П`ятниця, 29.03.2024, 09:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

3 березня Всесвітній день письменника 4 березня 75 років від дня народження Володимира Івасюка, українського поета та композитора 9 березня 150 років з дня народження Софії Левицької - української художниці-емігрантки; 9 березня 210 років від дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника,мислителя 21 березня Всесвітній день поезії

Головна » 2017 » Квітень » 26


Чорнобильська трагедія... Ось уже
31 рік дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й... 31 рік минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці.    

       Скільки зламаних доль? Скільки сиріт, що втратили батьків, скільки ненароджених  дітей, скільки нових хвороб?  Чорнобиль... Це  35 тисяч забраних життів, це мільйони людей, які постраждали від радіації. Це виведена з господарського обігу частина території України - сільськогосподарські землі , лісові масиви та водоймища - мертва зона, "зона відчуження" в  2712 км2 .

       Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі  наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.

      До цієї дати в Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці пройшов круглий стіл «Чорнобильські дзвони»

На захід були запрошені учасники ліквідації Чорнобильської трагедії. Присутні вшанували тих, хто віддав своє життя, захищаючи нашу голубу планету від страшного атомного лиха. Учасники заходу переглянули відео – презентацію «Ті, що ввійшли в полум’я» - про пожежних, які першими вийшли на лінію вогню і отримали смертельну дозу радіації, віртуально зробили екскурсію в «Зону відчуження». Бібліотекарі познайомили з літературою на книжковій виставці «Чорнобиль – біль моєї країни» та порекомендували прочитати художні твори С.Алексієвич, Л.Костенко, Є.Гуцала, І.Драча та інших про страшні події 1986 року. На заході був присутній представник від партії "За конкретні справи" Андрій Шутяк який  у формі грошової допомоги висловив подяку  ліквідаторам за проявлену мужність.

Для учасників ліквідації Чорнобильської трагедії та всіх присутніх в залі прозвучав музичний дарунок від Олега Гуменюка та Ірини Бойко.

Своїми спогадами про ті страшні моменти на Чорнобильській АС поділились: Яременко Микола Іванович, Герасимчук Андрій Арсентійович, Нетрибюк Степан Васильович, Залецький Володимир Миронович. Із заключним словом виступив начальник відділу культури РДА Євген Гжегожевський.

Хвилиною мовчання вшанували учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, які, на жаль, не дожили до цього дня.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Героям – ліквідаторам та жертвам Чорнобильської аварії.

Переглядів: 541 | Додав: jorashelter | Дата: 26.04.2017 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів