П`ятниця, 19.04.2024, 14:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2015 » Листопад » 3 » «Добром та любов’ю наповнене життя»
15:52
«Добром та любов’ю наповнене життя»
В Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці пройшов творчий вечір, присвячений 75 -річчю відомого подільського поета, нашого земляка  Миколи Коваля. Родом Микола Іванович з с. Боднарівка Ярмолинецького району і, як казав поет «Вдячний долі за те, що саме в Боднарівці народився. Милішого краю не бачив. Щиріших друзів не стрічав…» Червоною ниткою через його 16 поетичних збірок проходить мотив вірності всьому рідному, близькому серцю  - селу, краю, народу.  Перші проби пера розпочались в дивізійній газеті «Советская гвардия», спецкором якої був наш земляк. Вони увійшли до збірок «От серця землі» та «Слиток слизи». Потім видавались збірки «Полин», «Прийшла кохана», «Ідуть ветерани», «Всі ми діти війни», «Іванів день», оповідання для дітей «Понька та Голубка». Остання збірка вийшла у цьому році «Спалах крові» і проникнута спогадами про важке минуле, про сучасне, Майдан і щирою повагою до генія Шевченка… Деякі вірші покладені на музику,  стала відомою і пісня «Ода короваю», слова до якої написав М.Коваль.
 Стільки гостей одночасно давно не бачила наша книгозбірня: всі бажали поздоровити нашого шановного ювіляра. Вітання звучали від бібліотечних працівників, які підготували книжкову виставку, стенд, вітальний буклет,  відеофільм про зустрічі в клубі «Автограф», постійним членом якого  вже десять років є Микола Іванович. Зворушливо звучали вірші поета у виконанні всіх бібліотекарів. Музичні вітання прозвучали від працівників центру дозвілля і молоді, хору ветеранів праці «Журавка», гурту «Надвечірря» бібліотек сіл Скаржинці і Антонівці., завідуючої клубом с. Боднарівка Л.Зубко.Гарні слова сказала Іванна Білик, яка допомогла поету у виданні останньої збірки. Члени клубу «Автограф» присвятили своєму другу поезії,начальник відділу культури виконав пісню «Ода короваю», музику до якої написали брати Гжегожевські. Всі присутні отримали в подарунок останню збірку «Спалах крові» з автографом поета.
 У слові Миколи Івановича звучить невичерпний оптимізм та віра в краще майбутнє. Всім присутнім поет  подарував свою щиру посмішку та гарний настрій.

 
Переглядів: 822 | Додав: Tosha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів