Четвер, 28.03.2024, 12:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

3 березня Всесвітній день письменника 4 березня 75 років від дня народження Володимира Івасюка, українського поета та композитора 9 березня 150 років з дня народження Софії Левицької - української художниці-емігрантки; 9 березня 210 років від дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника,мислителя 21 березня Всесвітній день поезії

Головна » 2016 » Жовтень » 05

Ураховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню 2016 рік було оголошено Роком англійської мови в Україні. І у зв’язку з цим 5 жовтня 2016 року в Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці відбулось перше заняття  безкоштовних курсів  англійської мови. Курси веде  молода вчителька  Пославська Наталія Олександрівна, яка дуже цікаво,  в інтерактивної формі ознайомила присутніх з методикою вивчення мови. Дітям дуже сподобалось вчити мову в такій яскравому форматі – танцювали, співали,  грали… На наступний урок , сподіваємося, прийде більше бажаючих вивчати цю необхідну для майбутнього нашої молоді  мову . Тож чекаємо вас  у читальному залі  бібліотеки  щовівторка о 15 годині. Тут Вам нададуть допомогу з виконанням домашніх завдань, ознайомлять з основами англійської мови та бажаючи можуть вивчати її більш поглиблено.
 
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 493 | Додав: Tosha | Дата: 05.10.2016 | Коментарі (0)

4 жовтня 2016 року до 150-річчя з дня народження Михайла Грушевського – основоположника української політичної думки в Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці відбувся масовий захід  “Михайло Грушевський: історик і будівничий нації”.
            Про те, яким був Михайло Грушевський як культурно-освітній та громадський діяч, а також ким він є для нас сьогодні, розповіли співробітники бібліотеки учням Ярмолинецької ЗОШ №2. Кожен виступ та кожен слайд, підготовлений працівниками бібліотеки ніс в собі як виховний, так і освітянський зміст. Під час заходу учні дізнались, що за життя Грушевський М. С. був не тільки видатним істориком і письменником, але й засновником Української Народної Республіки, наполегливим суспільно-політичним діячем, з яким пов'язані ідеї відродження української культури і науки.
Було продемонстровано  відеофільм про життєвий шлях Михайла Грушевського, як видатного історика, його внесок в розвиток Української політики, про труднощі та перші кроки України до державного суверенітету. Запрошені мали змогу почути розповіді про дитячі роки, навчання та політичну діяльність М. Грушевського.
В районній бібліотеці організовано виставку наукових праць та монографій М. Грушевського під назвою «М. Грушевський – історик і перший президент».
    В своїх виступах ведучі заходу  зазначили що: «Михайло Грушевський – це вчений світового рівня, творча спадщина якого вражає своїм тематичним діапазоном, енциклопедичністю, універсальністю. Його перу належать близько двох тисяч праць з історії, соціології, літератури, етнографії, фольклору. Ще й досі неповною мірою досліджено його публіцистику, епістолярний доробок. Та насамперед він увійшов у вітчизняну історію як її великий літописець, автор фундаментальної 10 томної  „Історії України — Руси”, справедливо названої метрикою нашого народу.
Наприкінці заходу була проведена вікторина зі знання біографії та творчої і історичної спадщини М.Грушевського, найактивніші отримали подарунки. Учні продемонстрували високий рівень знань з історії України.
Ведучі зробили огляд книжково – ілюстрованої виставки і зазначили, що Грушевський  став символом боротьби за національну незалежність, його цитують, перевидають, за його підручниками навчаються в школах. Михайло Сергійович  писав: « Українець – це той, хто хоче йти спільно зі своїм народом, працювати для його добра, боротися за його свободу і кращу долю».

 
Переглядів: 9299 | Додав: Tosha | Дата: 05.10.2016 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів