Четвер, 28.03.2024, 12:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

3 березня Всесвітній день письменника 4 березня 75 років від дня народження Володимира Івасюка, українського поета та композитора 9 березня 150 років з дня народження Софії Левицької - української художниці-емігрантки; 9 березня 210 років від дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника,мислителя 21 березня Всесвітній день поезії

Головна » 2017 » Жовтень » 20

21 жовтня у всьому світі відзначають Всесвітній День яблук, який присвячений яблукам і фруктовим садам. До України свято прийшло з Великобританії, але частіше українці свято яблук пов’язують з яблуневим Спасом, що святкується у серпні. Яблуня на Україні – найпопулярніше фруктове дерево, тому і заслуговує на таке свято. А ще яблука — це скарбниця вітамінів та корисних мікроелементів: заліза, кальцію, натрію, фосфору тощо. Англійці переконані, що яблуко — найкорисніше зі всіх фруктів. Недарма вони і приказку вигадали, що з’їдаючи по одному яблуку в день можна уникнути візитів до лікаря. Восени багатий врожай яблук символізує достаток та благополуччя української родини. А також здоров'я, життєву силу, молодість і любов. 20 жовтня в Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці цікаво пройшов День інформації «Богатирські яблука». Було оформлено виставку-інсталяцію з великих плодів яблук і грушок. Присутні почули багато цікавих розповідей та легенд про яблука.
Тож додавайте до свого раціону цей фрукт і будьте здорові.
Переглядів: 564 | Додав: jorashelter | Дата: 20.10.2017 | Коментарі (0)

В рамках клубу «Юність і закон»  19 жовтня в Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці для дорослих пройшла виховна година « Підліткова злочинність: джерела, характер, особливості, шляхи запобігання» з учнями  Ярмолинецького професійного ліцею. На зустріч були запрошені Шедловський Ярослав Миколайович тимчасово виконуючий обов’язки начальника сектору превенції, капітан поліції Ярмолинецького відділу поліції та Опрун Андрій В’ячеславович інспектор ювенальної превенції , лейтенант поліції .

Зокрема, Опрун Андрій В'ячеславович  ознайомив присутніх з даними щодо кількості неповнолітніх, які перебувають на обліку, кількості скоєних ними злочинів за поточний та минулий рік. Було відмічено, що переважна кількість злочинів у районі – це крадіжки  та пограбування.

Шедловський Ярослав Миколайович проінформував  щодо кількості складених адміністративних протоколів на дії неповнолітніх правопорушників, на їх батьків за невиконання батьківських обов’язків, вжитих адміністративних заходів стосовно торгівельних закладів, які порушили заборону продажу алкогольних виробів неповнолітнім, в тому числі і позбавлення ліцензії на торгівлю спиртними напоями. Часто саме дорослі своєю поведінкою, або бездіяльністю, сприяють вживанню підлітками алкоголю, наслідком чого є часте скоєння ними злочинів у стані сп’яніння. Капітан поліції зосередив увагу на шкоді вживання алкогольних, тютюнових та наркотичних виробів серед неповнолітніх та на необхідності формування у дітей високих моральних якостей, виховання відчуття відповідальності. Ярослав  Миколайович зазначив, що за останні  роки  злочинність «помолодшала» в середньому на два–три роки. При цьому, як показує практика, прямої залежності між тим, чи законослухняна дитина з її соціальним статусом її сім’ї, фактично немає. Неповнолітніми злочинцями стають як діти з неблагополучних сімей, так і вихідці з зовні абсолютно благополучних, повних родин .Так як підліткова злочинність носить груповий характер, вона все більше втягує в своє коло нових учасників, а також характеризується підвищеною жорстокістю, цинізмом по відношенню до жертви.

Протягом  виховної години учні ставили запитання до працівників поліції  на які отримували змістовні відповіді.

Вкінці заходу учням було продемонстровано відеофільм «Підліткова злочинність – два хляхи вибору».
Переглядів: 544 | Додав: jorashelter | Дата: 20.10.2017 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів