Понеділок, 29.04.2024, 04:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2023 » Серпень » 31

Ярмолинецька громада долучилася до Всеукраїнського забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України», який відбувся 29 серпня з нагоди Дня пам’яті захисників України.
Забіг проводиться у селищі Ярмолинці уже вдруге, його організаторами стали відділ культури, туризму та релігії Ярмолинецької селищної ради, Ярмолинецька центральна бібліотека та голова благодійної організації «Волонтер Ярмолинеччини» Наталія Беренда. До реалізації заходу також долучилися Ярмолинецька селищна рада , Центр культури та дозвілля, працівник відділу освіти Ярмолинецької селищної ради Олександр Пищур.
   Серед учасників забігу – жителі громади, працівники культури Ярмолинеччини, військовослужбовці та родичі загиблих: кожен із них мав можливість пробігти за одного із Героїв. Метою заходу є вшанування пам’яті полеглих воїнів та демонстрація вдячності за їхні подвиги. Мати захисника Володимира Дмитрука, який загинув 8 листопада минулого року, дякує усім учасникам забігу та його організаторам: «Про наших Героїв потрібно пам’ятати: вони полягли за те, щоб ми жили».
   Розпочали забіг біля Ярмолинецького ЗЗСО I-III ступенів №1, звідки учасники прямували до площі 600-річчя Ярмолинець, де й відбулися урочистості до Дня пам’яті захисників України.
Поблизу сцени Центру культури та дозвілля розмістили портрети загиблих воїнів нашої громади: таким чином рідні та всі присутні змогли вшанувати пам’ять Героїв.
  Традиційно захід розпочався відомими усім словами національного гімну «Ще не вмерла України і слава, і воля». Ці рядки будуть актуальні до дох пір, доки є ті, хто боронять нашу землю та захищають її незалежність. Вшановуючи загиблих Героїв Ярмолинеччини, усі присутні схилили голови. Ведуча заходу Крістіна Розгонюк зачитала імена захисників, які назавжди залишаються «в строю» та пам’яті українського народу.
  Вшанували пам’ять і загиблого у цей день Героя Ярмолинеччини із Сутковець – Романа Лабаня. 29 серпня на захисника чекав би ювілей: йому мало виповнитися 30 років. Ім’ям Героя названий Сутковецький ЗЗСО I-II ступенів, де свого часу навчався Роман. Згадали також і усіх загиблих у Іловайську воїнів, адже День забігу припав на річницю трагічної події в історії російсько-української війни – Іловайський котел. Рівно 9 років тому, 29 серпня 2014 року, «зелений коридор» для українських військових обернувся пасткою: росіяни відкрили вогонь.
   Усіх воїнів, що виборювали незалежність України і віддали за українську ідею свої життя, вшанували хвилиною мовчання.
   Панахиду за загиблими провів благочинний Ярмолинецького округу ПЦУ отець Миколай Ковалик.
   Із словами вдячності захисникам та захисницям, а також їхнім рідним виступили заступник Ярмолинецького селищного голови Іван Березовський та волонтерка, співорганізаторка забігу Наталія Беренда.
  Поетеса Ярослава Слободян прочитала авторський вірш «Ви знаєте, як липи шелестять…».
   Захід завершився спільним виконанням Гімну України та покладанням квітів до пам’ятних знаків селища.
Також протягом усього заходу можна було долучитися до збору коштів на підтримку ЗСУ.
Анастасія Граб
Переглядів: 60 | Додав: kypchakolga | Дата: 31.08.2023 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Серпень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів