П`ятниця, 19.04.2024, 09:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2021 » Червень » 17
 
Коли прокинулась від сну природа, коли дзвенить в блакиті пташиний спів, теплий літній вітерець приніс до нас свято – ювілей красивої і талановитої жінки, гарної господині, щирої вдачі людини, членкині  Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», членкині літературного клубу «Автограф»,  жительки нашої громади - Жанни Василівни Олійник.  Вона є одна із відоміших літераторів нашого краю, автором пісні «Ярмолинці» та гімну Ярмолинецької центральної бібліотеки, багатьох віршів, які звучать зі сцени, на різних заходах. Поетесу залюбки запрошують на бібліотечні, шкільні, громадські заходи. Вона є однієї з організаторів літературного клубу 
«Автограф» та її активним учасником.

     Народилась Жанна Василівна  8 червня у місті Одеса. Згодом батьки переїхали в мальовниче містечко Ярмолинці. Тут закінчила десятирічку, пізніше - Хмельницький технологічний інститут. Працювала медичним реєстратором у Ярмолинецькій  лікарні та не полишала відшліфовувати своє поетичне слово до високого рівня, а хист до написання поезії проявився ще в шкільні роки.  Сьогодні  Жанна Олійник – авторка збірки «Невигадана історія», співавторка  книг «Хай святиться ім’я твоє» та «Зоряна підкова». Твори ювілярки надруковані у колективних збірках «Щоби не впала Україна на вщент розбиті її коліна», а також у всіх 15-ти випусках літературного альманаху «Медобори».
   З приводу свята у читальній залі  Ярмолинецької  центральної бібліотеки відбувся поетичний вернісаж «Магія пера Жанни Олійник». Тому всі мистецькі сили громади готувались до ювілею поетеси із задоволенням: колеги по перу писали вітальні вірші, працівники бібліотеки оформили цікаву фотозону та організувала виставку публікацій і світлин про життя і творчість пані Жанни.
  Жанну Олійник знають не лише у рідному селищі та громаді, але й на теренах Хмельниччини та інших регіонів, як поетесу, у творах якої поєдналась тонка лірика та міцна громадська позиція, що випливає у рядки то піднесенням, то щемливим сумом.
   На свято завітала Ірина Бойко начальник відділу культури, туризму і релігії, яка висловила слова вдячності ювілярці за її поетичний талант та вручила подяку від імені голови Ярмолинецької селищної ради Андрія Шутяка. В дарунок виконала пісню «Ярмолинецький вальс» на слова Жанни Василівни.
  Привітати виноватицю свята приїхав із міста Хмельницького Михайло Цимбалюк член Національної спілки письменників України, який читав свої власні вірші та висловлювив теплі вітання в її адресу.  
  Заслужені артисти України брати Євген та Вадим Гжегожевські не могли не завітати на свято, адже слова до пісень які виконують артисти написані пані Жанною.  Тож в нашій залі звучали чудові пісні «Ярмолинці - рідне містечко» та «Весілля доньки».
  До ювілею поетеси у часописі «Вперед» в рубриці «Галерея жіночих портретів» було опубліковане інтерв’ю директора Алли Гуменюк «Жанна Олійник: у людях найбільше ціную людяність», в якому розкрито усі грані душі поетеси. Алла Миколаївна є також творчою особистістю: пише вірші, мелодії до своїх творів. Тож на зустріч із Жанною Олійник завітала із великою радістю, розповіла про знайомство із Жанною та побажала поетесі незрадливої фортуни, незгасимої енергії, здійснення творчих задумів та сподівань.
   Вірші Жанни Василівни надихнули учителів та учнів до написання наукової праці Малої академії наук. Метою дослідження стало узагальнення творів поетеси-землячки та показ її внеску в літературну творчість Хмельниччини. Про це розповіла Тетяна Граб - заступник директора Ярмолинецького будинку дитячої та юнацької творчості. Пані Тетяна у своєму виступі порівняла творчість ювілярки із творчістю Ліни Костенко та подарувала власну збірку «Вузлики на память».
   Теплими словами вітали Жанну Василівну  Петро Коцюба голова ради ветеранів Ярмолинецької селищної територіальної громади члени літературного клубу «Автограф». З вітальним словом виступила  близька подруга та засновниця літературного клубу «Автограф» Марина Гриб.
  Під час теплої зустрічі для всіх присутніх демонструвались фото з архіву Жанни Олійник та архіву Ярмолинецької центральної районної бібліотеки.
   Ведучі заходу Світлана Денисюк та Сніжана Божик привітала поетесу з ювілейним днем народження, побажали міцного здоров’я, цікавих зустрічей з читачами і творчого натхнення. незрадливої фортуни, незгасимої енергії, здійснення творчих задумів і сподівань. Усі присутні виконали пісню «Многая літа».
     По завершенню творчого вечора Жанна Олійник висловила подяку всім гостям свята. Спільні пам’ятні фото залишаться на згадку для усіх присутніх.
Переглядів: 294 | Додав: kypchakolga | Дата: 17.06.2021 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів