Середа, 24.04.2024, 19:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2016 » Квітень » 22
 
Бібліотеки Ярмолинеччини обрали останнім часом пріоритетом своєї діяльності  допомогу у вирішенні проблем громади нашого району. На минулому тижні працювали з переселенцями, а вже вчора, 21 – го квітня, в рамках анонсованого ЦРБ Місячника екологічної просвіти наша центральна районна бібліотека ініціювала проведення круглого столу «Екологічні проблеми Ярмолинеччини та шляхи їх вирішення».  Проблема назріла, глобальна і невідкладна… Готувалися ретельно всією бібліотечною громадою: підготували фотосушку, яка продемонструвала красу нашого краю і жахіття,  яке наші «фотокореспонденти» зафіксували на території всіх населених пунктів Ярмолинеччини. Всюди одне й теж - з одного боку чудова природа, з іншого – свідоцтва  варварського до неї відношення. Одна фотосушка має назву «А ЦЕ ми залишемо нащадкам?», інша названа «Звалище на ім’я ЗЕМЛЯ». Дуже влучно придумали цю фотовиставку: погляди  неодривно притягувало до неї… невже так можливо відноситись до річки, ставу, лісу, свого села? Це не зробив хтось чужий, не приніс то сміття звідки здалеку, ні! Це свій, я, наш сусід, наш знайомий, наш друг, наш мешканець…
В засіданні круглого столу прийняли участь представники влади, селищної ради,  начальники управлінь та відділів адміністрації, керівники громадських організацій, бібліотечні працівники і всі, хто має що сказати по темі та відповісти на багаточислені запитання громади. Розпочали  захід учні ЗОШ №2, які підготували віршовану композицію «Візьми сьогодні за мету Ярмолинці оберігати» про екологію рідного міста. Відкрила засідання директор ЦБС Гриб М.А., яка ввела присутніх у суть справи та мету заходу. Представник районної ради Лис А.М. розповів про проблеми району, про шляхи їх вирішення доповіла начальник Управління економічного розвитку Драгомерецька І.П., селищний голова Хоптяр В.В. зупинився на проблемах смт Ярмолинці. Дуже багато претензій було до начальника комунального підприємства «Водоканал – сервіс» Грубеляса С.І.. В районі немає посади еколога, так на захід прийшов бувший еколог району Шутяк В.В., який акцентував на забрудненні водних ресурсів,  на стихійних сміттезвалищах. Небайдужість в цьому питанні проявила директор територіального центру Василик Л.С., яка підкреслила, що тільки принципова позиція до порушників приведе до бажаного  результату. Про формування екологічної культури говорила начальник Управління освіти Хоптова В.М. Про охорону природо – заповідного фонду району доповів юрист лісового господарства Омбиш М.П. Багато «незручних» питань задав голова ГО «Інваліди – чорнобильці» Кривошеєв М.В. Бібліотечних  працівників хвилює питання утилізації відходів, пункти прийому склотари, макулатури в сільських населених пунктах.
Бібліотекарі підготували книжково – ілюстративну інсталяцію  до 30 – річчя Чорнобильської катастрофи "Чорнобиль - біль моєї країни", флаєри – напоминання «Екологічний слід людини в історії", виставку дитячого малюнка «Довкілля волає «SOS !»  та методичний посібник «У центрі уваги екологічні проблеми», який ви знайдете на сайті нашої бібліотеки.

 
Переглядів: 702 | Додав: Tosha | Дата: 22.04.2016 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів