Вівторок, 23.04.2024, 19:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2015 » Листопад » 23
Суцільний позитив отримали поети Ярмолинеччини! До нас завітали літератори з м. Хмельницького, м. Дунаївці, словом, зібрались разом костяк Хмельницького відділення ВТС «Конгрес літераторів України» під керівництвом В .А .Захар’єва. Думайте що бажаєте, але ми, ярмолинчани, впевнені, що «наш Конгрес» пішов від нас! У його джерел стояли автографці В. Сусляк, М. Швець, В. Мазур, К. Бучуляк, Ж. Олійник, Л. Колодій, М. Цимбалюк… всього в першому випуску «Медоборів» наших була більшість, аж 13! І ось вже вийшли на гора 10 випусків альманаху, з цього приводу й зібрались. Згадали тих, що вже не з нами В. Касаковича, В .Сусляка, М. Горобця… Читали поезії, слухали оповідання, жартували, згадували минуле, будували плани на майбутнє… Раді були бачити тих хто бував у нас вже: Й. Осецького, І. Михайловського, М. Цимбалюка. Були раді знайомству з В. Говоруном, Г. Корицькой, Н. Мазур, М. Шеверногою, яки подарували нам незабутні хвилини зустрічі з справжньою поезією. Дуже талановиті, потужні, цікаві та креативні ці «конгресмени»! В.А.Захар’єв автор книг поезій,  наукових монографій з історії Марховецької держави. Різнобічна та харизматична людина Й. П.  Осецький , який пише вірші, гумор, серйозно займається топонімікою та історією назв населених пунктів України.  І.А.Михайловський пише вірші і видав книгу оповідань, М.П.Цимбалюк колись працював в районної газеті «Вперед», автор багатьох збірок поезій, його хобі  - краєзнавчий туризм. Читали свої доробки і наші Ярмолинецькі поети. Автографці переповнені емоціями, враженнями, новими знаннями та самими добрими почуттями від цієй зустрічі.
Переглядів: 623 | Додав: Tosha | Дата: 23.11.2015 | Коментарі (0)

За останні два роки бібліотека неодноразово зверталась до теми історії сучасної України, Майдану, подій на Сході нашої країни: проводимо заходи з популяризації літератури по темі, організуємо зустрічі з очевидцями подій.. Ось і 20.11.2015 р. в День Гідності і Свободи в читальному залі Ярмолинецької ЦРБ зібрались учні шкіл, культпрацівники на зустріч з активістами Євромайдану – Олександром Ковалевським, Юрієм Крисюком та Павлом Клінічем.  Всі вони не тільки мужньо вистояли  на Майдані, але й добровольцями пройшли бойовий шлях в зоні АТО. Юрій Крисюк  приніс  на зустріч  атрибути Майдану – залізний щит, яким оборонявся від куль, жилетки з надписом  «Народний народ України», фотосвітлини  зроблені власноруч безпосередньо на Майдані, Єврокалендар, зробив огляд газети «Майдан». Петро Клініч на початок  подій на Майдані працював вчителем у школі, але не залишився байдужим, пішов з народом, оказався у самий критичний момент розстрілу Євромайдану і продемонстрував нам вражаюче відео цих подій. Поділився спогадами Олександр Ковалевський, який розповив не тільки про свій шлях на Майдан, але і про службу  в зоні АТО, про Іловайський котел, де він був поранений. Звучали вірші, пісні у виконанні учнів  V гімназійного класу . До сліз розчулила присутніх Пісня про матір , яку виконали хлопці під гітару. Весь захід, який підготували і вели працівники бібліотеки демонструвались кадри подій Євромайдану. Бібліотекарі організували і презентували книжкову виставку  - інсталяцію «94 дні революції гідності»
 
Переглядів: 579 | Додав: Tosha | Дата: 23.11.2015 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів