П`ятниця, 29.03.2024, 10:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

3 березня Всесвітній день письменника 4 березня 75 років від дня народження Володимира Івасюка, українського поета та композитора 9 березня 150 років з дня народження Софії Левицької - української художниці-емігрантки; 9 березня 210 років від дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника,мислителя 21 березня Всесвітній день поезії

Головна » 2016 » Лютий » 12
    Реалії сучасного життя неминуче відбиваються на роботі бібліотечних закладів. За останні роки значно поширились і збагатились творчі аспекти діяльності публічних бібліотек, оформились нові перспективні напрямки в обслуговуванні користувачів та популяризації літератури, розробляються нетрадиційні види додаткових послуг, змінюється ресурсний потенціал бібліотек.
Саме це послужило основою проведення 11 лютого 2016 р. в Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці семінару – тренінгу, на який з’їхались всі працівники  бібліотечної системи району. Це перше загальне зібрання бібліотекарів в цьому році і нам було про що поспілкуватися.
                На початок виступив начальник відділу культури Є.Е.Гжегожевський, який розповів про очікувані реформи в культурному середовищі району.Директор ЦБС Гриб М.А.  зробила аналіз ефективності діяльності бібліотек у 2015 р.  і визначила основні напрями роботи закладів у 2016 році. Детально зупинились на підготовці до фестивалю «Зернослово», організації загальнорайонних заходів. Методист Ярмолинецької ЦБС Слободян О.Л. надала консультацію  з електронної звітності  та методичні поради з проведення заходів в рамках Року Англійської мови в Україні. Головний бібліограф – краєзнавець Москаленко В.М. надала консультацію з підготовки краєзнавчих посібників та роботи з краєзнавчим фондом. Заступник директора по роботі з дітьми Черевуля А.Л. зупинилась на проведенні Тижня дитячого читання в березні цього року. 
Основна частина семінару була присвячена   популяризації сучасної української книги.  Ця тема цікава і користувачам і бібліотекарям в першу чергу. Від того, як працівник бібліотеки обізнаний з творчістю українських письменників, як він популяризує літературу серед користувачів залежить успіх в просуванні читання в громаді села. Тому розпочали розмову з анкетування «Обізнаність бібліотекарів Ярмолинеччини із сучасною українською літературою» ( аналіз анкетування буде далі). Бібліотекар І кат. Ярмолинецької ЦРБ Курятнік Л.М. зробила презентацію книжкової виставки «Читай наше – шануй рідне», де детально розповіла про книги, що «на слуху», книги отримані за державною програмою, книги за шкільною програмою, розкрила розділ «Радимо прочитати».  Тема оказалась настільки цікавою, що всі включились в її обговорення, а завідуюча Сутковецькою бібліотекою І.І.Білик поділилась досвідом, які форми вона використовує з популяризації української книги.  Семінар пройшов конструктивно, цікаво і з користю для всіх.

 
Переглядів: 544 | Додав: Tosha | Дата: 12.02.2016 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів