чисте довкілля», «Про посилення пожежної безпеки на об’єктах культури в весняно – літній період» та із 12 Всеукраїнська благодійна акцією «Серце до серця», яка стартувала 9 березня по 9 квітня під гаслом – «Я хочу бачити життя!». Акція "Серце до серця" присвячена збору коштів на потреби дітей з вадами зору на Хмельниччині - діагностика та профілактика косоокості. Працівники бібліотек не стали осторонь та долучиль до цієї акції.

   Т.в.о. директора Ярмолинецької ЦБС Слободян О.Л. виступила із доповіддю «Основні напрями роботи бібліотек на 2017 рік» та провела консультації «Відзначення в Україні 500-річчя Реформації» та «Реалізація «Стратегії подолання бідності» у 2017 році». «Підсумки районного конкурсу «Найкращий читач - 2017»  - підвела Черевуля А.Л., заст.. директора по роботі з дітьми. Годину корисних порад «Робота сільських бібліотекарів з ЦРІ» провела Москаленко В. М. – головний бібліограф-краєзнавець.  

«Очищення книжкового фонду»  - тема виступу Гриб Л.М.- провідного бібліотекар відділу УФКФК. Працівники Ярмолинецького РС ГУ ДСНС України в Хмельницькій області довели присутнім основні вимоги правил пожежної безпеки, та розповіли про стенди та куточки, які мають бути розміщені в бібліотеках. На семінарі було проведено анкетування «Краща книга Хмельниччини -2016». Працівники Ярмолинецька ЦРБ Денисюк С.О. та Курятнік Л.М. провели презентацію виставок інсталяцій «Японія – країна сонця» (до Року Японії в Україні) та «Гортаючи сторінки історії: українська революція 1917-1920 років»  (до 100-річчя української революції 1917-1920 років). Закінчився методичний день спілкуванням, під час якого бібліотечні фахівці мали змогу обмінятися думками, досвідом та обговорити важливі завдання щодо подальшої діяльності бібліотек району
Переглядів: 546 | Додав: jorashelter | Дата: 31.03.2017 | Коментарі (0)


З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності, тисячолітньої історії державотворення нашого народу Президент України поголосив 2017 рік Роком Української революції 1917 -1921 років.

У нашій бібліотеці представлена виставка бібліотечних матеріалів до 100-річчя Української революції.

Поштовхом до початку Української революції стала Лютнева революція в Російській імперії 8 березня (23 лютого) 1917 року. В Україні була заснована Українська Центральна Рада (УЦР), що очолила національно-демократичну революцію. УЦР було обрано М.Грушевського Урешті-решт українська революція зазнала поразки, але, незважаючи на це, зіграла надзвичайно важливу роль в процесі націотворення і відтворила традицію української державності.

В Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці бібліотекарі  Денисюк Світлана та Курятник Людмила представили виставку до 100-річчя революції «Гортаючи сторінки історії: українська революція 1917-1921 рр.» На виставці представлені праці дослідників, присвячені висвітленню історії України періоду 1917-1921 років, зокрема лідерів української революції: М. Грушевського, В. Винниченка, С. Петлюри та ін., а також твори письменників доби Розстріляного відродження, які творили в післяреволюційний час - 20-30 роки XX століття - і були знищені тоталітарним режимом. Чимало тем їхніх творів навіяні саме революцією 1917-1921 років, відтак допомагають сучасному читачеві глибше пізнати історію нашої держави та відчути дух того часу. Також на виставці представлені фотоальбоми з світлинами революційної доби 1917-1921 рр.

Переглядів: 425 | Додав: jorashelter | Дата: 31.03.2017 | Коментарі (0)


2017 рік оголошено роком Японії в Україні.  Незалежна Україна має відносини з  багатьма країнами.  Усе більше прямих контактів встановлюється з країнами Європи, Америки  та іншими країнами. Екологічний розвиток приводить до утворення сотень  спільних підприємств в багатьох містах і містечках України. І Японія не  виняток.  Останнім часом Японія є одним з найкрупніших іноземних  інвесторів в Україні. Рішення про проведення року Японії в Україні  направлено на укріплення стосунків між державами та зміцнення стосунків у  економічному та політичному секторі.  Така позиція України призведе до збільшення кількості візитів  представників Японії в нашій країні та збільшення іноземних інвестицій в економіку , та зможе так чи інакше запевнити японців в повазі українців до їх  держави.  Рішення про оголошення цього річ роком Японії в  Україні ухвалене також з метою сприяння вивченню історії Японії, розширення доступу українців до світових можливостей.  Кожна людина, яка вирушає за кордон, повинна бути здатна  спілкуватися без перекладачів. Стає модно й популярно володіти не тільки  англійською мовою, а також і незвичними для нас мовами: китайською,  японською та корейською. Разом із вивченням мови ми заглиблюємось в  історію, географію, культуру традиції, у світогляд інших країн, народів.  Зараз багато людей у світі вивчають японську мову. В Україні теж біля 120  центрів вивчення японської мови.  Неможливо точно визначити, коли в Україні вперше з'явилися відомості про Японію. Принаймні у XVIII ст. вони вже були. Та чи добре ми  знаємо історію, культуру та звичаї цієї держави? В зв’язку з проголошенням 2017 року Роком Японії в Україні бібліотекарі Ярмолинецької центральної районної бібліотеки Світлана Денисюк та Людмила Курятнік провели презентацію інтерактивної виставки  «Японія - країна сонця»,де ознайомили присутніх з традиціями,звичаями та державними святами Японії. Також презентували книги японських авторів. Великої уваги заслуговують книги відомого автора,Лауреата Нобелівської премії Ясунарі Кавабата і його твори «Стугін гори», «Танцівниці» та ін.. Не менш відомий письменник Харукі Муракамі і його відомі твори «1Q84»,»Погоня за вівцею». Бібліотекар 1 категорії Людмила Курятнік ознайомила присутніх із знаменитим японським письменником,чиїми творами захоплюються читачі в усьому світі Рюноске Акутагава. До речі,  новелу «Паутинка» цього письменника вивчають і у наших школах. Ведучі заходу розповіли про Сакуру -  національну рослину Японії,про мистецтво бонсай,про чайну церемонію. Бібліотекарі наголосили,що Японія – це країна, яка зуміла стати однією з найбільш розвинених країн  світу, не втрачаючи при цьому своїх традицій. Вона зберегла своє власне  обличчя і навіть примусила інші країни звернутися до її досягнень,  перейняти часточки її культурної спадщини. Нам є чому повчитися.  Протягом 2017 року наша книгозбірня проводитиме різні заходи  про країну ранкового  Сонця, країну дивовижну  та екзотичну. На  вас чекають цікаві та різноманітні подорожі.
Переглядів: 673 | Додав: jorashelter | Дата: 31.03.2017 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів