Субота, 20.04.2024, 03:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2017 » Лютий » 14

  
Для кожного з нас рідний край – це те місце, де ми з’явились на світ, це дорога серцю земля наших батьків .

Немає такої людини, яка не прагнула б прославити рідний край своїм талантом, добрими справами, залишити добру пам’ять про себе. Ярмолинецький район багатий на заповідні куточки, але не менш відомі і у районі люди, які жили і живуть на цій щедрій землі. Це талановиті, освідчені,гостинні, співучі люди.

13 лютого в центральній районній бібліотеці відбулася краєзнавчо – культурологічна подорож «Крокуючи Ярмолинеччиною» з учнями Державного навчального закладу «Ярмолинецький агропромисловий центр професійної освіти», які в стінах бібліотеки зустрілись з обдарованими людьми,чудовими майстринями нашого краю.

Ведучі заходу Людмила Курятнік і Світлана Денисюк відкрили подорож по карті району із розповіді про людей, які розпочали свій життєвий шлях на Ярмолинеччині і досягли чималих висот завдяки своєму розумові і праці.Це Француз Олена Йосипівна художниця, заслужена майстриня народної творчості з Ярмолинець, Левицький Модест Пилипович автор багатьох перекладів, популярно-наукових праць з медицини, автор граматики української мови з Вихилівки, Балема Микола Панасович відомий композитор, керівник ансамблю «Козаки Поділля» з Жилинець, Хімічев Борис Петрович кіноактор та Нагорний Леонід Сергійович композитор з Баламутівки,  Кость Олексійович Гордієнко письменник з Микитинець,  Антон Євдокимович Гриб художник та поет з Слобідки-Глушковецької та багато інших .

Подорож продовжилася розповіддю про талановитих людей, які зараз живуть і працюють на рідній Ярмолинецькій землі. Це Валентина Олійник з Сутковець, відома як рукодільниця,володіє різними техніками народних мистецтв,пише у різних прозових жанрах.

Віра Туз зі Скаржинець-поетеса,член літературного клубу «Автограф», пише прекрасні вірші.

З Ярмолинець Наталя Остапчук-майстриня пензля. Також пані Наталя захоплюється вишиванням і писанкарством. Надія Романівна Забачинська славиться мистецтвом соломо плетіння та плетення з лози. Тетяна Сергіїна Блєзніцова здивувала присутніх своїми виробами із дерева,також окрім різьблення вона ще й малює,пише вірші. Алла Данилівна Бабій з села Волудринці представила свої вишивки якими займається з величезним задоволенням.

Милували око присутніх і вироби з природних матеріалів талановитої майстрині Тетяни Трачук з Томашівки. Поштовхом до створення таких прекрасних виробів стало свято закоханих, розповідає Тетяна Вікторівна.

Обдарованих людей не мало,але мало кому вдається проникнути в природу,показати її внутрішній зміст,гармонію,життєву силу і таємничість, яку зуміли передати наші обдаровані,творчі особистості.
Взагалі, присутні були приємно вражені прекрасними виробами наших майстринь.

Переглядів: 497 | Додав: jorashelter | Дата: 14.02.2017 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів