Четвер, 18.04.2024, 20:01
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

2 квітня Міжнародний день дитячої книги 7 квітня Всесвітній день здоров'я 18 квітня День пам’яток історії та культури 20 квітня День довкілля 23 квітня Всесвітній день книги і авторського права (ЮНЕСКО)

Головна » 2015 » Червень » 17
Немає в Україні зараз людини, яка не замислюється над питаннями, що робити взимку? Як вижити? Як заплатити за енергоспоживання за «космічними» цінами? Як взагалі зекономити? Ці питання хвилюють як пересічного мешканця, так й керівників влади, підприємств, бізнесу, сільських бібліотекарів, всіх, хто зібрався в читальному залі Ярмолинецької центральної районної бібліотеки на засідання круглого столу, щоб обговорити питання енергозбереження в побуті.
            Працівники бібліотеки ретельно підійшли до підготовці цього важливого та актуального на сьогоднішній день заходу: зроблено анонси в соціальних мережах, розроблено й розповсюджено роздаткові матеріали - календарики, флаєри, буклети про способи енергозбереження та кредитування на необхідні для цього товари, оформлено інформаційні стенди «Прості способи збереження енергоресурсів» та «Державна програма кредитування на придбання енергозберігаючих товарів». Проведено анкетування «Енергозбереження у Вашої оселі» з метою аналізування стану підготовки наших осель до зими та способів економії коштів на енергозберіганні…
За питанням «Енергозбереження – турбота про себе, свою сім’ю, навколишній світ» виступив Голова районної ради Шклярук М.М. , презентацію «Енергозбереження – шлях раціонального використання енергоресурсів» зробили начальник Управляння економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму РДА Драгомерецька І.П.
З великою увагою прослухали роз’яснення щодо державної Програми кредитування на придбання енергозберігаючих товарів керуючого Ярмолинецьким відділенням «Ощадбанку» Бердули П.Л. Щодо реалізації енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках розповів заступник селищного голови Чепрак Ю.В. Також виступили: директор КП «Теплокомуненерго Сивак В.В., ст.. інженер Ярмолинецької дільниці «Хмельницькгаз» Горбатенко Р.М., головний інженер електричних мереж ПАТ ЕК «Хмельницькобленерго» Петуліс В.О., які детально зупинились на економії газу, електрики, теплової енергії в побуті. Зацікавила всіх присутніх тема юриста ДП «Ярмолинецьке лісове господарство» Омбиша М.П. – «Дрова – єдиний вид твердого палива на Ярмолинеччині. Де придбати?» дуже корисну інформацію надали приватні підприємці Лишень О.Й., Рачек С., Швець М.Ф., які займаються реалізацією товарів з енергозбереження – котлів, терморегуляторних батарей, метало пластикових вікон, стінових теплоізолюючих матеріалів. Заінтрігувала тема директора ТОВ «Екотехнік – Ярмолинці» Григоришина В.М., якій ознайомив з досвідом встановлення сонячних батарей в приватних будинках на Україні та за кордоном. Перспектива заманлива, і сподіваємось, в недалекому майбутньому не буде для нас казатися фантастикою! В 2010 році вийшла в світ книга журналіста, краєзнавця, вчителя фізики П.А.Добрянського «Основи енергозберігання», яку автор презентував сьогодні. Наприкінці директор Ярмолинецької ЦБС Гриб М.А. ознайомила присутніх, а особливо бібліотечних працівників про заходи, спрямовані на популяризацію ідеї енергозбереження та використання енергоефективних технологій, які відбудуться в рамках Тижня енергоефективності в бібліотеках району.

 
Переглядів: 698 | Додав: irusYa | Дата: 17.06.2015 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів