П`ятниця, 19.04.2024, 12:35
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2019 » Квітень » 19

 
17 квітня 2019 року у Ярмолинцях працювала «жива бібліотека», де книгами були люди.

Про те, які зміни чекають на громаду в результаті децентралізації, які перспективи та можливості для розвитку, а також конкретні приклади історій успіху вже створених громад розповідали читачам «Живі книги» у Ярмолинецькій районній бібліотеці. У ролі «Книг» побували: Ірина Драгомерецька – начальник управління економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму Ярмолинецької райдержадміністрації; Людмила Дудняк – спеціаліст відділу освіти, культури та соціального захисту Солобковецької ОТГ та Анна Сіра - консультант з питань комунікації та інформаційної роботи Асоціації міст України (АМУ). Також з метою обміну досвідом на захід завітали учасники аналогічного проекту з Молдови.

  «Насправді дуже цікавими були усі питання, мені дуже сподобалось працювати «живою книжкою». І бачачи людей, які тут присутні, я зрозуміла, що з ними ще дуже багато потрібно працювати та інформувати», - поділилась своїми враженнями Анна Сіра, консультант АМУ.

«Мені було дуже приємно, цікаво, а в деяких моментах навіть складно приймати участь у сьогоднішньому заході. Хочу подякувати усім насамперед за небайдужість. Також дякую за співпрацю і думаю, що цей проект буде мати продовження, тому що я вже придумала тему для наступної «Живої бібліотеки», - поділилась своїми думками Ірина Драгомерецька, начальник управління економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму Ярмолинецької райдержадміністрації.

А Людмила Дудняк, спеціаліст відділу освіти, культури та соціального захисту Солобковецької ОТГ зауважила, що найбільше їй сподобався обмін досвідом з гостями з іншої держави, і було цікавим послухати досвід запровадження реформи у Молдові.

Також своїми враженнями поділились гості з Молдови та письменник, журналіст Михайло Цимбалюк. А начальник відділу культури Ярмолинецької райдержадміністрації Євген Гжегожевський завершив захід словами вдячності усім учасникам заходу.

«В основі «живої бібліотеки» лежить ідея дати змогу зустрітися тим людям, які в звичайному житті не мають можливості для тісного спілкування. Сьогодні ми дали таку можливість завдяки проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)», - розповіла Олена Слободян, директор Ярмолинецької централізованої бібліотечної системи.

Іванна Білик, керівник проекту зауважила: «Реформа децентралізації зараз є дуже актуальною, але на жаль, люди не зовсім розуміють, що це таке. І основне завдання нашої команди – Бібліотека + Громадська організація «Ми діємо для розвитку громади», які і є ініціаторами проекту, якомога доступніше донести людям інформацію та знання про позитивні зміни, що зараз відбуваються в Україні».

Переглядів: 402 | Додав: kypchakolga | Дата: 19.04.2019 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів