Понеділок, 29.04.2024, 08:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2023 » Листопад » 27


Свята бувають різні. Але серед них виділяються ті, що об’єднують у собі вагомі відрізки часу та життя тисяч людей, котрі так чи інакше причетні до ювілейної дати. 100-ліття Ярмолинецької центральної бібліотеки – одна із таких подій.

Отож, 23 листопада (саме цю дату зберігають архівні документи) у просторій залі книгозбірні зібралися усі співробітники та ветерани праці, запрошені, почесні гості. «Свято усіх, хто любить книгу», – так означили захід його ведучі Світлана Денисюк та Лариса Мазій. Які тільки не звучали компліменти того дня на адресу бібліотеки: концентрат спресованого часу, сховище земної мудрості, поєднання тисячоліть людської думки.

Перед самим початком урочистостей линула подяка нашим українським військовим, які боронять рідну землю від московських окупантів, а тих, хто, віддав за Україну життя, всі присутні вшанували хвилиною мовчання.

Сам захід із перших хвилин був сповнений теплом та приємністю зустрічей. Адже не часто доводиться  збиратися разом різним поколінням бібліотекарів, читачів, поціновувачів книги.

Щиро звучали слова вітань від колег – почесних гостей із обласного центру – головної спеціалістки департаменту інформаційної діяльності культури, національностей та релігії Хмельницької ОВА Ніни Власюк, директорки Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки Катерини Чабан, голови Хмельницької обласної організації профспілки працівників культури Миколи Луценка.

Особливо зворушливими були вшанування ветеранів праці – людей, хто десятки років свого життя присвятив бібліотечній справі. Так, 35 років пропрацювала директоркою ЦБС Софія Микитівна Широка. За цей час книгозбірня зробила величезний крок вперед у всіх напрямках життєдіяльності. Естафету поколінь прослідковували на прикладі наступних директорів бібліотечної системи: Валентини Володимирівни Халаменди, Тетяни Михайлівни Кудряшової, Євдокії Федорівни Трачук, Валентини Миколаївни Москаленко, Марини Анатоліївни Гриб.

Ці люди – творчі, активні, усім відомі. Про кожну із цих жінок було сказано багато хороших, достойних слів, а вони, в свою чергу, поділились безцінними спогадами про роки трудової діяльності на теренах бібліотечної ниви.

З величезним інтересом слухали присутні виступ Алли Олексіївни Борецької, яка усе своє життя присвятила роботі у книгозбірні.

Вагомий внесок у розвиток спільної справи здійснили бібліотекарі Євгена Дмитрівна Кухар, Оксана Іванівна Лісовська, Роза Степанівна Бабій, Оксана Миколаївна Величко, Надія Олександрівна Колодій, Володимир Павлович Іжевський, Жанна Григорівна Західняк, Надія Михайлівна Гевал, Ніна Василівна Березюк, Емілія Іванівна Курілова, Євгена Григорівна Ратнікова, Надія Миколаївна Кучерява, Зіна Петрівна Каритун, Надія Федорівна Рак, Раїса Антонівна Міщук та усі, хто присвятив цій, на перший погляд, простій і тихій, а насправді – нелегкій праці своє життя. На превеликий жаль, окремі із згаданих уже залишили цей земний світ.

Калейдоскоп часу оживав того дня яскравими вітаннями та цікавими людьми, які прийшли віддати шану колективу та закладу, який ціле століття сіє зерна знань та мудрості поміж людей. Теплі побажання приймали господарі зали від Ярмолинецької селищної ради, зокрема від заступника Ярмолинецького селищного голови Івана Березовського, начальниці відділу культури, туризму та релігії Ірини Бойко, начальниці відділу економічного розвитку та інвестицій Ірини Драгомерецької.

Поєднані спільними справами, що здійснюються на користь громади, бібліотекарі з усіма культурними та освітніми закладами громади. Отож зі словами вітань прибули на свято представниці Ярмолинецького Будинку дитячої та юнацької творчості – заступниця директора Тетяна Граб та методистка Ірина Шуверткова.

Адресували колегам вітання і місцеві журналісти. Від колективу редакції газети «Вперед» ювілярів вітала директорка Алла Гуменюк.

Плідна праця в літературно-мистецькій діяльності єднає книгозбірню із творчими людьми – письменниками, музикантами, художниками. Свою повагу та шану до праці бібліотек транслювали у виступах письменниця, членкиня НСЖУ та НСПУ, гостя із Хмельницького, наша землячка Альона Радецька, талановита літераторка та мисткиня, яка вимушено покинула рідну Луганщину Наталія Міхайлова, директорка Ярмолинецького ЦКтД Лілія Дембіцька, яка від імені усього колективу зичила колегам процвітання на майбутнє.

У стінах Ярмолинецької бібліотеки працює літературний клуб «Автограф», який об’єднав палких любителів слова. «Автографці» теж завітали на свято із палкими словами віншувань. Поетичні рядки та теплі побажання линули на честь ювілею від Валентина Мазура, Миколи Швеця, Жанни Олійник, Галини Колотило, Катерини Бучуляк.

Про сучасні досягнення та роботу бібліотеки, про людей, котрі сьогодні трудяться, щоб зберегти та примножити усі столітні здобутки говорила у вітальному слові директорка Ярмолинецької центральної бібліотеки Олена Слободян. Олена Леонідівна відзначила внесок у спільну справу фахівців усіх поколінь, щиро подякувала усім, ветеранам галузі та гостям вручила Подяки та сувеніри.

Протягом усього заходу урочистий настрій створювали присутнім патріотичні пісні у виконанні Олега Гуменюка та Максима Чайки, викладачів ДНЗ «Ярмолинецький агропромисловий центр професійної освіти», учениць Шарівської дитячої музичної школи Аріни Гжегожевської та Ілліни Валешної, солістки Ярмолинецької ДШМ Віталіни Гуцал.

Додав оптимізму танцювальний колектив Ярмолинецької ДШМ під керівництвом Анастасії Глуховської.

Окрасою заходу стали відеофільми про сучасне життя книгозбірні, а також відео ролики, присвячені ветеранам праці та тим співробітникам, хто уже із Небес спостерігає за нами.

Згідно давній українській традиції у спільному домі розділяють на усіх і хліб святий. Тому загальне чаювання лише зміцнило корисну працю, віру у Перемогу та додало натхнення для подальших  здобутків та зустрічей.

Хай століття линуть, а наша бібліотека лише збагачується досвідом, мудрістю та буде тією «аптекою для душі», як бачили її тисячоліттями тому наші предки!

                                                           Алла Гуменюк

Переглядів: 52 | Додав: kypchakolga | Дата: 27.11.2023 | Коментарі (0)

   100 років – цифра немала, і протягом цього періоду у бібілотеці було багато змін, подій, зустрічей та перемог. І все це дало змогу вийти на той рівень, на якому вона зараз перебуває: стати сучасною, цікавою та відкритою для суспільства. Бажаємо тримати планку та завжди іти вперед, до своїх цілей!

  Із нагоди ювілею 23 листопада у стінах книгозбірні відбувся великий концерт, який об’єднав усіх, хто творив і продовжує творити історію бібліотеки, а також гостей заходу. Запрошуємо привідкрити завісу і також потрапити на святкування за допомогою фоторепортажу від Віктора Широкого.

Переглядів: 51 | Додав: kypchakolga | Дата: 27.11.2023 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Листопад 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів