П`ятниця, 29.03.2024, 15:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Ярмолинецька центральна бібліотека 

Ярмолинецької селищної ради Хмельницької області

3 березня Всесвітній день письменника 4 березня 75 років від дня народження Володимира Івасюка, українського поета та композитора 9 березня 150 років з дня народження Софії Левицької - української художниці-емігрантки; 9 березня 210 років від дня народження Тараса Шевченка, українського поета, художника,мислителя 21 березня Всесвітній день поезії

Головна » 2014 » Серпень » 01
Виставка з такою назвою влаштована в Ярмолинецькій центральній районній бібліотеці на честь 170–річчя з дня народження визначного українського і російського художника-реаліста Іллі Юхимовича Рєпіна. Тут представлені книги про видатного живописця, репродукції картин, портрети митця.
Найвідоміші твори Іллі Рєпіна на українські теми — це: «Запорожці пишуть листа турецькому султанові» (1880-91, один варіант у Москві, другий — у Харківському Державному Музеї образотворчого мистецтва); «Вечорниці» (1881), «Гайдамака» (1902), «Чорноморська вольниця» (1903), «Гопак» (1930, не закінчений), «Портрет І. С. Тургенєва», «Етюд академічної натурниці», «Солоха і дяк».
Ілля Рєпін створив численні портрети діячів української культури: С. Любицької, М. Мурашка (1877р.), В. Тарновського (1880 р., «Гетьман»), І. С. Тарновської, Т. Шевченка (1888р.), Д. Багалія (1906 р.); чотири ескізи проекту пам'ятника Шевченкові у Києві (на конкурс 1910 — 1914 рр.). Також Рєпін робив ілюстрації до творів М. Гоголя «Тарас Бульба» і «Сорочинський ярмарок» (1872 —1882рр.), книги Д. Яворницького «Запоріжжя в залишках старовини і переказах народу» (1887р.), а також малюнки з пам'яток української архітектури, українських народних типів тощо.
З Україною Ілля Рєпін був пов'язаний не тільки походженням, але й чуттєво. Він був закоханий в українську природу, людину, фольклор та висував проблему українського стилю в мистецтві. До друзів Іллі Рєпіна належали українські діячі: М. Кропивницький, М. Мурашко, Д. Яворницький, Є. Чикаленко й багато інших.
Переглядів: 753 | Додав: irusYa | Дата: 01.08.2014 | Коментарі (0)

Для дітлахів зараз золота пора – пора літніх канікул, розваг, активного відпочинку і, звичайно, пора літніх читань. Змістовно проводять діти час в бібліотеках нашого району, тому що важливо зберегти звичку читати і влітку. У дітей, які читають і під час літніх канікул більше шансів зберегти навики читання ніж у тих, хто цього не робить. Хто ж краще за бібліотеку зможе допомогти дітям не тільки корисно провести час за книгою, але ще й повеселитися.
Гарно організована робота з дітьми під час літніх канікул у Ярмолинецької районної бібліотеки для дітей, які проводять краєзнавчі екскурсії, обрядові свята. Змістовно і весело проводять час дітлахи в міській бібліотеці на ст. Ярмолинці, де зав. бібліотекою Гуменюк К. П. організувала театр казок «Буратіно», в клубі «Козачата» вчаться робити ляльки-мотанки та вироби з нетрадиційних матеріалів, влаштовують книжкові галявини. Змістовно проводять канікули в бібліотеках сіл Кадиївка, Монастирок, Косогірка, Вербка, Стріхівці.

Детальніше про бібліотечне літо Ярмолинеччини
Переглядів: 639 | Додав: irusYa | Дата: 01.08.2014 | Коментарі (0)

Ярмолинецька ЦРБ долучилась до ініціативи Української бібліотечної асоціації та національної наукової медичної бібліотеки України та оголосили акцію по збору книг для передачі їх у госпіталі, де лікуються українські воїни – учасники АТО. Сьогодні ми вже зібрали книги для наших воїнів та готові їх передати: це історичні, художні книги, пригоди та фантастика – все те, що на нашу думку, буде цікаве для наших воїнів.
Ми вдячні за мужність та героїзм, які наші солдати проявили під час АТО та бажаємо найшвидшого одужання, сил, добра, миру та спокою на всій українській землі.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 552 | Додав: irusYa | Дата: 01.08.2014 | Коментарі (0)

Під такою назвою в б/ф с. Вербка пройшов літературно-музичний вечір, який проведено в рамках загально районного заходу «Вінок Кобзареві» присвяченого 200-річному ювілею Т. Шевченка.
Вербецька бібліотека рахується однією з найкращих бібліотек району. Тут працює справжній фахівець, ентузіаст бібліотечної справи Швець Лідія Йосипівна. За її ініціативи у бібліотеці вже кілька років працює клуб за інтересами «Мамина пісня», метою якого є збір, збереження, популяризація пісенної та усної творчості рідного краю. Клуб відомий в області, про нього знімали фільми місцеве телебачення, вони часті гості в інших селах району. І на цей раз у бібліотеці, як говориться, яблуку не було де упасти: полюбляють в селі Вербка такі заходи, а творчість Шевченка цінують особливо. В репертуарі ансамблю чимало творів Кобзаря. Під керівництвом В. П. Удовенко, яка є акомпаніатором цього колективу аматори читали балади, вірші, історії життя та творчості Т. Шевченка. \Шевченкіана у декоративно-прикладному мистецтві широко представлена у бібліотеці: вишиті портрети, вірші Кобзаря, картини з круп та інших матеріалів. Присутні дякували колективу за їх майстерність, любов до пісні, рідного слова та краю.
Переглядів: 647 | Додав: irusYa | Дата: 01.08.2014 | Коментарі (0)

В Ярмолинецькій ЦБС вже котрий рік поспіль триває благодійна акція «Подаруй бібліотеці книгу». Книги збирають і самі бібліотекарі, багато приносять користувачі, особливо хто є членом «Книжкового клубу». Самі прочитають та й бібліотеці подарують – хай інші користуються. Багато дарують письменники, члени клубу «Автограф».
Таким чином в цьому році вже надійшло в фонди бібліотек більше 600 екземплярів книг. Трапляються серед них справжні шедеври. Наприклад, зараз у наш фонд потрапила найстаріша книга 1914 року видання: Норман Кемпбелл. Электричество/ Пер. с английского О. Соколова // Издание П. П. Сойкина. – Санкт-Петербург, 1914. – 114 с. Книга видана на староруській мові в серії «Бібліотека знань». Там ведеться мова не тільки про історію електрики, але й як виникла людина, як створилась Земля і навіть поданий план Землі.
Запрошуємо в нашу бібліотеку не тільки покористуватися рідкісними виданнями, але й залучитися до акції «Подаруй бібліотеці книгу».
Переглядів: 618 | Додав: irusYa | Дата: 01.08.2014 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Меню сайту
Інформація про нас
ЦРБ

смт. Ярмолинці площа 600-річчя Ярмолинець, 1А

тел.2-15-67(відділ обслуговування)

E-Mail:cbs.yar@gmail.com

Чекаємо на Вас

понеділок – п’ятниця: з 8:00 до 18:00

неділя: з 9:00 до 16:00 без перерви

Пошук
Поділіться нами у:
Загиблі воїни
Герої АТО

Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Е-урядування
Е-урядування

Безкоштовний Wi-Fi

Погода
Архів записів