Субота, 20.04.2024, 01:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2016 » Серпень » 12
Вийшла друком перша книга відомої подільської поетеси, ярмолинчанки Жанни Олійник під назвою «Невигадана Історія». За все життя Жанни Василівни віршів написано так багато, що можна вже видавати солідний тритомник, але так вже склалося, що перша книга вийшла приурочена 65-річному ювілею авторки… Книга видана з ініціативи районної бібліотеки, де поетеса багато років відвідує і є найактивнішим членом літературного клубу «Автограф». Бібліотекарі  збирали вірші, коректували, редагували книгу  і з фінансової підтримки  клубу «Автограф» книга була видана у видавництві ПП Сторожук і подарована на ювілей.
 Наприкінці липня збірка була презентована на засіданні обласної спілки ВТС «Конгрес літераторів України», якій постійно збирається на свої зібрання в обласній бібліотеці. Жанна Василівна вже вісім років є членом цієї спілки і її книга не могла пройти поза увагу колег по перу, які високо оцінюють творчість талановитої поетеси. Директор Ярмолинецької ЦБС Гриб М.А. ознайомила присутніх з історією видання книги, голова спілки Захар’єв В.А. привітав і нагородив грамотою обласного осередку Жанну Олійник. Багато теплих слів на адресу поетеси прозвучало від поетів області, які щиро раді появі збірці, яку поетеса презентувала кожному з присутніх зі своїм автографом. Наприкінці заходу Жанна Василівна прочитала свої нові доробки і деякі вірші на прохання своїх колег.

 
Переглядів: 468 | Додав: Tosha | Дата: 12.08.2016 | Коментарі (0)

10 серпня сільські бібліотеки Ярмолинецької ЦБС відвідали колеги з Деражнянського району. 13 сільських бібліотекарів набиралися досвіду і ділилися  своїм в бібліотеках – філіалах сіл Правдівка, Сутківці, Кадиївка і Стріхівці.
З Деражнянськими бібліотекарями нас пов’язують  вже давні дружні та професійні відношення: ще в далекому 2009 році наша Ярмолинецька ЦБС відвідала Деражнянщину переймати досвід створення бібліотек – музеїв,  про що неодноразово з радістю згадували зараз, коли Ярмолинеччина зустрічала у себе колег – сільських бібліотекарів Деражнянщини у чолі з директором ЦБС Стецюк Ю.А.  Приїхали наші гості поспілкуватись, подивитись, порівняти та й просто на відстані своє вже дивиться по – інакшому… Програма візиту була насичена – відвідали дуже гарну бібліотеку с. Правдівка, яка справила враження своїм музеєм, убранством, затишком та гостинним бібліотекарем Іваницею В.К. Побувати на Ярмолинеччині та не відвідати Покровську церкву – фортецю? Отець Володимир провів екскурсію, гості придбали сувеніри на пам'ять. Звичайно зайшли в сучасну Сутковецьку бібліотеку, де господиня Білик І.І. коротко ознайомила з роботою бібліотеки з громадою. Нашим гостям сподобалось гарне обладнання книгозбірні та спектр послуг, які вона надає. Для порівняння заїхали в бібліотеку с. Кадиївка, де провідний бібліотекар Чайка А.М. продемонструвала, як може сучасно  працювати бібліотека маленького села і бути корисною для своїх мешканців. Заключним акордом стало відвідування Стріховецької бібліотеки, де бібліотекар Ліснича М.В. за порівняно невеликий термін і маючи тільки бажання і добросовісну працю, при підтримки небайдужої сільської влади,  зробила гарну бібліотеку, де є і комп’ютер для користувачів, дуже цікавий музей,   гарний бібліотечний фонд. Взагалі наші гості були приємно вражені, що наші бібліотеки мають нову літературу, поповнюються з місцевого бюджету і можуть задовольняти запити будь – якої групи користувачів.
  
 
Переглядів: 512 | Додав: Tosha | Дата: 12.08.2016 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів