Субота, 20.04.2024, 10:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2015 » Грудень » 03
3 грудня світова спільнота відзначає   Міжнародний день інвалідів. Мета цього  дня – нагадати громадськості про проблеми, з якими щоденно стикаються інваліди. Тільки в Україні налічується 2 млн. людей, які обмежені в своїх можливостях і потребують нашої уваги, чуйності і допомоги. В Солобковецької сільської бібліотеці сьогодні було людно і атмосфера в книгозбірні була доброю надзвичайно… Хоча, саме ця бібліотека відома у нашому районі, як одна з найкращих, хто багато уваги приділяє саме роботі з інвалідами. Недалеко Будинок інвалідів, мешканці якого добре знають Неонілу Юліанівну Ковбасісту, яка є частим відвідувачем мешканців цього закладу. І в бібліотеці вони бажані гості,особливо поетеса Марія Дячок, школяр Роман та інші…Ось і нині в книгозбірню прийшли школярі, соціальні працівники, бібліотекарі, представники місцевої влади та ті, ради кого всі сьогодні зібралися… Завідуюча  бібліотекою Ковбасіста Н.Ю. ретельно підійшла до заходу – підготувала та розповсюдила флаєри, запрошення,стенд, розповіла про історію дня інвалідів, поздоровила присутніх. Школярі  підготували літературно – музичну композицію , читали вірші М. Дячок, і користуючись нагодою задали безліч питань про творчість, дитинство, хобі, собачку… Художній  керівник Будинку культури  Любов Федорович зачитала монолог про добро і милосердя. Добре слово визнання про присутніх  сказала директор Ярмолинецької  ЦБС Марина Гриб, яку з користувачами бібліотеки,а саме з поетесою Марією Дячок пов’язують давні дружні відносини. Завідуюча Сутковецькою бібліотекою Іванна Білик презентувала книгу М. Дячок, яку вона упорядкувала і видала. Музичні вітання подарував директор Будинку культури В.Федорович. Слова підтримки  прозвучали від голови сільської ради Медвецького  Д.Д., який вручив винуватцям свята подарунки. З увагою подивились присутні фільм «Ти у світі не один», який підготували працівники районної бібліотеки про роботу з людьми з обмеженими можливостями.  Наприкінці заходу всі разом заспівали «Многая літа». Господиня бібліотеки пригостила дітей ласощами.
Друзі, цей день видався дуже добрим, сонячним,  позитивним. І цей день нагадує, що люди мають бути добрішими та милосерднішими до людей з особливими потребами. Інваліди є повноцінними членами суспільства, вони надихають усіх!

 
Переглядів: 845 | Додав: Tosha | Дата: 03.12.2015 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів